Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Clasări în top 10 la Jocurile Francofoniei

Cicliştii care au reprezentat România la Jocurile Francofoniei din Coasta de Fildeş au reuşit mai multe clasări în top 10, atât la feminin, cât şi la masculin.

jf

În cursa fetelor, cele două reprezentate ale noastre au terminat cursa între primele zece sportive. Ana Covrig a obtinut locul 7, în vreme ce Marike Tache s-a clasat pe locul 9. Ana Covrig s-a aflat în evadare o bună parte a cursei de 78,5 kilometri, alături de sportivele din Franța și Canada, dar la final a terminat cu primul grup, la 28 de secunde de câştigătoare. Medalia de aur a competiţiei i-a revenit franţuzoaicei Pauline Allin. Rezultatele complete se pot consulta aici.

În cursa băieţilor, cel mai bine clasat român a fost Valentin Pleşea, care a terminat pe locul 7, la 3 secunde faţă de câştigător, francezul Pierre Idjouadiene. Emil Dima s-a clasat pe locul 10, dar sportivul nostru a ratat de puţin victoria în cursa care a măsurat 134,5 kilometri. Dima s-a aflat în frunte cu mai puţin de 100 de metri înaintea liniei de sosire, dar a fost prins de grupul urmăritor când mai erau aproximativ 50 de metri din cursă. România a mai fost reprezentată în Coasta de Fildeş de Vlad Dobre, care a terminat pe locul 17, de  Mihai Babaita – locul 21 şi de Leonard Barbu – locul 29. Rezultatele complete se pot consulta aici.

goldnutrition

Naţionala României prezentă la Jocurile Francofoniei a fost coordonată de antrenorul Georgios Georgiadis. Din staff-ul naţionalei a mai făcut parte şi preparatorul fizic Irina Vişan, iar Gold Nutrition a susținut naționala cu produse de nutriție sportivă de cea mai bună calitate.

Written by: FRC