Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Informare privind bugetul alocat de MTS pentru FR Ciclism in 2018

Federaţia Română de Ciclism a primit în 2018 unul dintre cele mai mari bugete din ultimii ani, adică suma de 2.615.000 de lei. Finanţarea bugetară cuprinde şi cheltuielile necesare organizării Turului României, competiţie care va fi reluată în 2018, an în care România celebrează Centenarul Marii Uniri din 1918. În 2017, FRC a beneficiat de finanţare doar pe ultimele şase luni ale anului, iar suma primită a fost de 424.100 de lei.

„Actuala alocare bugetară ne va ajuta să punem în aplicare planurile prevăzute în agenda națională 2017-2021 cu care actuala echipă de conducere a câștigat alegerile de anul trecut”, declară Traian Goga, secretar general al FRC. Principalele puncte de reper ale FRC în acest an vor fi etapele de Cupa României la toate disciplinele, construirea unui calendar competițional bogat al loturilor naţionale, sprijinirea cluburilor care au echipe de copii, cadeți și juniori şi, nu în ultimul rând, organizarea Turului României. De asemenea, FRC va continua să organizeze cursuri de antrenori și de arbitri.

Cupa României continuă şi în 2018

Seria de concursuri Cupa României a debutat anul trecut, iar în 2018 acest program va fi extins. „Cupa României este un punct esențial pentru dezvoltarea ciclismului românesc”, mai spune Traian Goga. Pentru acest an, planurile FRC sunt de a extinde Cupa României şi la șosea (seniori, juniori și cadeți) şi la bike trial.

FRC are în plan ca în această primăvară să organizeze trei curse de şosea de tip criterium, dar intenţionează să reia şi cursele de pe Velodromul Dinamo, a cărui situaţie rămâne în continuare incertă. De asemenea, FRC şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Balcanic de XCO, programat în luna iunie.

Turul României 2018

Turul României va fi organizat în acest an în perioada 18-23 septembrie şi va cuprinde cinci etape. Competiţia este inclusă în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale, la categoria 2.2. Startul se va da de la Alba Iulia, iar sosirea este programată în Bucureşti. Cheltuielile pentru organizarea competiţiei fanion a ciclismului românesc se ridică la aproximativ 250.000 de euro, la care se vor adăuga sumele necesare pentru ca Turul să poată fi transmis pe un post cu acoperire cel puțin națională.

Programul provizoriu al Turului României 2018:

  • Etapa 1, 19 septembrie: Alba Iulia – Blaj – Sibiu
  • Etapa 2, 20 septembrie: Sibiu – Făgăraş – Râşnov
  • Etapa 3, 21 septembrie: Braşov – Târgu Secuiesc – Mărăşeşti – Focşani
  • Etapa 4, 22 septembrie: Buzău – Ploieşti – Târgovişte
  • Etapa 5, 23 septembrie: Circuit Bucureşti – în jurul Palatului Parlamentului
Written by: FRC