Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cinci medalii la Campionatele Balcanice pentru cadeţi şi juniori

România a câştigat cinci medalii la Campionatele Balcanice de ciclism pe şosea, rezervate cadeţilor şi juniorilor, desfăşurate la finalul săptămânii trecute, la Deva. Tinerii ciclişti tricolori au cucerit o medalie de bronz la contratimp individual, o medalie de argint şi trei de bronz la fond.

cti

Foto: Melania Iscru

Cea mai strălucitoare medalie a adus-o Adi Marcu, care încheiat pe poziţia secundă cursa de fond rezervată cadeţilor. Tot la fond, Denis Vulcan a încheiat pe locul 3 cursa juniorilor, în vreme ce fetele au adus şi ele două medalii de bronz. Karina Kubat s-a clasat pe locul 3 în cursa junioarelor, în vreme ce Andreea Matei Bobârnac a ocupat acelaşi loc, dar în proba rezervată cadetelor.

Singura medalie cucerită de delegaţia tricoloră la contratimp a fost adusă de Valentin Vasiloiu, care a ocupat poziţia a treia în proba juniorilor. Vă prezentăm câteva declaraţii ale tinerilor ciclişti români:

Adi Marcu: „A fost o cursă destul de dificilă, mai ales pe căţărări, unde adversarii atacau în permanenţă. Eu eram singurul român şi trebuia să răspund tuturor. Pe plat nu am avut niciun fel de problemă, iar pe coborâre am reuşit să ating şi 87 de kilometri pe oră! Se putea obţine şi un rezultat mai bun, dar turcul care a câştigat m-a închis pe final şi nu am mai putut să îl depăşesc. Medalia de argint de la Campionatele Balcanice este extrem de importantă pentru cariera mea. Ştiu că mă va ajuta foarte mult în viitor”

Valentin Vasiloiu (foto sus): „Medalia câştigată la Campionatele Balcanice îmi dă o motivaţie în plus în cariera mea de ciclist. Cursa a fost extrem de dificilă, iar ultimul kilometru extrem de greu. Apăsam cu putere în pedale, vedeam sosirea, dar parcă finalul se apropia din ce în ce mai greu. Am avut obiectiv să câştig atât la contratimp, cât şi la fond, dar am avut probleme de sănătate, la contratimp chiar am concurat cu amigdalele inflamate. Cu siguranţă, rezultatele mele ar fi fost mai bune dacă nu aş fi avut aceste probleme de sănătate”

Karina Kubat: „Sincer, nu îmi făceam foarte mari speranţe, deoarece în acest an m-am antrenat mai mult pe bicicleta de mountain-bike. M-am simţit foarte bine în cursă, am avut o atitudine pozitivă pe tot parcursul traseului şi am încercat să mențin un ritm constant şi sa rămân printre primele fete. Am abordat cursa cu calm şi aş fi putut obţine un rezultat superior dacă m-aş fi antrenat mai mult pe şosea. Dar având în vedere că mi-a lipsit acest lucru, sunt mulţumită de rezultatul obţinut”.

 

Written by: FRC