Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Dinamo-BikeXpert Racing Team devine prima echipa UCI de MTB din România

Ciclismul românesc bifează în 2018 o nouă premieră: prima echipă UCI de Mountain Bike! Dinamo- BikeXpert Racing Team va avea în acest an statut de echipă UCI, ceea ce reprezintă „un pas în dezvoltarea sportului de performanţă”, după cum declară Cătălin Sprinceană, team-managerul echipei.

Sprinceană spune că statul nou dobândit de echipa pe care o conduce reprezintă o încununare a muncii pe care o duce de patru ani, iar din acest moment Dinamo- BikeXpert Racing Team va fi cunoscută în toată lumea. „Noul statut ne oferă şi o serie de avantaje logistice, cum ar fi un loc pentru standul echipei la cupele mondiale, printre celelalte echipe UCI și acces la feed zone-ul dedicat echipelor. Dar poate cel mai important este accesul pe care-l avem acum la informație, informație pe care o putem importa în țară.”

La UCI au fost înregistrați doar sportivii Elite si U23: Karina Bonţa, Karina Kubat, Attilla Jozef Malnasi, Ede Karoly Molnar, Ion Valntin Roşoagă şi Alexandru Stancu. Antrenorul este Răzvan Jugănaru, iar din staff-ul oficial mai fac parte, pe lângă Cătălin Sprinceană, şi Bogdan Brînză în calitate de asistent team manager.

Dinamo-BikeXpert Racing Team va participa la toate cursele UCI organizate în România şi are în program cel puțin două etape de Cupă Mondială, la Albstadt, în Germania (18-20 mai), şi la Vallnord, în Andorra (13-15 iulie). Calendarul internaţional nu este însă 100% definitivat, astfel că nu este exclus ca Dinamo- BikeXpert Racing Team să participe şi la alte competiţii organizate în străinătate.

Obiectvele principale ale echipei în acest sezon sunt cucerirea titlurilor naţionale şi clasari în top 20, la etapele de Cupă Mondială, la categoria U23. Pentru viitor, Cătălin Sprinceană spune că vrea să atragă spre echipă şi sportivi străini.

Written by: FRC