Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Comunicat de presă privind cantonamentul din 2-15 martie din Aigle

București, 3 februarie 2014 – A ajuns în atenția Federației Române de Ciclism un anume material care circulă în mediu online, lansat de domnul Sorin Matican, tatăl sportivului cu dizabilități Theodor Matican, în care sunt contestate practicile Federației. Mai precis, domnul Matican a pus la îndoială modul în care s-a realizat selecția pentru cantonamentul din perioada 2-15 martie 2015 de la sediul Uniunii Cicliste Internaționale, unde vor participa trei sportivi cu dizabilități din România.

frc

Cu toate că domnul Matican nu s-a adresat în mod direct Federației Române de Ciclism pentru clarificarea situației, considerăm că acesta este un prilej ideal pentru noi să o facem. Vom începe prin a transmite o informație primită în mod oficial de la UCI legată de acest stagiu și anume că respectivul cantonament va presupune și antrenamente pe velodrom, drept care doar sportivii cu dizabilități care concurează pe biciclete tandem și biciclete convenționale vor putea lua parte la acesta. Clasele de sportivi la care se referă UCI în mod direct sunt tandem (B) și biciclete convenționale (C1-C5), în timp ce Theodor Matican, pentru ale cărui eforturi avem întreaga considerație, evoluează pe o tricicletă (Clasa T), vehicul interzis pe velodrom. Prin urmare, Theodor Matican nu aveam cum să se afle printre sportivii eligibili pentru convocare.

Mai mult decât atât, Theodor Matican nu se află în evidența Federației Române de Ciclism ca sportiv licențiat, iar Federația Română de Ciclism nu își asumă răspunderea și nici nu poate fi răspunzătoare pentru înțelegeri de orice fel între sportiv și terțe părți. Instanțele de judecată din România au decis că Novak Carol-Eduard este președintele Federației Române de Ciclism, iar ocupanții restului de funcții au fost desemnați în cadrul Adunării Generale din luna iulie a anului trecut. Orice alte persoane care pretind a reprezenta Federația Română de Ciclism în afară de cele recunoscute în mod legal o fac pe răspunderea proprie, iar orice prejudiciu (material, de imagine etc.) suferit din pricina respectivilor nu i se poate imputa Federației Române de Ciclism.

Cu stimă,

Biroul de presă al Federației Române de Ciclism

Written by: FRC