Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Mesaj al Președintelui Federației Române de Ciclism

Dragi prieteni,

În spiritul transparenței, dar și pentru a vă arăta că nu sunteți singuri, că suntem cu toții afectați și preocupați de situația actuală și de perspectivele ei pentru familia noastră sportivă, doresc să vă transmit câteva informații legate de activitatea și obiectivele FRC, precum și de măsurile administrative luate.

Într-un context economic și de sănătate caracterizat de imposibilitatea de a anticipa momentul ieșirii din criză și al redresării, pe toate planurile, Federația Română de Ciclism a luat propriile măsuri de limitare a cheltuielilor, după cum urmează:

 • Președintele și Secretarul General FRC și-au redus salariile cu 50%
 • Toți ceilalți angajați ai FRC au intrat în șomaj tehnic.

Este momentul mobilizării noastre, a tuturor, pentru pregătirea relansării ciclismului românesc, imediat după depășirea acestei crize care l-a afectat. Fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate și curaj  în cadrul activităților pe care le desfășoară. În acest cadru, din necesitate, dar și din solidaritate cu dumneavoastră, am luat deciziile de mai sus, care să ne permită traversarea acestei perioade extrem de grele, dar temporare, în scopul creării premiselor de a reveni la normal cu pierderi cât mai mici, imediat ce situația o va permite.

Având în vedere faptul că în ultimii doi ani activitatea FRC a crescut foarte mult și a depășit capacitatea de lucru a personalului, vom folosi această perioadă pentru a recupera din urmă și a crea un proces de lucru mult mai eficient și transparent.

Astfel, ne-am propus următoarele obiective pentru perioada următoare:

 • Crearea unui sistem de comunicare către cluburi mai eficient și o mai mai transparență a deciziilor și proiectelor FRC
 • Promovarea sportivilor de performanță, a cluburilor și a organizatorilor de evenimente
 • Revitalizarea comisiilor FRC, în vederea unei activități cât mai eficiente și transparente
 • Crearea unui sistem de lucru periodic între președinte și cluburi, dar și președinți ai comisiilor FRC
 • Elaborarea proiectului de ajutor pentru cluburile care se ocupă de creșterea cicliștilor tineri, ce va intra în vigoare după perioada COVID-19
 • Organizarea sistemului administrativ competent al FRC
 • Reorganizarea activității loturilor naționale în a doua parte a anului competițional.

Rămânem la dispoziția dumneavoastră pentru orice probleme, orice întrebări ați avea, și ne dorim ca și dumneavoastră să ne rămâneți alături și să nu vă pierdeți încrederea. De noi depinde ca momentul când vom putea lăsa în urmă toate acestea, pentru a continua construcția deja începută, să ne găsească puternici, optimiști, într-o formă fizică și psihică de adevărați sportivi, de campioni.

Totul va fi bine, dacă rămânem #impreunapentrucislim!

 

Eduard Novak

Președinte al Federației Române de Ciclism

Written by: FRC

Leave a Reply

1 Comment

 • Cristea George

  Domnule Presedinte Novac

  Cam tarziu veniti cu un comunicat,in conditia
  momentului in care ne aflam !
  Vorbiti de ,,familia ciclismului” in conditiile in care,luati hotarari in nume propriu,achizitii personale,fara sa consultati restul consiliului,antrenori,mecanici tot din ,,familia team Novac”,toti membri echipei,sportivi,staf;sunt la Lotul National,cine a decis asta ? ,,transparenta”
  Transparenta,cand a ti fost transparent,probabil doar cu cine ,,a dansat”cum a ti vrut dumneavoastra,cei care va sustin ,,activitatea”.
  Saptezeci si ceva de echipe afiliate,pentru ce,pentru voturi,unde sunt sportivii ? La curse vin mereu aceleasi 5-6 cluburi,promovati amatorismul ca sa veti un pluton mai stufos,in rest 20-30 de ciclisti toate categoriile la un loc.
  Concursuri …….?????(nu cele la care aplaudam de pe margine)
  Promovati sportivii de performanta ?
  Ce a ti facut la Balcaniada de la Trebijne ? Sportivele mele si au facut datoria fata de ciclism,au muncit,si au dorit si au luat doua din cele patru medalii obtinute de lotul feminin si singurele din delegatie,sub culorile Romaniei si fara nici cel mai mic ajutor din partea dumneavoastra domnule Novac, si ce a ti facut ? Mi ati dezonorat fetele si echipa,dezbracandu le de echipament,furandu le astfel momentul lor de bucurie si mandrie.Nu uitati domnule,nu au alergat pentru dumneavoastra,au alergat pentru Romania,dumnevoastra nu sunteti Romania,sau mai mult, ,,dumnezeul ciclismului romanesc”,care,de altfel imparte nimai lozinci.
  La gala ciclismului romanesc la fel,s au urcat pe podium si invitat persoane tot cum a ti vrut dumneavoastra,mi s a cerut bani,sa vin cu al trei lea sportiv neinvitat,care datorita performantelor,merita pe scena.Am cerut explicatii si toata lumea ridica din umeri,probabil tot ,,dumnezeu”a hotarat si asta.
  * sistem de comunicare eficient : cu cine,prin mesaje sau mail,ciclism prin corespondenta ?
  * promovarea sportivilor : care,team novac,cei care fac performanta,ori sunt dezonorati,ori va laudati cu ei dar fara sa contribuiti la munca depusa.
  * revitalizarea comisiilor : pai ar trebuii resuscitate,ca inchid ochii cum va jucati cu banii FRC,cu achizitii fara consimtamantul membrilor.
  * sistem de lucru : cu cine,cu antrenori numiti de dumneavoastra si oameni care nu au legaturi cu ciclismul,doar interes propriu domnule Novac ?
  * Proiect de ciclisti tineri,va intereseaza,sau doar asa ca sa luati o taxa pe licenta,performanta nu am vazut sa conteze.Sau va pregatiti sa mai va sponsorizati un lot de tineri, pe care nu i vede nimeni pe la curse.
  * organizarea sistemului administrativ : de ce,incep sa renunte,au inceput sa vada ca nu este in regula ?
  * activitatea loturilor nationale : sa le faceti cum vreti dumneavoastra ?
  Ca anul trecut la Jocurile Olimpice Ale Tinerilor,cand erau 4 locuri,2 fete,2 baieti,si pentru ca fiul dumneavoastra nu avea loc,a ti scos sportiva mea(m am interesat).
  Sunt un tip corect,locul ei era acolo,si asta a demonstrato pe tot parcursul anului si o va face in continuare.

  #impreunapentruciclism! ? Cum ?

  Nu ma regasesc in acest slogan.Sunt de o viata in ciclism,am serviciu,casa,familie si tot ce reprezint eu ca om,ciclismul mi le a dat,fara,ocolisuri si fara ,,interventii”,doar munca si dragoste pentru ciclism.
  vreau sa dau inapoi ciclismului,o parte din ce am primit,ca recunostinta pentru ce AM PRIMIT,NU AM LUAT EU.
  Ma simt obligat sa nu inchid ochii cand VAD ca ciclismul nu are un parcurs firesc,sportiv,cu fair play de toate partile,multi cautand oportunitati pentru marirea bugetului propriu,sau dupa cum spuneam,dumneavoastra sa va sustineti echipa,staful,prin FRC.
  Domnule Novac,dumneavoastra nu sunteti FRC,si noi existam,astia mici,care alergam pentru performanta si dragoste pentru ciclism.Datorita cluburilor care performam traieste FRC,nu datorita cluburilor care exista decat pe hartie si va sustin doar la vot,noi sustinem FRC.
  Eu si clubul PLUTON CYCLO TEAM,ne chinuim sa aducem performanta ciclismului romanesc, si avem doar speranta ca atunci cand meritam aprecieri sa fim apreciati.
  Clubul PLUTON CYCLO TEAM,nu are decat un singur interes,PERFORMANTA,pe care dumneavoastra,anul trecut,a ti ignorato,ba chiar batjocorito.
  Dumneavoastra domnule Novac,ce interes aveti ? team novac pe banii FRC ? Nu dumneavoastra sunteti FRC,noi toti suntem FRC si mai ales sportivii,cei care trudesc,fara nici un viitor,doar,sa va asigure dumneavoastra postul si salariu.
  Da domnule Novac,nu am nici un interes meschin,vreau performanta la modul cel mai corect,vreau sa mi antrenez echipa cu speranta ca vom fi si noi ,, ca cei de la TV”,sa avem curse in care sa alergam,nu sa ne uitam la altii si sa ne laudam ca organizam curse cu nu stiu cate puncte UCI,iar noi toti nici nu existam pe harta ciclismului(cu exceptia celor trei patru performeri,fata de care nu aveti nici un merit).
  Ne indreptam catre bine ? Lozinci ! Cu dictatura si interes propriu nu se face performanta.Sunteti in conflict de interese,nu este in regula asta.
  50% minus la salariu,pai unii muncesc,ce vina are Domnul Traian Goga care el duce greul ? Era bine ca presedinte sa rununtati la tot.
  Ma simt parca ar fi campanie electorala ! Domnule Presedinte,sa nu va bazati pe votul echipei,PLUTON CYCLO TEAM,a ti picat testul de integritate.
  Deocamdata,in Romania,ciclismul de face din dragoste pentru acest sport,nu din interes pentru X oportunitati .
  Sper sa avem un ciclism sanatos,corect si cu muuult fair play !
  Ma rog pentru sanatea ciclismului romanesc si cu credinta sper ca in curand sa fim bine .
  PLUTON CYCLO TEAM
  George Cristea