Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Dima, cel mai bun U23 în Grecia, Țvetcov se remarcă în Milano-Sanremo

Săptămâna trecută i-a găsit pe numeroși cicliști români implicați în diferite competiții din întinsul Europei, unde fie au fost prezenți pentru a-și testa forma, fie s-au remarcat prin acțiuni sau rezultate bune.

Echipa națională de șosea Elite/U23 a României s-a aflat începând de joia trecută în Grecia, unde a participat la Turul Alexandru cel Mare, competiție câștigată anul trecut de Marius Petrache. Rutierul celor de la CSA Steaua București s-a aflat și anul acesta la startul competiției, însă strategia echipei s-a schimbat din mers, Emil Dima devenind cel care a primit sprijinul echipei. Astfel, acesta din urmă a reușit să se impună în clasamentul rezervat rutierilor U23, totodată ocupând poziția a 3-a a ierarhiei generale finale. ”Astăzi (n.r. – în ultima etapă) au lucrat toți ca să mențină tricoul albastru câștigat ieri de Dima, după o etapă foarte grea, cu vânt de peste 30 km/oră și cu o urcare de 38km. Marius Petrache a stat toată cursa lângă Dima pentru a reuși rezultatul de astăzi”, a spus Georgios Georgiadis, coordonatorul echipei, pentru publicația ciclism.ro.

Tot săptămâna trecută, rutierii români aflați la echipe din Italia au avut un program încărcat. Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) a participat la două întreceri de o zi, Nokere Koerse – Danilith Classic (1.HC) și Handzame Classic (1.1), unde cea mai notabilă evoluție a reușit-o în prima din acestea, ocupând locul 9. Două zile mai târziu, la cealaltă cursă, rutierul din Zărnești s-a clasat pe locul 11, în ambele cazuri victoria fiind disputată la sprint. Serghei Țvetcov s-a aflat și el implicat într-o competiție importantă, anume Milano-Sanremo, prima cursă-monument a sezonului, unde a încheiat pe locul 155, după ce a participat în evadarea zilei, care s-a menținut în frunte nu mai puțin de 270 de kilometri. Nu în ultimul rând, Ana Covrig (INPA-Bianchi) a concurat în Trofeo Alfredo Binda, o cursă de o zi din circuitul UCI Women’s World Tour, unde a terminat pe locul 66 din 168 de sportive care au luat startul.

tve

Tot în Italia s-a desfășura și Campionatele Mondiale de Paraciclism pe Velodrom, unde România a fost reprezentată de patru sportivi: Eduard Moescu, Eduard Novak, Robert Tămîrjan și Attila Olah. Cea mai bună performanță a fost stabilită de Novak, care a obținut un loc 7 în cursa de scratch, în timp ce restul sportivilor s-au prezentat bine în probele la care au luat startul.

paracycling_romania

În final, weekend-ul trecut i-a adus prima victorie din acest sezon lui Mihai Băbăiță (UC Nantes Atlantique), după ce timișoreanul s-a impus în competiția maghiară Felsziget Kupa. ”Au fost multe atacuri, din fericire nu s-a format o evadare și am reușit să câștig la sprint”, ne-a spus Mihai Băbăiță. Pentru ciclistul timișorean urmează, săptămâna viitoare, încă o cursă în Ungaria, de data aceasta la Debrecen. În concursul de la Tihany a luat startul și ciclista Marike Tache, care a terminat pe locul doi la categoria sa, relatează site-ul ciclism.ro.

 

Written by: FRC