Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Informare privind incălcarea regulamentului anti-doping de către sportivul Kelemen Arpad

Agenția Națională Anti-Doping a informat că sportivul Arpad Kelemen (ACS Nomad Multisport) a fost depistat pozitiv în urma controlului efectuat cu ocazia Campionatului Național de Mountain Bike XCM, din data de 8 septembrie 2018.

Conform deciziei Agenției Naționale Anti-Doping numarul 1 din 18 februarie 2019, privind dosarul nr. 6/2019, sportivul Arpad Kelemen se face vinovat de încălcarea reglementărilor anti-doping prevăzute la art. 2, alin (2), litera a) din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată, cu modificările și completările ulterioare, făcându-se aplicarea principiului responsabilității stricte a sportivului în organismul căreia se găsește o substanță interzisă. Impotriva lui Arpad Kelemen a fost dictată o suspendare de 4 ani, care se va încheia in 19 octombrie 2023, in organismul său fiind depistată substanța interzisă MELDONIUM. Decizia a fost menținută și în urma apelului făcut de sportiv.

Față de acest lucru, din partea Federației Române de Ciclism ne exprimăm îngrijorarea cu privire la apariția unui astfel de eveniment și atragem atenția încă o dată cluburilor sportive afiliate FRC că un control și o supraveghere permanentă a sportivilor sunt doar câteva din metodele de combatere a acestui fenomen total dezagreabil și ilegal. În același timp, amintim că gestionarea carierei unui sportiv reprezintă o sarcină care implică maximum de responsabilitate și seriozitate și din partea clubului de care aparține, întrucât consecințele în caz de conduită necorespunzătoare sunt devastatoare pentru întreg sportul cu pedale. Totodată, pe această cale, ne reafirmăm angajamentul de a lupta necondiționat împotriva dopajului și a oricărui tip de comportament nesportiv.

De asemenea, precizăm că cu ocazia competiției sus-amintite, s-au efectuat un număr de 5 controale anti-doping, comandate de către Federația Română de Ciclism și efectuate de către Agenția Națională Anti-Doping, care a realizat analiza probelor în laboratorul acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping din Atena, Grecia.

Written by: FRC

Leave a Reply