Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Deciziile UCI privind disciplinele de ciclism, altele decât cele șosea, în condițiile epidemiei de coronavirus

La patruzeci și opt de ore de la anunțarea celor mai importante principii care vor sta la baza revizuirii calendarului competițional ciclist la șosea, în condițiile epidemiei de coronavirus, Uniunea Cicliastă Internațională (UCI) anunță astăzi cadrul și pentru celelalte discipline.

Față de răspândirea continuă a virusului, în special în Europa, și în contextul măsurilor restrictive adoptate de o serie de țări, care interzic adunarea și circulația persoanelor, UCI subliniază că, în calitate de organ de conducere al ciclismului mondial, prioritatea absolută este securitatea sportivilor și a tuturor oamenilor prezenți la evenimentele din calendarul internațional UCI.

Având în vedere situația actuală de sănătate, UCI, în lumina preocupărilor sale pentru echitatea sportivă, a luat următoarele decizii:

 • Suspendarea tuturor clasamentelor, pentru toate evenimentele din calendarul internațional UCI, până la o notificare suplimentară, dar cel puțin până la 30 aprilie, la fel ca în cazul evenimentelor de șosea;
 • În ceea ce privește cererile de amânare a evenimentelor, va fi acordată prioritate pentru: Campionatele Mondiale, Cupe Mondiale UCI, Campionate Continentale, Campionate Naționale, evenimente din calendarul internațional UCI;
 • Mai mult, pentru calificările încă în desfășurare pentru mountain bike, BMX Racing, BMX Freestyle și paraciclism, UCI a luat decizia de a solicita Comitetului Olimpic Internațional (CIO) și Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) să oprească retroactiv perioada de calificare începând cu 3 martie 2020, având în vedere că, până la această dată, nicio națiune nu a fost împiedicată să participe la evenimente. Prin această decizie fermă, UCI asigură echitatea sportivă cu privire la alocarea cotelor olimpice și paralimpice.

UCI va continua să-și joace rolul de organ de conducere al ciclismului pentru familiile sportului nostru, cu dublă prioritate: de protecție a sănătății și echitate sportivă. În această perioadă de incertitudine, Federația Internațională va continua să urmărească îndeaproape situația și să ia măsurile adecvate în interesul sportului nostru. Solicită solidaritatea tuturor, pentru a trece împreună prin aceste momente dificile.

Mai jos, situația privind cupele mondiale UCI pentru Mountain Bike, BMX Racing, BMX Freestyle și indoor cycling:

Mountain Bike

Cupa Mondială  Mercedes-Benz UCI Mountain Bike 2020

 • Prima etapă a Cupei Mondiale UCI MTB (DHI) de la Lousã (POR), programată pentru 21 și 22 martie, a fost amânată. Noua dată va fi comunicată ulterior;
 • Cea de-a doua etapă a Cupei Mondiale UCI MTB (DHI) de la Maribor (SLO), programată pentru 2-3 mai, a fost amânată. Noua dată va fi comunicată ulterior;
 • Cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale UCI MTB (DHI) de la Lošinj (CRO), programată pentru 9-10 mai, a fost anulată la cererea organizatorului și nu va avea loc la o dată ulterioară.

Cupa Mondială  UCI Mountain Bike Cross-Country 2020

 • A doua etapă a Cupei Mondiale UCI E-MTB de la Ascona-Locarno (SUI), programată în perioada 17-18 aprilie, și a treia rundă de la Bologna (ITA), programată pentru 5-6 iunie, au fost amânate. Noile date vor fi comunicate ulterior.

Seria Mondială Enduro 2020

 • Prima rundă a Seriei Mondiale Enduro, la Manizales (COL), programată pentru 28-29, a doua etapă la Farellones (CHI), programată pentru 4-5 aprilie, și a treia rundă la Olargues (FRA), programată pentru 20-24 mai au fost amânate. Noile date vor fi comunicate ulterior.

Cupa Mondială UCI Mountain Bike Eliminator 2020, susținută de Citymountainbike

 • Prima rundă a Cupa Mondială UCI Mountain Bike Eliminator 2020 din Dubai (Emiratele Arabe Unite) programată pentru 6 martie, iar cea de-a doua etapă de la Barcelona (ESP), programată pentru 28 martie, au fost amânate. Noile date vor fi comunicate ulterior.

Curse BMX

 • A cincea și a șasea etapă a Cupei Mondiale UCI BMX Supercross de la Manchester (GBR), programate pentru 17-18 aprilie, și a șaptea și a optea etapă din Papendal (NED), programate pentru 2-3 mai, au fost amânate. Noile date vor fi comunicate ulterior.

BMX Freestyle

 • Prima rundă a Cupei Mondiale UCI BMX Freestyle Park și Flatland de la Hiroshima (JPN), programată pentru 3-5 aprilie, a doua etapă la Puyang (CHN), programată pe 7-8 mai, și a treia rundă la Montpellier (FRA), programată pentru 21-22 mai, au fost amânate. Noile date vor fi comunicate ulterior.

Indoor cycling

 • Prima rundă a Cupei Mondiale de Indoor Cycling UCI de la Winterthur (SUI), programată pe 4 aprilie, și cea de-a doua etapă la Wendlingen (GER), programată pentru 25 aprilie, au fost amânate. Noile date vor fi comunicate ulterior.
Written by: FRC

Leave a Reply