Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Loturile naționale de ciclism se pregătesc intens

Sezonul 2019 marchează o bornă curcială în vederea calificării la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, astfel că loturile naționale de ciclism se află deja în acțiune. Având de pregătit cât mai bine cursele din acest an, fie din rațiunile obținerii unui număr cât mai mare de puncte, fie pentru simpla creștere a valorii sportive, echipele naționale a patru discipline se află în cantonamente. Dacă loturile de șosea de juniori și seniori se află alături de sportivii de la mountain bike XCO în Alanya, lotul national paralimpic a luat calea Bulgariei, pentru a se pregăti pe parchetul velodromului din Plovidv.

Cele mai importante obiective pentru perioada începutului de martie le au cei din echipa de mountain bike XCO. Aflați în Alanya, Ede Molnar și Lucian Logigan se pregătesc și concurează în Turcia de câteva zile bune. Pe lângă faptul că au putut să își desfășoare antrenamentele corespunzător, cei doi au luat startul în Velo Alanya Stage Race, unde Molnar a încheiat pe locul 14, iar Logigan pe 23. Molnar a mai obținut și locul 10 în cadrul Tashra Tour MTB Cup, urmând ca ultima întrecere din stagiune să fie Alanya Mtb Cup, pe 3 martie. Astfel, puncte valoroase pentru calificarea la Tokyo 2020 s-au obținut și se vor obține, la care se adaugă cele obținute de Vlad Dascălu în Spania.

Câțiva din seniorii echipei naționale de șosea, adică Eduard Grosu, Peter Laszlo și Vlad Dobre se află și ei în Antalya, unde pedalează pentru acomodare în această formulă, alături de sportivii CSA București care vor face și ei parte din lotul national. Intrecerile de început de an, Grand Prix Gazipasa și Grand Prix Alanya, vor fi un indicator al formei în care se află, astfel încât echipa națională să obțină maximul de puncte la competițiile-obiectiv din 2019.

Totodată, într-o premieră a ultimilor ani, echipa națională masculină de juniori se deplasează într-un cantonament extern de început de an. Coordonați de Viorel Grosu, sportivii Adi Marcu, David Urs, Ioan Dobrin, Eduard Valetin Ștefan și Rareș Ghiță se vor antrena în Antalya până în 10 martie.

Luna martie vine cu un obiectiv important pentru echipa națională de paraciclism – Campionatele Mondiale de Pistă, care vor avea loc in Olanda, la Apeldoorn, între 14-17 martie. La această întrecere vor participa Eduard Novak (C4) și Eduard Moescu (C2), care momentan se pregătesc pe velodromul din Plovdiv.

Written by: FRC

Leave a Reply