Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Debut de an activ pentru cicliștii români

Sezonul de ciclism 2015 pare a fi debutat într-un registru pozitiv pentru cei mai valoroși dintre cicliștii români. Dacă la șosea, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov au participat onorabil la Tour de San Luis (Argentina), Tudor Oprea și Lucian Logian își măsoară forțele în Orientul Mijlociu în cadrul unei importante competiții de mountain bike, în timp ce Lavinia Rolea are ambiții mari în tricoul echipei feminine franceze Auber93.

Tour de San Luis (UCI 2.1) s-a desfășurat în Argentina între 18 și 25 ianuarie, fiind o cursă alcătuită din șapte etape. La startul întrecerii s-au aliniat mai mulți competitori valoroși, printre care Nairo Quintana, câștigătorul Turului Italiei 2014, Thomas Voeckler sau Mark Cavendish, întrecerea argentiniană fiind văzută ca o bună pregătire pentru cursele mai importante care vor urma. Îmbrăcați în tricourile echipelor Androni-Giocattoli și Nippo-Vini Fantini, Țvetcov și respectiv Grosu nu s-au rezumat la simplul act de prezență și au obținut un loc 4 în etapa a cincea, respectiv un loc 5 în etapa a 3-a.

grosu
Eduard Grosu în noul echipament al Nippo-Vini Fantini

 

Tudor Oprea și Lucian Logigan se vor întrece începând cu ziua de mâine, 30 ianuarie, în Oman, în cadrul Trans Hajar, competiţie categoria S2 din calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale. Cele cinci etape care însumează 300 de kilometri pe off-road vor include diferențe de nivel semnificative, precum și sportivi motivați să obțină puncte necesare calificării la Jocurile Olimpice 2016.

logigan
Lucian Logigan la acomodare în Oman

 

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai de seamă reprezentante ale României în ciclismul feminin, Lavinia Rolea, a avut parte zilele trecute de prezentarea oficială a echipei sale, Auber93. Cu această ocazie ea a declarat că vizează participare în Route de France, cea mai importantă competiție de șosea feminină pe etape din Hexagon, dar și să concureze în cât mai multe curse care pot aduce punctele necesare pentru prezența la aceleași Jocuri Olimpice de la Rio de Janeiro.

rolea
Prima de la stânga la dreapta, rândul de sus, Lavinia Rolea este una dintre sportivele de bază ale Auber93

 

Written by: FRC