Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

In cautarea aurului balcanic, la Deva

Echipa naţională de ciclism a României, la nivel de cadeţi şi juniori, va participa la finalul acestei săptămâni la Campionatele Balcanice de ciclism pe şosea, care se vor desfăşura la Deva.

poza

Tinerii noştri ciclişti se vor lupta pentru medalii alături de sportivi din Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Grecia, FYROM (Macedonia), Republica Moldova, Serbia şi Turcia, competiţia de la Deva programând atât probe de contratimp, cât şi de fond.

În probele de contratimp, care se vor desfăşura sâmbătă, 19 august, ţara noastră va fi reprezentată de Valentin Vasiloiu, Denis Vulcan, Emanuel Stan şi Karina Kubat, la juniori, în vreme ce la cadeţi culorile tricolorului vor fi apărate de Adi Marcu, Mihai Grigore, Eduard Ştefan, Andreea Matei Bobârnac şi Roxana Tontea.

Duminică sunt programate probele de fond. La juniori, România va fi reprezentată de Valentin Vasiloiu, Denis Vulcan, Emanuel Stan, Gerhard Dumitrescu, Ciprian Jitaru şi Karina Kubat. Din echipele de cadeţi vor face parte Adi Marcu, Patrick Pescaru, Mihai Grigore, Eduard Ştefan, Gabriel Silaghi,  Andreea Matei Bobârnac şi Roxana Tontea. Detalii despre traseu puteţi găsi aici. Staff-ul echipei naţionale este format din Pavel Lupaş (Team Manager), Cristian Axente şi Mircea Brebene (mecanici).

Denis Vulcan este unul dintre cei trei juniori care vor participa atât în proba de contratimp, cât şi în cea de fond. Aflat la debutul la un Campionat Balcanic, Denis Vulcan speră să aibă o evoluţie bună mai ales în proba de fond. „Îmi pun speranţe mai mari în proba de fond, deoarece în ultima perioadă nu am făcut antrenament pe bicicleta de contratimp. Traseul îmi place mai mult la fond, mai ales că are o căţărare unde se pot face diferenţe. Pe coborâre sunt câteva gropi şi trebuie foarte multă atenţie”, a declarat Vulcan. Legat de proba de contratimp, Vulcan spune că traseul îl poate avantaja mai ales că va fi în linie dreaptă şi va putea să estimeze exact care este situaţia din cursă. „Asfaltul este foarte bun, dar dacă va fi vânt cursa se poate complica”, a mai spus Vulcan. „Nu am mai participat niciodată la un Campionat Balcanic şi nu ştiu care este nivelul adversarilor. Sper însă că îmi voi reprezenta cu cinste ţara”, a conchis tânărul nostru sportiv.

Unul dintre cei mai talentaţi sportivi români care vor lua startul la Campionatele Balcanice de la Deva este Adi Marcu. „Sunt foarte motivat pentru Balcaniadă, mai ales că la FOTE am avut ghinion şi am făcut pană în ultimul kilometru”, a declarat Marcu înaintea competiţiei. Tânărul nostru rutier cunoaşte traseul destul de bine şi speră la un rezultat notabil, în special la proba de fond. „Îmi doresc din tot sufletul să fac un rezultat bun. Sper ca pe căţărare să nu am probleme, deoarece pe coborâre nu cred că voi avea de ce să tem. Nu cred că îmi va fi foarte greu să stau printre primii, sper însă să evit eventuale căzături în pluton”, a mai spus Adi Marcu.

Written by: FRC