Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Echipa națională, în căutarea succesului la Turul Ținutului Secuiesc

Ultima mare competiție de șosea din calendarul UCI programată să aibă loc pe teritoriul României este Turul Ținutului Secuiesc, întrecerea ajunsă la cea de-a 10-a ediție și cu o listă de start pe măsura importanței vârstei împlinite. Dacă la cursa de șosea din estul Transilvaniei și-au anunțat prezența un număr de 9 echipe UCI Continental, printre participanți se vor afla și componenții echipei naționale a României, veniți cu ambiții justificate după o comportare bună pe tot parcursul acestui an.

romaniaa

Echipa României va fi formată din opt rutieri: Andrei Nechita (CS Petrolul Ploiești), Marius Petrache, Leonard Barbu (CSA Steaua București), Valentin Pleșea (HC Cycling), Ionuț Sdrăilă (Torpedo Zărnești) și Andrei Barbu, Emil Dima și Vlad Dobre (Tușnad Cycling Team). Coordonatorul echipei, Georgios Georgiadis, consideră echipa aliniată ca fiind una foarte puternică, mai ales că îi are în rândurile sale pe Nechita și Petrache. „Andrei Nechita și-a demonstrat valoarea la Turul Sibiului, când a câștigat prologul, fiind și primul român care a izbutit un succes în respectivul tur, ceea ce denotă o formă fizică și psihică foarte bună. De asemenea, în formație îl avem și pe campionul național de fond Marius Petrache, care oricând poate aduce o contribuție valoroasă echipei. Totodată, tinerii care vor fugi la Turul Ținutului Secuiesc, Andrei Barbu, Dima și Dobre au avut o evoluție constantă de-a lungul sezonului, iar plusul de experiență pe care o cursă UCI într-o asemenea companie îl poate aduce poate doar să le pună și mai mult calitățile în valoare”, a spus coordonatorul grec înainte de deplasarea spre Miecurea Ciuc. De asemenea, în staff-ul echipei se va afla și Irina Frunzeanu, în calitate de maseur.

Efortul sportivilor din naționala României va fi susținut de produsele Squeezy, furnizate de importatorul SportMania SRL, care le-a pus la dispoziție toate cele necesare, începând cu batoane și geluri și mergând până la băuturi izotonice. Compania Squeezy a fost prima din lume care a inventat conceptul de gel energizant, undeva în anii ’80¸ experiența și  know-how-ul dobândit de-a lungul timpului fiind folosite la perfecționarea produselor.

Competiție de categoria 2.2 în calendarul UCI (Uniunii Cicliste Internaționale), Turul Ținutului Secuiesc va avea anul acesta la start 19 echipe. Cea mai puternică formație sunt azerii de la BCP – Synergy Baku Cycling Project , locul 12 în clasamentul Europe Tour. În premieră vor mai participa echipe din Canada, Letonia, Suedia și Franța. România va fi reprezentată de echipa națională și de ciucanii de la Tușnad Cycling Team.

Written by: FRC