Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Juniorii participă la două curse incluse în calendarul UCI

Echipa naţională de juniori a României va participa în perioada 28 aprilie – 6 mai la două curse incluse în calendarul UCI, una în Polonia şi una în Cehia.

Sâmbătă, 28 mai, tinerii tricolori vor lua startul în La Coupe du President de la Ville de Grudziądz, competiţie care se va desfăşură în Polonia. Cursa se va încheia pe 1 mai şi programează trei etape şi două semi-etape. Competiţia va avea un total de 420 de kilometri, pe un traseu în mare plat.

Pe 3 mai, cicliştii noştri se vor afla la startul în Cursa Păcii, varianta pentru juniori a titratei competiții care a făcut faimos ciclismul din spatele Cortinei de Fier. Competiţia se va încheia pe 6 mai şi programează trei etape şi două semi-etape, una dintre acestea fiind un contratimp individual în lungime de 11,2 kilometri. Cursa Păcii va avea o lungime totală de 370 de kilometri, iar pe traseu sunt plasate mai multe căţărări destul de dificile, la care se va adăuga concurența selectă a celor mai puternice echipe naționale din acest moment.

Echipa naţională a României care va participa la acest competiţii este formată din  Valentin Vasiloiu, Adi Marcu, Silviu Buzan, Ciprian Jitaru, Szilard Torok şi Gabriel Silaghi.

Antrenorul coordonator al echipei, Viorel Grosu, declară că obiectivul principal al acestor curse acumularea de experienţă pentru Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene. „Nu mergem la aceste competiţii cu gândul de a câştiga. Desigur, ne dorim clasări cât mai bune, dar eu voi urmări să terminăm cursele cu un număr cât mai mare de sportivi. Cred că în Polonia pot termina cursa toţi cicliştii, în vreme ce în Cehia sper ca trei sau patru sportivi să ajungă la final”, a spus Viorel Grosu.

Written by: FRC

Leave a Reply