Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Doi cicliști români în Turul Italiei 2015

A fost nevoie de câțiva ani de muncă din partea celor doi, dar au reușit. Serghei Țvetcov (Androni-Sidermec) și Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) au prins lotul echipelor lor selecționat pentru Turul Italiei 2015. Astfel, primul speră la o evoluție bună în probele de contratimp, în timp ce celălalt crede că are șanse la o clasare bună în prima săptămnă de cursă.

gi

”Sunt foarte bucuros că mă voi afla la startul primului mare tur din cariera mea”, a declarat Țvetcov pentru site-ul www.ciclism.ro. ”Voi încerca să îi ajut pe cei doi lideri ai echipei, pe Franco Pellizotti pentru clasamentul general și pe Oscar Gato pentru o victorie de etapă, însă voi avea și șansele mele de a pleca în evadări”.

Încheierea unui tur de 3 săptămâni nu este o sarcină ușoară, cu atât mai mult la debut, însă Țvetcov se declară optimist: ”Cred că am forma necesară pentru a duce până la final Turul Italiei. Am deja ceva experiență în cursele din Europa și sper că voi învăța și mai multe în această perioadă”.

În același timp, și Grosu se declară încântat și adaugă că „îmi doresc foarte mult să particip în Turul Italiei şi nu îmi doresc doar să particip, după cum am mai spus. Vreau să fac un rezultat foarte bun. Am fost în cantonament în Liguria la începutul lunii februarie, am văzut cele patru etape care se vor desfăşura acolo, iar două dintre ele îmi plac foarte mult. Acele etape nu sunt total pentru sprinteri, ci puţin mai valonate, la final se ajunge într-un grup de 50-80 de ciclişti”, într-un interviu pentru velocafe.ro.

Written by: FRC