Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cinci rideri români la Campionatele Europene de Mountain Bike

Începând cu joi, 27 iulie, stațiunea Darfo Boario Terme din Italia va găzdui Campionatele Europene de Mountain Bike 2017. Competiția, inițial programată să aibă loc la Istanbul, va include patru zile de întreceri, de-a lungul cărora 383 de sportivi din 35 de țări se vor încleșta pentru medaliile puse în joc. România va fi prezentă la întreceri prin cinci sportivi și 3 membri de staff.

campionate europene mountain bike 2017

Tricoul naționalei va fi purtat de Eszter Bereczki (junior feminin), proaspăt devenită campioană balcanică, Raul Sînza (junior masculin), medaliat cu bronz la același Campionat Balcanic, Ede Karoly Molnar, Vlad Dascălu (U23 masculin) și Lucian Logigan (Elite masculin). Staff-ul tehnic care i-a însoțit este alcătuit din Tudor Oprea, Răzvan Jugănaru și Lazăr Burța. Cu toții sunt înscriși în proba de XCO, juniorii concurând sâmbătă, în timp ce riderii U23 și Elite au proba duminică, 30 iulie.

„Traseul e unul tehnic, spre deosebire de cum era până acum la Campioantele Europene în anii precedenți. Dificultatea se ridică la nivelul unei Cupe Mondiale, și asta e valabil și din punct de vedere al participării, care a devenit mai numeroasă și mai valoroasă. Interesul e mai mare pentru Campionatele Europene. De exemplu, Nino Schurter și-a marcat anul acesta debutul la Europene, iar pe lista de start îi găsim și pe Julien Absalon sau Jaroslav Kulhavy”, apreciază Tudor Oprea.

Acesta mai adaugă: „Pentru sportivii noștri, traseul e accesibil, toți au nivelul necesar de îndemânare necesar cerințelor traseului, poate juniorii au puțin de tot de exersat, în câteva zone. Vlad Dascălu are o șansă mare de a intra în primii 5, și chiar de podium. De asemenea, Eszter Bereczki poate avea un rezultat bun, iar cu siguranță toți cei 5 sportivi pot termina toate turele cursei și să se claseze onorabil.”

Cel mai bine cotat sportiv al României la aceste Europene este Vlad Dascălu, după ce în ultimele două participări la Cupa Mondială de Mountain Bike s-a întors cu două locuri 5. „Participarea la Campionatele Europene este la fel de importanta ca prezenta la etapele de Cupa Mondiala sau la Campionatul Mondial. Este o mandrie sa reprezint Romania aici, cu speranta la o medalie si incununeaza eforturile mele si ale echipei din care fac parte”, declară acesta.

Written by: FRC