Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Echipele nationale de cadeti si juniori concurează în Ungaria

După startul sezonului competițional intern, care i-a chemat la acțiune pe sportivi, a sosit și momentul primei deplasări a loturilor naționale. Astfel, echipele României de cadeți și junior se îndreaptă spre Bonyhad, Ungaria, unde vor participa sâmbătă, 31 martie, la Memorialul Sajo Peter.

Echipa natională de cadeți este coordonată de Mihail Rusu și de Răzvan Damian, iar din lotul de sportive fac parte Patrick Pescaru (ACS Nomad Multisport), Ioan Dobrin (CS Otopeni), Csongor Bodor (CS Intersport), Hunor Șerban (CS Mureșul Târgu Mureș) și Radu Drăgoiu (CS Olimpia Rovelo). Fără un obiectiv fixat în mod clar, această primă participare reprezintă un test pentru a verifica forma sportivă în întrecerile internaționale și pentru a crește șansele unor rezultate bune la Campionatele Balcanice de Șosea. Totodată, acumularea de experiență competițională reprezintă un aspect care va da roade pe termen lung.

Pe cei șase juniori care au făcut deplasarea în țara vecină îi va coordona Viorel Grosu, alături de Cristian Axente. Garnitura care va lua startul la Memorialul Sajo Peter îi are ca titulari pe Ciprian Jitaru (ASC Olimpic Zărnești), Adi Marcu (CS Torpedo Zărnești), Peter Andras Potsa, Szilard Torok (CS Intersport), Adrian Mihai Grigore (CS Otopeni) și Valentin Vasiloiu (CS Petrolul Ploiești). Marcu și Grigore își continua prezența în prima reprezentativă după ce anul trecut au participat la mai multe întreceri de calibru, printre care Campionatele Balcanice de Șosea și Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Dacă echipa de cadeți revine în țară după cursa maghiară, juniorii vor pleca spre Germania, unde vor lua startul săptămâna viitoare la una dintre cele mai exigente competiții pe etape din calendarul UCI, Cottbuser Internationale Junioren-Etappenfahrt, aflată la a 43-a ediție.

Written by: FRC

Leave a Reply