Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Decizii ale Federației Române de Ciclism pe fondul situației generate de pandemia de COVID-19 și a instituirii stării de urgență pe teritoriul României

În condițiile în care lumea întreagă se confruntă cu o situație fără precendent, în continuă schimbare și dificil de anticipat ca evoluție și termene, o conduită adecvată, raportată la aceste realități, este absolut necesară, atât la nivel individual, cât și general.

În virtutea rolului său de for tutelar al ciclismului românesc, Federația Română de Ciclism are ca preocupări și obiective constante protejarea sănătății sportivilor, dar și a susținătorilor acestora. În urmărirea acestor obiective, monitorizăm permanent situația, pentru a lua deciziile adecvate.

Astfel, ca urmare a măsurilor dispuse de autoritățile statului, precum și în acord cu cele luate la nivelul forurilor internaționale de ciclism, în susținerea eforturilor generale privind oprirea răspândirii virusului, Federația Română de Ciclism a decis următoarele măsuri imediate:

  1. Se suspendă calendarul competițional intern al FR Ciclism, până la noi dispoziții guvernamentale privind măsurile de siguranță și combatare a epidemiei de coronavirus. Suspendarea calendarului înseamnă:
    • Nu se vor mai elibera avize de desfășurare a competițiilor;
    • Avizele deja emise devin nule de drept.
  2. Se interzice participarea de către sportivi la orice eveniment/competiție de ciclism, național sau internațional, pe durata dispozițiilor restrictive în vigoare, impuse prin prevederile Decretului Președintelui României din data de 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, și de către Uniunea Ciclistă Internațională.

Măsurile dispuse de Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism vizează exclusiv prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus și siguranța tuturor persoanelor implicate în ciclism, fiind în linie cu deciziile decretului prezidențial, care poate fi consultat accesând link-ul https://bit.ly/2WmggAa. Conform art. 6: “Conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite prin prezentul decret și prin ordonanțele emise de ministrul afacerilor interne.”

Suplimentar, rugăm toți factorii implicați în orice fel în activitatea ciclistă să aibă în vedere următoarele recomandări:

  1. Se va renunța la antrenamentele de grup, în favoarea celor individuale;
  2. Pentru perioada următoare, accentul se va pune pe antrenamentele indoor, evitându-se spațiile în care se află și alte persoane;
  3. Efectuarea antrenamentelor pe hometrainer/rulou, a exercițiilor de forță, izometrie, gimnastică și stretching.

Apelăm încă o data la solidaritatea tuturor membrilor familiei noastre cicliste, pentru a depăși împreună aceste momente dificile. Este vital să fim puternici și uniți, să nu ne pierdem speranța, tonusul fizic și psihic.

Vă rugăm să ne fiți aproape și să urmăriți pagina web, dar și conturile de Facebook și Instagram ale Federației Române de Ciclism, unde vor exista permanent comunicări cu privire la evoluția situației, precum și la măsurile care se vor lua în continuare, în raport cu aceasta.

Să rămânem #impreunapentruciclism!

 

Eduard Novak

Președinte
Federația Română de Ciclism

Written by: FRC

Leave a Reply