Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Înscrierea competițiilor în calendarul Federației Române de Ciclism 2018

În ceea ce privește înscrierea competițiilor în calendarul FRC pentru sezonul 2018, Consiliul de Administrație al FRC comunică noile condiții în această privință.

campionate nationale ciclism

Înscrierea în calendarul Federației Române de Ciclism 2018 prin completarea corectă a formularului specific.

Înscrierea competițiilor în calendarul competițional național 2018 se va desfășura după următoarea cronologie și cu următoarele norme financiare:

 • Între 16 octombrie 2017 și 17 noiembrie 2017, înscrierea în calendar a competiției/competițiilor va costa 200 de lei/eveniment
 • Între 18 noiembrie 2017 și 1 februarie 2018, înscrierea în calendar a competiției/competițiilor va costa 400 de lei/eveniment
 • Începând din 2 februarie 2018, inclusiv, înscrierea în calendar a competiției/competițiilor va costa 800 de lei/eveniment

Prin înscrierea în calendarul competițional FRC, organizatorul se obligă:

 • să respecte reglementările FRC și UCI în materie de competiții (distanțe, categorii etc.)
 • totalitatea normelor de siguranță care se impun
 • să suporte cheltuielile privind prezența unui arbitru FRC la eveniment (se vor acoperi costurile de cazare, masă, transport și baremul)
 • să transmită rezultatele cursei către Federație în termen de 24 de ore de la terminarea evenimentului

Odată cu înscrierea în calendar, organizatorul competiției beneficiază de gratuitate în vederea obținerii avizului de desfășurare a cursei, precum și de asistență din partea Federației în obținerea altor avize necesare organizării competiției.

Următoarele competiții sunt scutite de la plata taxei de înscriere în calendarul pe 2018:

 • Competițiile înscrise în calendarul UCI 2018
 • Competițiile pentru copii, care respectă categoriile prevăzute de regulamentele FRC
 • Competițiile de velodrom, ciclocros, trial și enduro

De asemenea, în perioada 16 octombrie-17 noiembrie sunt deschise candidaturile pentru găzduirea campionatelor naționale și etapelor din cupele României la diferitele discipline. Aplicațiile trebuie însoțite și de ghidul tehnic al evenimentului. Conducerea Federației Române de Ciclism își rezervă dreptul de a solicita și alte documente în vederea atribuirii campionatului, campionatelor sau etapelor de cupă.

Formularele de înscriere se vor trimite pe adresa office @ federatiadeciclism.ro, iar înscrierea se va face pe principiul „primul venit, primul servit”.

Nu se vor înscrie în calendar competițiile ce se vor desfășura în aceeași dată cu campionat/campionate naționale sau cu o etapă de cupă națională din aceeași disciplină. În caz de suprapunere, prioritate va/vor avea campionatul/campionatele naționale și/sau etapa de cupă națională. Competiția care se suprapune cu acțiunile sportive amintite anterior se va înscrie în calendar în data alternativă menționată în formular. Dacă și data alternativă se suprapune cu campionat/campionate naționale sau cu etapă de cupă națională, organizatorul va fi contactat în vederea alegerii unei noi date. Procedura se aplică până la atribuirea unei date valide pentru competiție, până la epuizarea datelor valide sau până la refuzul organizatorului de a mai înscrie competiția în calendar.

Singurele două situații în care este acceptată suprapunerea unui eveniment cu un campionat național, cu campionate naționale sau cu o etapă de cupă națională din aceeași disciplină sunt:

 • atunci când formularul de înscriere al evenimentului respectiv a fost transmis către FRC mai devreme decât cel pentru etapa de cupă națională
 • atunci când data campionatului/campionatelor naționale a fost stabilită după trimiterea formularului de înscriere al evenimentului respectiv

 

Written by: FRC