Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Curs UCI pentru clasificator paraciclism

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat organizarea unui curs internațional pentru clasificatori din sfera paraciclismului. Cursul va avea loc în 16 și 17 mai, în Belgia, cu ocazia Cupei Mondiale de Paraciclism Șosea de la Ostend, cuprinzând atât parte teoretică, cât și practică.

paracycling

Înainte de a trece mai departe cu detaliile privind acest curs, amintim că clasificatorul este acea persoană special instruită pentru a stabili categoria în care se încadrează paracicliștii în funcție de gradul lor de handicap.

UCI a demarat această inițiativă ca urmare a nevoii tot mai mari de personal necesar să clasifice paracicliștii din diferite țări, la nivel național, pentru a stabili cu exactitate categoria paraciclistă în care se încadrează și a evita schimbării semnificative de categorie a sportivilor care nu și-au putut sau și-au stabilit greșit încadrarea.

Pentru a fi eligibil în vederea acestui curs, un aplicant trebuie să aibă cunoștințe medicale, fizioterapeutice și cunoștințe avansate despre paraciclism pentru a înțelege biomecanica paracicliștilor, precum și să vorbească limba engleză cel puțin la nivel mediu. De asemenea, constituie un avantaj dacă aplicantul are o ocupație care implică munca cu persoane având deficiențe fizice, fie în domeniul sportului, fie în orice alt domeniu. Caracteristici suplimentare necesare pentru un clasificator se pot găsi în ghidul UCI pentru Clasificare.

Persoanele interesate de acest curs pot aplica pe baza unui dosar care cuprinde un CV, scrisoare de intenție și o scrisoare de recomandare din partea Federației Române de Ciclism. Costul cursului este suportat de către UCI, iar fiecare aplicant trebuie să își asigure transportul, casa și masa pentru această acțiune. Termenul-limită de depunere al dosarelor la UCI este de 20 aprilie, urmând ca organizatorii cursului să anunțe  persoanele selectate pentru acesta. Pentru detalii suplimentare, Federația Română de Ciclism vă stă la dispoziție la adresa office [at] federatiadeciclism.ro.

Written by: FRC