Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Început de martie intens pentru cicliștii români

Sezonul competițional din Europa începe să își intre în drepturi, având mai multe competiții importante defășurate weekend-ul trecut. Și, îmbucurător, cicliștii români încep să fie parte a acestora și chiar și protagoniști, după cum detaliem mai jos.

dasca

Cea mai notabilă performanță a weekend-ului trecut îi aparține lui Vlad Dascălu, rider-ul de mountainbike în vârstă de 19 ani, care a participat la competiția UCI C1 Internationales Chelva, defășurată în Spania. Clasat al 3-lea între sportivii U23 și pe locul 12 în clasamentul general, el a primit 6 puncte UCI pentru locul obținut, puncte care se contabilizează în ierarhia internațională a României, pe baza căreia se vor stabili participanții la Rio 2016.

În lumea ciclismului de șosea, Eduard Grosu (Nippo-ViniFantini) și Serghei Țvetcov (Androni Sidermec) au luat startul în Strade Bianche, competiție din clasa HC, câștigată de Fabian Cancellara (Trek-Segafredo). Dintre cei doi, primul a reușit să se claseze pe locul 53, la 16 minute de câștigător, în timp ce Țvetcov a fost scos din cursă de o răceală severă. De asemenea, Grosu a luat startul o zi mai târziu la GP Industria & Artigianato, cursă de categoria 1, unde a încheiat pe locul 41, la 10 minute de învingătorul Simon Clarke.

Tot în Strade Bianche, dar de această dată la categoria feminină, România a fost prezentă prin Ana Covrig (Inpa-Bianchi), care a fost descalificată pentru traversarea neregulamentară a unei căi ferate, conform regulamentului UCI.

Nu în ultimul rând, singura echipă UCI Continental din România, Tușnad Cycling Team, a concurat în două întreceru din Croația, Trofej Umag și Trofej Porec, în zilele de 2, respectiv 5 martie. Cel mai în formă dintre rutierii echipei s-a dovedit Daniel Crista, vicecampionul național la contratimp clasându-se pe locul 75, respectiv 52 în întrecerile de clasa 2. ”Din cauza lipsei de experiență am pierdut primul pluton și nu am mai reușit apoi să îi prind. Sunt totuși mulțumit că am terminat cursa fără accidentări, pentru că au fost destul de multe și nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi fost dacă ploua. Forma mea e tot mai bună și aștept să fac un rezultat bun cât mai curând”, a declarat acesta într-un material realizat de ciclism.ro.

Written by: FRC