Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cupele Mondiale de XCO și Trial, asaltate de sportivii români

Weekend-ul care urmează va marca cea mai consistentă prezență românească în Cupa Mondială de Mountain Bike XCO și Trial de până acum. Etapa de la Albstadt, Germania, unde așii cross-country-ului olimpic vor fi prezenți, precum și cea din Cracovia, unde meseriașii îndemânării își vor face prezența, vor vedea la linia de start nu mai puțin de nouă sportivi, la diferite categorii.

mountain_bike_romania

Cei mai mulți dintre rideri se vor îndrepta spre Germania, unde se va consuma cea de-a doua etapă din UCI Mountain Bike World Cup by Shimano rezervată probei XCO. Dacă la categoria U23, din partea României se va alinia la start Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert Racing Team), în ceea ce îi privește pe sportivii Elite, Tudor Oprea, Lucian Logigan, George Duca (Scott-Geiger Team) și Vlad Sabău (La Hoya) se vor duela cu cei mai în formă mountain biker-i ai momentului. Totodată, prezența la categoria feminină se va realiza mulțumită Irinei Dumitru*, de la aceeași echipă ca Molnar. Nu în ultimul rând, un fapt important îl constituie și prezența a trei juniori la cursa de la Albstadt, sub egida UCI XCO Junior Series, prin Levente Bartha, Attila Malnasi (Dinamo-BikeXpert Racing Team) și Roberto Burța (Scott-Geiger Team).

Cracovia va fi gazda primei etape a UCI Trials World Cup și încă de la acest prim stagiu vor fi trei sportivi români în competiție – Roland Kiss, Iulian și Nicolae Zaharie, toți trei de la CS Voința Cluj-Napoca.

*Erată: Înscrierea Irinei Dumitru a fost anulată din pricinaunor probleme de sănătate cu care se confruntă.

trial

Written by: FRC