Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Dascălu câștigă Open de Espana Cofidis, Oprea și Logigan aduc noi puncte UCI

Vești bune pentru mountain bike-ul românesc după weekend-ul trecut. Vlad Dascălu (Iberobike-BH) s-a impus în cupa de XCO din Spania Open de Espana Cofidis, a cărei ultimă etapă de la Panticosa a câștigat-o, în timp ce Lucian Logigan și Tudor Oprea (Ideal-Geiger) s-au întors din Israel cu mai multe puncte UCI.

dascalu_2

Vlad Dascălu se află la primul sezon competițional serios, după cum afirmă managerul său, Marco Sufrategui, care s-a declarat încântat de prestația sportivului român din Open de Espana. Dascălu, care concurează la categoria Juniori, a adunat în cele patru etape la care a concurat, 1.263 de puncte, față de cele 894 ale următorului clasat. Dată fiind forma excelentă, Dascălu intenționează să participe la Campionatele Europene și la cele Mondiale de XCO, care vor avea loc în iulie, respectiv începutul lui septembrie ale anului curent.

Lucian Logigan și Tudor Oprea au participat sâmbăta trecută la Carmel International Cup #2, concurs UCI Class 2, desfășurat în Israel, unde au ocupat locurile 4 și, respectiv 5. Pentru performanța lor, cei doi au primit 12, respectiv 10 puncte UCI, valabile pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2016. Următoarea cursă pentru Logigan va fi cea de la Jocurile Europene Baku, care are loc sâmbătă, 13 iunie.

Written by: FRC