Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Mesaj al Președintelui Federației Române de Ciclism

Dragi prieteni,

În spiritul transparenței, dar și pentru a vă arăta că nu sunteți singuri, că suntem cu toții afectați și preocupați de situația actuală și de perspectivele ei pentru familia noastră sportivă, doresc să vă transmit câteva informații legate de activitatea și obiectivele FRC, precum și de măsurile administrative luate.

Într-un context economic și de sănătate caracterizat de imposibilitatea de a anticipa momentul ieșirii din criză și al redresării, pe toate planurile, Federația Română de Ciclism a luat propriile măsuri de limitare a cheltuielilor, după cum urmează:

  • Președintele și Secretarul General FRC și-au redus salariile cu 50%
  • Toți ceilalți angajați ai FRC au intrat în șomaj tehnic.

Este momentul mobilizării noastre, a tuturor, pentru pregătirea relansării ciclismului românesc, imediat după depășirea acestei crize care l-a afectat. Fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate și curaj  în cadrul activităților pe care le desfășoară. În acest cadru, din necesitate, dar și din solidaritate cu dumneavoastră, am luat deciziile de mai sus, care să ne permită traversarea acestei perioade extrem de grele, dar temporare, în scopul creării premiselor de a reveni la normal cu pierderi cât mai mici, imediat ce situația o va permite.

Având în vedere faptul că în ultimii doi ani activitatea FRC a crescut foarte mult și a depășit capacitatea de lucru a personalului, vom folosi această perioadă pentru a recupera din urmă și a crea un proces de lucru mult mai eficient și transparent.

Astfel, ne-am propus următoarele obiective pentru perioada următoare:

  • Crearea unui sistem de comunicare către cluburi mai eficient și o mai mai transparență a deciziilor și proiectelor FRC
  • Promovarea sportivilor de performanță, a cluburilor și a organizatorilor de evenimente
  • Revitalizarea comisiilor FRC, în vederea unei activități cât mai eficiente și transparente
  • Crearea unui sistem de lucru periodic între președinte și cluburi, dar și președinți ai comisiilor FRC
  • Elaborarea proiectului de ajutor pentru cluburile care se ocupă de creșterea cicliștilor tineri, ce va intra în vigoare după perioada COVID-19
  • Organizarea sistemului administrativ competent al FRC
  • Reorganizarea activității loturilor naționale în a doua parte a anului competițional.

Rămânem la dispoziția dumneavoastră pentru orice probleme, orice întrebări ați avea, și ne dorim ca și dumneavoastră să ne rămâneți alături și să nu vă pierdeți încrederea. De noi depinde ca momentul când vom putea lăsa în urmă toate acestea, pentru a continua construcția deja începută, să ne găsească puternici, optimiști, într-o formă fizică și psihică de adevărați sportivi, de campioni.

Totul va fi bine, dacă rămânem #impreunapentrucislim!

 

Eduard Novak

Președinte al Federației Române de Ciclism

Written by: Irina Comeaga

Leave a Reply