Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Dascălu, în fruntea Europei la XCO, Novak idem la Cupa Mondială de Paraciclism

Sâmbăta trecută, în 25 iulie, au avut loc în Italia Campionatele Europene de Mountain Bike XCO, la care Vlad Dascălu a luat parte, reprezentând România, în timp ce mai la nord, în Germania, Eduard Novak și Theodor Matican au concurat la Cupa Mondială de Paraciclism de la Elzach.

dascalu

Vlad Dascălu a reușit să se întoarcă din Italia cu un rezultat de excepție, obținând locul al șaselea în cursa Juniorilor, unde a participat. Timpul înregistrat de el a fost de 1:25:58, la un minut și 15 secunde de locul al treilea și la 3:48 de câștigătorul Simon Andreassen (Danemarca), iar rezultat obținut de Dascălu se dovedește cu atât mai valoros, cu cât el a pornit din ultimul rând al grilei de start. Sportivul român care locuiește în Spania se mai pregătește de două competiții importante – Cupa Franței, unde este programată o etapă din Cupa Mondială UCI XCO pentru juniori, programată în 15 și 16 august, și la Campionatul Mondial de Mountain Bike, care începe în 31 august la Vallnord, Andorra.

paracycling_romania

Paracicliștii români Eduard Novak și Theodor Matican au avut și ei o evoluție bună la Cupa Mondială de la Elzach, unde au participat weekend-ul trecut în cadrul probelor de fond și contratimp a categoriilor C4 și T2, din care fac parte. Novak a obținut locul 4, respectiv 6, în vreme ce Matican s-a clasat pe locurile 11 și, respectiv, 8.

Written by: FRC