Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cursă dificilă la Cottbus pentru juniorii români

După evoluția bună de la Memorialul Sajo Peter de weekend-ul trecut din Ungaria, echipa masculină de juniori a luat calea Germaniei pentru un test exigent. În estul țării va începe mâine Cottbuser Internationale Junioren-Etappenfahrt, o cursă dificilă, desfășurată în asprele condiții de vreme care au consacrat Cursa Păcii.

Organizată de clubul RSC Cottbus, care a dat lumii cicliste valori ca Lutz Hesslich, Danilo Hondo, Olaf Pollack sau Maximilian Levy, Cottbuser Internationale Junioren-Etappenfahrt are o galerie selectă de câștigători. Astfel, echipa națională de juniori se va întrece pe drumurile unde sportivi ca Olaf Ludwig, Uwe Ampler, Franck Vandenbroucke, Marcel Kittel sau John Degenkolb și-au trecut în cont primele succese importante ale carierei,

România va fi reprezentată la Cottbus de șase rutieri: Ciprian Jitaru, Adi Marcu (CS Torpedo Zărnești), Peter Andras Potsa, Szilard Torok (CS Intersport), Adrian Mihai Grigore (CS Otopeni) și Valentin Vasiloiu (CS Petrolul Ploiești). Viorel Grosu îi va coordona, în timp ce suportul tehnic va fi asigurat de Lars Pria și Cristian Axente.

”O evoluție bună aștept din partea lui Vasiloiu și a lui Marcu. Oricum, va fi o cursă grea de tot, indiferent de vreme. Concurența e acerbă, cu 4 echipe din Danemarca, crema cluburilor de ciclism din Germania, plus formații din Cehia și Polonia”, spune Grosu înainte de startul întrecerii.

Written by: FRC

Leave a Reply