Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Final de Jocuri Europene pentru echipa de ciclism a României

Delegația României la prima ediție a Jocurilor Europene a cuprins și un număr însemnat de cicliști, dovedind suplimentar dezvoltarea sportului cu pedale autohton. Prezența lor alături de cei mai buni cicliști ai Bătrânului Continent a însemnat atât un prilej de demonstrare a formei sportive, dar și unul pentru adunarea de experiență valoroasă în cadrul unor întreceri de înalt nivel.

Ana Covrig, pentru prima dată în tricoul României după ce a optat pentru licența ciclistă autohtonă în defavoarea celei italiene, a făcut o cursă bună în proba de fond, terminând pe locul 50.

ana

Lucian Logigan a participat în cursa de cross-country olimpic, reușind să încheie pe locul 33 o competiție dificilă, atât prin prisma concurenței prezente, cât și a traseului. „Cursa mea a fost una destul de bună, sunt conștient de nivelul meu și al celorlalți concurenți. Nu am avut eu cea mai bună zi din punct de vedere fizic pentru că mulți dintre adversarii mei „de serviciu” au terminat chiar și cu 10 poziții în fața mea și aici vorbesc de cei din Turcia, Grecia, Slovacia sau Luxemburg, oameni pe care i-am întrecut anul acesta în unele curse UCI”, a declarat sportivul din Târgu-Mureș la întoarcerea în țară, pentru velocafe.ro.

logi

Cât privește rutierii masculini, primul care a intrat în luptă a fost Andrei Nechita, în cadrul cursei de contratimp, unde a obținut locul 33. Evoluția sa nu a fost dintre cele mai bune, însă a compensat din plin în cursa de fond, unde a ocupat locul 16, în compania câtorva dintre cei mai puternici cicliști profesioniști ai Europei. În aceeași întrecere, Eduard Grosu s-a clasat pe locul 56, în vreme ce Daniel Crista și Lars Pria nu au reușit să încheie cursa.

sosea

Parte din staff-ul tehnic au făcut Marian Frunzeanu și Ovidiu Burghelea ca antrenori, în timp ce Petre Liviu Bogdan a asigurat suportul în materie de mecanică.

Written by: FRC