Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Două echipe româneşti în lista UCI Continental Teams 2018

În 2018 România va fi reprezentată în plutonul profesionist de două echipe, Team Novak şi Cycling Team MsTina-Focus, ambele urmând a avea statut UCI Continental. Pentru Team Novak prezenţa la acest nivel a devenit deja o obişnuinţă, gruparea ciucană urmând a bifa cel de-al zecelea sezon profesionist, în timp ce Cycling Team MSTina-Focus se află în premieră în ciclismul internaţional, gruparea cu sediul în judeţul Braşov fiind înfiinţată la începutul acestui an.

continental romania uci ciclism

Team Novak, o nouă imagine

Anul 2018 a adus pentru echipa campionului paralimpic Eduard Novak o schimbare de imagine, gruparea din Miercurea Ciuc urmând a concura sub denumirea „Team Novak”. Noua echipă va prelua tradiția și palmaresul grupării Tușnad Cycling Team, denumirea din ultimul deceniu a celei mai cunoscute echipe românești de ciclism. “După zece de existență a echipei continentale, pot să spun că ne-am atins scopul. Din 2018, Team NOVAK va prelua numele echipei și vom duce mai departe experiența, rezultatele și proiectele pe care ni le-am propus. Anul acesta se reia Turul României și ne dorim să facem o figură frumoasă cu echipa”, a precizat Eduard Carol Novak, liderul echipei, pe care îl vom vedea în continuare şi pe bicicletă.

Pentru sezonul 2018, Team Novak a transferat doi ciclişti ucraineni, proveniți de la echipa continentală Kolss Cycling Team, desființată la finalul lui 2017. Andrii Brataschuk (25 ani) este vicecampionul Ucrainei în 2017 în proba de șosea, în timp ce Oleksandr Prevar (27 ani)  cunoaște deja bine ciclismul nostru, el participând cu rezultate notabile începând din 2010 la Turul României, Turul Sibiului sau Turul Ținutului Secuiesc.

Managerul echipei, Szabolcs Sebestyén, explică faptul că profilul curselor la care Team Novak va participa vor avea un profil deluros, astfel că aducerea unor căţărători era esenţială. De asemenea, Szabolcs Sebestyén spune că păstrarea moldoveanului Nicolae Tanovitchii este un alt atu pentru echipa sa.

Componenţa Team Novak pentru sezonul 2018: Novák Carol Eduard, Szabolcs Sebestyén, Nicolae Tanovitchii (Moldova), Oleksandr Prevar, Andrii Brataschuk (ambii Ucraina), Norbert Szabó, Róbert Szilágyi, Csaba Bartha, Péter László, Lóránt Balázsi (ambii U23).

În perioada 3-17 februarie, Team Novak va face un cantonament în Antalya.

Cycling Team MSTina-Focus, nou-venită în ciclismul profesionist

Nou-sosită în plutonul profesionist, Cycling Team MSTina-Focus s-a născut pe scheletul  Clubului Sportiv Savorya Cycling Team din Comuna Cristian (judeţul Braşov). Condusă de Stefano Giulliani, fost manager al echipei pro-continentale Nippo Vini Fantini, echipa braşoveană are ca obiective pregătirea lansarea tinerilor ciclişti români în plutonul profesionist, dar intenţionează să dea o şansă şi unor sportivi italieni, aflaţi la începutul carierei. „Victoria trebuie să fie o consecinţă a pregătirii bine făcute” este deviza noii echipe care, la început de drum, va pune accent pe creşterea tinerelor talente şi nu va urmări victoria cu orice preţ.

În lotul echipei pentru sezonul 2018 se află mai mulţi rutieri care în sezonul trecut au concurat la Nippo Vini Fantini, italienii Pierpaolo de Negri şi Giacomo Berlato fiind printre cei mai cunoscuţi. Dintre români, Emil Dima ţine capul de afiş, tânărul nostru ciclist reuşind comportări excelente în competiţiile din sezonul 2017.

Cycling Team MSTina-Focus pentru sezonul 2018: Emil Dima, Vlad Dobre, Andrei Ionuţ Andrei, Andrei Cojanu, Raul Antonio Sînză, Emanuel Stan, Ionuţ Sdrăilă, Nicolas Marini, Pierpaolo de Negri, Giacomo Berlato, Riccardo Stacchioti, Mattia Marcelli, Federico Zurlo.

În această perioadă, echipa româno-italiană se află în cantonament în Italia, la Citta’ Sant’Angelo, regiunea Abruzzo.

Written by: FRC