Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Europenele de ciclism U23 şi juniori debutează joi, în Cehia

Opt ciclişti români vor participa în această săptămână la Campionatele Europene de Ciclism rezervate sportivilor Under 23 şi juniorilor. Competiţia are 734 de sportivi la start, din 42 de țări, și se va desfăşura între 12 şi 15 iulie, la Brno şi Zlin în Cehia. Concursul va debuta joi, 12 iulie, începând cu ora 9:00, când se va da startul contratimpului junioarelor, în lungime de de 12 kilometri. România va fi reprezentată de Andreea Ionescu şi Maria Stancu, cele două sportive urmând a participa şi la cursa de fond, programată sâmbătă 14 iulie, de la ora 11:00. Cursa va avea 75,6 kilometri.

FOTO: Alexandra Ghiță

Băieţii vor intra în concurs vineri, 13 iulie, ora 9:00, când Valentin Vasiloiu va lua startul în contratimpul juniorilor, o cursă cu o lungime de 24 de kilometri. Proba de fond a juniorilor este programată duminică, 15 iulie, cu începere de la ora 9:00. Pe traseul în lungime de 118,8 kilometri, România va fi reprezentată, pe lângă Valentin Vasiloiu, şi de Adrian Marcu şi Ciprian Jitaru.

Vineri, 13 iulie, va intra în concurs şi Balazsi Lorant, în contratimpul de 24 de kilometri al categoriei U23. Duminică, 15 iulie, cu începere de la ora 13:00, Balazsi Lorant, Emil Dima şi Raul Sînză se vor afla la statul probei de fond a categoriei U23, în lungime de 140,4 kilometri.

Traseul pe care se vor desfăşura cursele este un circuit cu o lungime de aproximativ 10 kilometri. Pe cea mai mare parte a sa traseul este plat, doar o căţărare în lungime de 3 kilometri fiind principalul obstacol, dar panta nu este una foarte dificilă.

Antrenorul Viorel Grosu speră la o comportare bună

Antrenorul coordonator al lotului care a făcut deplasarea în Cehia, Viorel Grosu, este convins că tinerii sportivi români vor face o figură frumoasă la Campionatele Europene. Obiectivul tehnicianului este ca toţi cicliştii tricolori să termine în primul grup cursele la care vor participa. “Dacă te afli în primul grup la sosire, orice se poate întâmpla. Cu puţin curaj, cu puţin noroc, cu un sprint bun poţi obţine un loc 15, ceea ce este o performanţă notabilă. Finalul unei astfel de curse depinde de foarte mulţi factori”, a declarat Viorel Grosu.

Emil Dima este ciclistul de care se leagă cele mai mari speranţe la această competiţie. Viorel Grosu spune că rutierul de la MS Tina Focus are experienţă pentru astfel de curse, iar rezultatele obţinute recent în Turul Sibiului arată că sportivul nostru se află într-o formă bună. “Şi Raul Sînză ar putea face o figură frumoasă la aceste Europene. El are o evoluţie mai oscilantă, dar este mai tânăr şi are timp să crească”, a continuat Viorel Grosu.

În privinţa juniorilor, Viorel Grosu speră ca toţi cei trei ciclişti români să încheie cursa în primul grup. Juniorii au fost în cantonament la Poiana Braşov timp de opt zile înaintea plecării spre Brno şi tehnicianul este mulţumit de rezultatele acestora. La fete, Viorel Grosu aşteaptă comportări bune din partea ambelor reprezentate ale României, Maria Ecaterina Stancu și Andreea Ionescu, cu un plus pentru cea din urmă.

Curse de prim nivel în prima jumătate a anului

Optimismul tehnicianului român vine după o primă jumătate de an în care care juniorii noştri au participat la multe curse internaţionale de primă categorie, unde s-au comportat foarte bine. “În cursele la care am participat, toţi au mers peste aşteptările mele”, a spus Grosu. Antrenorul a ţinut să sublineze faptul că în Cursa Păcii tinerii sportivi români au făcut o figură frumoasă, iar parcursul de la Brno este unul asemănător.

De asemenea, Viorel Grosu a remarcat şi partciparea la o cursă pe etape în Germania, unde Adrian Marcu a terminat pe locul 12 una dintre etape, iar ceilalţi ciclişti români soseau constant în primul grup. De asemenea, în Cursa Păcii cicliştii tricolori s-au comportat “de nota 8”, după cum spunea Viorel Grosu, ceea ce îl face pe tehnicianul de la Zărneşti încrezător în comportări bune şi la Europene.

Written by: FRC

Leave a Reply