Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cupa Crater XCO UCI C2, gata de start

Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 30-31 Iulie 2016 a şasea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO” lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţii Betfia. Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată ca şi un concurs UCI Class 2 înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni.

crater

În cursul anilor acest concurs a devenit una dintre cele mai importante întreceri de acest gen din ţară, la startul competiţiei prezentându-se cei mai buni sportivi din ţară şi din străinătate. La această ediţie s-au înscris sportivi din Cehia, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria şi bineînţeles şi cei mai buni sportivi din România.

Mulţumită Sponsorului Principal al evenimentului SC Car Cover SRL organizatorii o să răsplătească primii zece concurenţi profesionişti cu 1200 de Euro (conform cerinţelor internaţionale) şi pe amatori cu 3600 Lei.

Participanţii vor primi în pachetele de start pantaloni de ciclism (special creaţi pentru acest eveniment de Bellotto, în limita disponibilităţii). De asemenea cei care au confirmat participarea vor avea acces gratuit pentru două zile la ştrand. La acest eveniment o să fie organizat şi o tiroliană lângă cariera de la Betfia, acesta fiind o zonă foarte spectaculoasă din traseu.

Sâmbătă, 30 iulie sunt programate antrenamentele oficiale şi duminica, 31 iulie, competiţia propriu zisă. Competiţia profesioniştilor va începe de la ora 12, precedată de la ora 10 de competiţia rezervată amatorilor. Startul se va da la ora 10 de lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţilor Betfia şi Băile 1 Mai, concurenţii urmând a parcurge mai multe ture de circuit.

Competiţia de ciclism montan „Cupa Crater XCO Betfia” se organizează după regulamentul de Cross-Country Olimpic (XCO). Disciplina de Cross-Country Olympic (XCO) este una dintre cele 4 discipline olimpice de ciclism si singura proba olimpică dintre probele de mountainbike. Lungimea traseului este de aproximativ 5 km cu 250 m diferenţă de nivel cumulat pe tur. Include atât porţiuni de coborâri tehnice cât şi urcări, pe alocuri cu pante peste 25%. Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte.

 

Se vor acorda premii în bani atât la profesionişti (1200 de Euro) cât şi la Amatori (3600 de Lei) produse specifice, bonuri de cumpărături, cupe şi medalii. Vor fi premiaţi separat şi cei mi buni concurenţi şi concurente din Bihor (cu abonamente la sală şi servicii pentru maşină).

Written by: FRC