Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Etapa a 3-a a Cupei Naționale de MTB pentru Copii și etapa a 3-a a Cupei Naționale de Mountain Bike Maraton vor avea loc în acest weekend

Etapa a 3-a a Cupei Naționale de MTB pentru Copii și etapa a 3-a a Cupei Naționale de Mountain Bike Maraton vor avea loc în acest weekend

În acest weekend, în cadrul Triadei MTB Avrig se vor defășura două competiții importante din calendarul Federației Române de Ciclism: etapa a 3-a a Cupei Naționale de MTB pentru Copii (sâmbătă) și etapa a 3-a a Cupei Naționale de Mountain Bike Maraton (duminică).

Sâmbătă, 12 septembrie, participanții la stage race vor lua startul în proba de XCO, pe un traseu scurt, de doar 2 km, dar intens, care se va parcurge de mai multe ori, astfel încât timpul câștigătorului să fie de aproximativ 1 oră și jumătate. În cursul dimineții va avea loc etapa a 3-a a Cupei Naționale de MTB pentru Copii și un concurs separat pentru Cadeți și Juniori.

Traseul ultimei etape, duminică, este un XCM, adică un cross country maraton, în lungime de 68 de kilometri cu o diferență pozitivă de nivel de aproximativ 1.400 de metri. Această ultimă etapă va conta și ca etapa a 3-a a Cupei Naționale de XCM. În clasamentul Cupei vor intra toți sportivii legitimați, atât participanții la stage race cât și participanții la cursa de o zi.

Desfășurată de obicei în luna aprilie, Triada MTB Avrig a devenit deja una din competițiile tradiționale de deschidere a sezonului de mountain bike, așa că nu putea să de dezmintă nici în acest an, chiar dacă s-a impus modificarea datei de desfășurare.

Competiția din acest an se va desfășura pe nu mai puțin de 4 zile, clasamentele finale fiind întocmite prin adunarea timpilor din cele 4 etape. Pe lângă competiția pe etape, în programul zilei de sâmbătă vor exista concursuri pentru copii, cadeți și juniori, iar duminică, cei care nu au 4 zile la dispoziție, vor putea concura pe traseele de 68, 42 sau 22 de kilometri. Pe traseul de 22 de kilometrii există și categoria Family, copil sub 14 ani însoțit de un părinte.

Menționăm că organizarea acestei competiții sportive va respecta regulile și recomandările sanitare în vigoare. Pe site-ul evenimentului este un document cu toate informațiile necesare participanților, organizatorii dorind desfășurarea competiției în condiții sigure. Accesul în zona de start sosire va fi permis doar sportivilor și staff-ului acestora.

Ziua 1 – contratimp indiviual de 10.5 km, cu start la Mârșa din curtea firmei Metropolis și sosire sus pe Valea Avrigului.

Ziua 2 – traseu de 53  km cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal care îi va duce pe concurenți pe 2 muchii nordice ale Munților Făgăraș la peste 1.200m altitudine.

Ziua 3 – competiție de Cross Country Olimpic pe un circuit de 2.5 km amenajat în grădina Palatului Brukenthal și pe străzile din zona centrală a Avrigului. Tot aici se vor desfășura dimineața competițiile pentru copii.

Ziua 4 – traseu de 68 km cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal.

Înscrierile se mai pot face online pe www.triadamtb.ro până la data de 8 septembrie pentru competiția de 4 zile și pâna la data de 10 septembrie pentru competițiile de 1 zi.

Programul competițiilor:

Joi 10 SEPTEMBRIE 2020
15:00 – primul start Etapa 1 – Time Trial/XCT18:00 – Festivitatea de premiere

Vineri 11 SEPTEMBRIE 2020
11:00 – Start Etapa 2

14:30 – Festivitatea de premiere

Sâmbătă 12 SEPTEMBRIE 2020
09:00 – 11:30 Competiții pentru copii (Cupa Națională)
12:00 – Start Juniori și Cadeți
13:30 – Start Etapa 3
16:00 – Festivitatea de premiere

Duminică 13 SEPTEMBRIE 2020
10:00 – Start Family, Fun Masculin/Feminin
10:30 – Start Etapa 4 – XCM
10:30 – Start concursuri de 1 zi (XCP/XCM)
16:00 – Festivitatea de premiere

Triada MTB Avrig este organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism. Evenimentul este sprijinit de Primăria orașului Avrig și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Palatul Brukenthal Avrig este și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Vă așteptăm la Avrig!

Foto credit: Tibi Hila

Written by: FRC

Leave a Reply