Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Doi paracicliști români la Rio 2106

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, a plecat optimist spre Rio de Janeiro, cu gândul să aducă o nouă medalie de aur pentru tricolor, iar alături de acesta a făcut deplasarea și parasportivul Attila Olah.

paralimpic

Ajuns la 40 ani, Eduard Novak va fi portdrapelul delegației României la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie). El va participa în trei probe la categoria C4: urmărire pe velodrom (10 septembrie), contratimp individual (14 septembrie) și fond șosea (16 septembrie), în timp ce Olah va concura în 10 septembrie la proba de 1 kilometru rezervată categoriei C2, precum și la întrecerile de șosea, contratimp individual și fond din 14 și 16 septembrie.

Deși a obținut aurul la Londra în proba de 4km urmărire pe velodrom, harghiteanul pariază la această ediție pe un succes la contratimp individual pe șosea, acolo unde are două medalii de argint în palmares (la Beijing 2008 și Londra 2012). „Mă simt foarte bine din toate punctele de vedere, nu am niciun stres. Cred că mă ajută și experiența acumulată la edițiile precedente. Sper ca acest avantaj va conta în lupta cu adversarii mei aflați la prima Paralimpiadă. Tot anul acesta a fost un mare cantonament, am participat la multe concursuri de șosea alături de sportivii fără dizabilități, iar în ultima lună am tras foarte tare la teste în Italia. Teoretic la proba de urmărire plec cu șansa a treia, după un slovac și un australian, dar la contratimp am șanse să obțin chiar o medalie de aur. La fond se poate întâmpla orice. M-ar bucura însă orice medalie obținută la Rio”.

Written by: FRC