Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

FRC organizează curs de arbitrii pentru șosea

În lumea ciclismului de performanță, nu doar sportivii joacă un rol important, ci și cei care au grijă ca întrecerile la care aceștia participă să se desfășoare ca la carte. Dintre aceștia din urmă, arbitrii joacă unul dintre cele mai importante roluri, ei aflându-se în miezul acțiunii unei curse, mai ales în cadrul competițiilor de șosea. Deopotrivă solicitant și palpitant, rolul de arbitru se transformă într-o experiență unică cu fiecare cursă care are loc, nu doar prin prisma atribuțiilor, ci și pentru că arbitrii se află în centrul desfășurării cursei, cot la cot cu restul celor implicați, fie aceștia sportivi, oficiali, personal al echipelor sau oricine altcineva. Iar acum, Federația Română de Ciclism oferă posibilitatea celor atrași de această latură a sportului cu pedale să își înceapă cariera de arbitrii de șosea prin cursul organizat la finalul acestei luni.

arbitru

Cursul va avea loc între 22 și 25 iunie 2015, la Miercurea Ciuc, unde vor avea loc și Campionatele Naționale de Șosea 2015. Candidații care vor trece examenul acestui curs vor primi calificarea de arbitru aspirant, urmând ca în 2015-2016 să susțină examenul practic pentru a obține calificarea de arbitru asistent, cunoștințele incluse în acest curs servind și arbitriilor moto. Absolvenții cursului vor putea fi delegați  la competiții sub îndrumarea unui arbitru național. De asemenea, cei care vor absolvi cursul vor putea aplica cunoștințele lor în cadrul Campionatelor de Șosea, care se desfășoară între 26 și 28 iunie în aceeași localitate. Nu în ultimul rând, intenționăm ca începând cu sezonul viitor, la fiecare cursă avizată pozitiv de către forul nostru să participe un arbitru, astfel că vor exista numeroase posibilități de aplicare a cunoștințelor dobândite. Cursul va fi susținut de personalul de specialitate al Federației Române de Ciclism, prin domnul Valeriu Andoniu, unul dintre arbitrii români de ciclism cu cea mai bogată experiență.

Înscrierile se fac completând fișa de înscriere și trimițând-o pe e-mail la adresa vali.andoniu @ federatiadeciclism.ro până în data de 19 iunie. De asemenea, doritorii sunt rugați să specifice și mărimea de cămașă pe care o poartă, în corpul mesajului.

Pentru acest curs se va percepe o taxă de 100 de lei/persoană, iar cazarea și masa vor fi suportate de către participanții la curs. Detalii suplimentare:

Written by: FRC