Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Două competiții în două zile: Memorialul George Negoescu și Memorialul Constantin Dumitrescu

MODIFICARE: Memorialul Constantin Dumitrescu va avea loc la Complexul MotorPark România. Restul datelor rămân la fel. Rugăm consultați ghidul tehnic

Poate zăpada a vrut să întrerupă planurile cicliștilor din România, dar ”asaltul” ei nu a durat prea mult. Ne-am văzut nevoiți să amânăm Memorialul George Negoescu, dar reprogramarea sa pentru ultima sâmbătă din martie face din acest weekend unul plin. În ziua următoare, duminică, 1 aprilie, va avea loc Memorialul Constantin Dumitrescu, la Complexul MotorPark România, din Adâncata, jud. Ialomița.

Ziua de sâmbătă ne aduce o competiție care se va defășura în jurul Arenei Naționale din București și va fi închinată memoriei celui care a fost George Negoescu, unul dintre cei mai valoroși cicliști români. În cariera sa, el s-a remarcat ca un excelent pistard, dar și, într-un mod atipic, multiplu câștigător al campionatului national de ciclocros! Trecut în neființă în anul 2017, cea mai răsunătoare performanță a lui George Negoescu rămâne titlul mondial la proba de tandem, din cadrul Campionatelor Mondiale Universitare din 1968, desfăşurate la Sofia, câștigat alături de fratele său, Florian Negoescu.

Memorialul George Negoescu va purta amprenta specialistului pe velodrom, astfel că formatul de competiției va fi unul mai puțin obișnuit – cursă cu eliminare. Detaliile complete se pot citi în ghidul tehnic și cu certitudine vom avea parte de o cursă spectaculoasă.

Înscrieri Memorialul George Negoescu: https://www.federatiadeciclism.ro/inscrieri-memorialul-george-negoescu/ 

Duminică, 1 aprilie, cicliștii sunt invitați să ia startul la Memorialul Constantin Dumitrescu. Constantin ”Gigi” Dumitrescu a dominat ciclismul românesc în anii 50-60, fiind omul de bătut în primele decenii de după al doilea Război Mondial. Acesta a câștigat, în cariera sa, de trei ori Turul României și a participat de 11 ori în Cursa Păcii (cea mai importantă competiție a cicliștilor din țările Cortinei de Fier), în perioada 1953-1965. Fără o echipă în spate, el a terminat al doilea în 1956, iar, în 1962 s-a situat pe ultima treaptă a podiumului în cursa desfăşurată în Europa Centrală. Ulterior încheierii carierei sportive a emigrat în Statele Unite, stabilindu-se la San Diego, California, unde a încetat din viață la 24 decembrie 2016, la vârsta de 82 de ani.

Memorialul Constantin Dumitrescu va avea loc la Complexul MotorPark România, com. Adâncata, jud. Ialomița.Ghidul complet al cursei poate fi citit aici.

Înscrieri Memorialul Constantin Dumitrescu: https://www.federatiadeciclism.ro/inscrieri-memorialul-constantin-dumitrescu/

Written by: FRC

Leave a Reply