Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Lotul Național de Mountain Bike Downhill, reunit la Leogang pentru etapa 5 din iXS European Cup

Unul dintre lucrurile elementare care au lipsit din peisajul mountainbiking-ului autohton de mult timp încoace, mult prea mult timp, a fost un lot național de ciclism gravitațional, coborâre/downhill și 4X, care să țină steagul sus pentru țara noastră. Dacă anul trecut o mână de oameni s-au deplasat din propriul interes și prin propriile resurse la Campionatul Mondial de la Val di Sole, pentru a reprezenta România, începând cu acest sezon eforturile de a organiza un lot au fost mult mai coerente și s-au cristalizat în această săptămână prin deplasarea în Austria.

downhill romania

Astfel, Alexandru Mititean s-a ocupat de aspectele logistice ale excursiei, din calitatea sa de selecționer al Lotului Național de Downhill, și i-a preluat din România pe Akos Istvandi și pe Remus Bonta de la Kronstadt Cycling și pe Ciprian Alexandru Mureșan de la PlayBike. În Austria s-au întâlnit cu Matei Moisil, tot de la PlayBike, și cu Sebastian Râpea de la NH Bike, care veneau din Germania, unde amândoi participaseră la o etapă iXS Rookies Cup și obținuseră câte un loc doi la categoriile lor de vârstă. Este important de menționat că toți sportivii ocupă poziții fruntașe în clasamentele finale ale Cupei Naționale de Downhill din acest sezon.

Băieții au petrecut împreună o zi de odihnă, după ce primii au un drum lung în urmă, iar ceilalți doi s-au dat ăn ultimele zile la Saalbach și la Leogang cât i-au ținut mâinile. Dincolo de participarea la etapa iXS, care se desfășoară pe traseul de Cupă Mondială de la Leogang, scopul deplasării este de a sedimenta echipa națională și de a-i face pe băieți să se cunoască mai bine și să se ajute reciproc, așa cum este firesc pentru niște membri ai Lotului Național.

Toți membri lotului speră la vreme bună pentru acest final de săptămână, având în vedere că în ultimele zile a plouat și a nins și sunt 12-13 grade în miezul zilei, iar prognoza este instabilă. Asta nu i-a împiedicat însă pe băieți să ia traseul la pas și să bifeze track walk-ul obligatoriu pentru orice downhiller înainte de concurs.

Mulțumiri speciale merg și în direcția lui Ion Ciprian Ovidiu de la NH Bike pentru microbuzul oferit în vedere deplasării. Din echipa națională de downhill îi mai amintim pe Petra Zăgrean, Danika Marcu, Ionuț Sava, Sebastian Grosu și Petru Vereștiuc. Ei nu au făcut deplasarea de această dată din rațiuni personale sau de sănătate, dar e posibil să îi vedem reuniți în viitorul apropiat pentru un cantonament în România.

Pentru a fi la curent cu activitatea Lotului Național de Downhill și cu rezultatele băieților, urmăriți pagina de Facebook a Federației Române de Ciclism și hashtag-urile #FRCiclism și #DHteamRO din Social Media.

Staff-ul Lotului Național de Downhill

—— —— —— —— —— ——

imagini de Akos Istvandi
cuvinte de Maximilian Munteanu

Written by: FRC