Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cupa Națională de Șosea pentru Copii debutează săptămâna viitoare!

După debutul de anul trecut, Cupa României pentru Copii la Șosea marchează cel de-al doilea an de existență. Având un nou nume, Cupa Natională de Șosea pentru Copii, și un nou logo, competiția va reuni șase etape pe parcursul anului 2017.

logo_cnr_copii

Categoriile de vârstă ale competiției sunt cele stabilite de Federația Română de Ciclism pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani (inclusiv), după cum urmează:

 • Copii D2: 5-6 ani
 • Copii D1: 7-8 ani
 • Copii C: 9-10 ani
 • Copii B: 11-12 ani
 • Copii A: 13-14 ani

Pentru stabilirea categoriei de vârstă se va lua în considerare doar anul nașterii. Ex: un copil născut în 2007, va concura la categoria Copii C (2017-2007=10 ani), indiferent de luna și ziua în care s-a născut.

Pentru a puncta în clasamentul competiției, participanții trebuie să dețină o licență validă emisă de către Federația Română de Ciclism, în conformitate cu prevederile în vigoare privind obținerea acesteia, expuse în cele ce urmează. Prezența în clasamentul general nu este condiționată de participarea la un anumit număr de etape.

Competiția se va desfășura individual, singurele clasamente întocmite fiind cele individuale.

La finalul fiecărei curse parte a Cupei Naționale a României se va stabili clasamentul general al cursei și un clasament separat al Cupei Naționale a României. În clasamentul Cupei Naționale a României vor figura doar participanții care întrunesc condițiile de eligibilitate descrise anterior.

Competiția va fi alcătuită din următoarele etape:

 1. Road Grand Tour Kids I, București, 21 mai 2017
 2. Road Grand Tour Infernul Muntelui, Sinaia, 18 iunie
 3. Sibiu Challenge, Sibiu, 6 iulie
 4. Novak Cycling Academy Cup I, Miercurea Ciuc, 15 iulie
 5. Novak Cycling Academy Cup II, Miercurea Ciuc, 16 iulie
 6. Road Grand Tour Kids II, București, 15 octombrie

Ghidul tehnic al competiției se poate consulta urmând acest link și va fi publicat în scurt timp și la secțiunea Regulamente, de pe site-ul oficial.

Written by: FRC