Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Comunicat – Catre toate cluburile sportive afiliate si organizatorii privati

conferinta FRC

Federatia Romana de Ciclism va anunta ca incepand cu sezonul 2014 continuam promovarea ciclismului in Romania prin introducerea unui nou proiect de lunga durata, alaturi de cel inceput anul trecut legat de organizarea Campionatelor Nationale, pentru toate disciplinele de ciclism, in parteneriat cu cluburile afiliate si cu organizatori privati.

Este vorba despre proiectul “Cupa Romaniei”, pentru disciplinele de Sosea, Ciclocross, Mountain Bike – Cross Country (XCO), Mountain Bike – Downhill (DHI) si Trial.

Pe scurt, fiecare disciplina va curpinde 3-6 etape de cupa nationala, avand la baza acumularea de puncte, iar in cadrul ultimei etape se va desemna castigatorul Cupei Romaniei pentru disciplina respectiva.

Aceste etape vor fi organizate de catre FRC in parteneriat cu cluburile afiliate, sau cu organizatori privati care doresc sa se implice in acest proiect.

Care sunt avantajele acestui parteneriat?
In primul rand aceste etape vor avea un nivel premium de organizare, fiind cotate ca cele mai importante evenimente de ciclism din Romania, alaturi de Campionatele Nationale.
FRC a semnat un contract cu o firma de PR care va promova toate evenimentele majore organizate in Romania de catre FRC si partenerii sai. Sub umbrela FRC si cu acest sistem de dezoltare cluburile sportive si organizatorii privati vor putea sa gaseasca sponsori mai usor prin prisma faptului ca evenimentul va fi mai bine mediatizat, iar sponsorii vor fi mai vizbili si mai interesati sa se implice. Federatia va veni cu sponsorii ei si se va implica in organizare, iar organizatorii isi vor promova sponsorii propri intr-un sistem “win-win”.

Cupa Romaniei va reprezenta cea mai importanta serie de competitii din tara si va dura pe parcursul intregului sezon, incepand cu disciplina de sosea si terminand cu ciclocros.
Sportivii cu cele mai multe puncte acumulate vor purta tricoul de lider in Cupa Romanie dupa fiecare etapa, care va fi premiata cu bani, iar clasamentul general final va fi premiat cu sume consistente de catre FRC.

FRC este in discutii avansate cu un sponsor pentru intregul proiect de Cupa Romaniei.

Daca aceste informatii v-au atras atentia, va rog sa trimiteti solicitarile de organizare a unei etape a Cupei Romaniei pentru disciplinele de Sosea, Ciclocross, Mountain bike XCO, Mountain bike DHI si Trial pe adresa de e mail a FRC: office@federatiadeciclism.ro

In acelasi timp, FRC asteapta, ca si in sezonul trecut, implicarea partenerilor cluburi sportive si organizatori privati in organizarea Campionatelor Nationale pentru disciplinele de Sosea, Mountain Bike XCO, Mountain Bike XCM, Mountain Bike DHI, Mountain bike 4 Cross, Trial, Velodrom si Ciclocros prin solicitari trimise pe acceasi adresa de
e mail.

Campionatele Nationale vor beneficia de aceasi mediatizare ca si Cupele Romaniei si de o sustinere si mai mare din partea FRC.

Regulamentele si conditiile de organizare si inscriere in calendarul competitional 2014 al FRC se afla deja postate pe site-ul FRC, in sectiunea “Regulamente”.

Termenul limita de depunere a solicitarilor pentru organizarea unei etape de Cupa Romaniei sau a unui Campionat National este 15 martie 2014, urmand ca pana in data de 29 martie 2014 FRC sa aleaga si sa anunte evenimentele si organizatorii parteneri din sezonul acesta.

Multumim pentru incredere si colaborare!
Eduard Carol Novak – Presedinte FRC

Written by: FRC