Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cicliştii români la Jocurile Francofoniei

Echipele naţionale de ciclism ale României vor participa mâine, 27 iulie, la cursele de fond din cadrul Jocurilor Francofoniei, din Coasta de Fildeş. Ţara noastră este reprezentată atât în proba masculină, de Emil Dima, Vlad Dobre, Mihai Băbăiţă, Valentin Pleşea, Leonard Barbu, cât şi în cea feminină, de Ana Covrig şi Marike Tache.

jocurile francofoniei ciclism romania

Antrenorul coordonator al loturilor naţionale de seniori, Georgios Georgiadis, speră ca cicliştii noştri să aibă o comportare bună la cursa din Coasta de Fildeş. „Cred în Emil Dima şi sperăm să obţină o clasare pe podium, mai ales că se luptă cu ciclişti de nivelul lui”, a spus Georgiadis, care crede că fetele au şanse mai bune pentru a obţine un rezultat notabil. „Ana Covrig ar putea face o figură frumoasă, dar din păcate nu va avea decât un singur ajutor, pe Marike Tache”, a continuat Georgiadis. Tehnicianul regretă că Eduard Grosu nu a putut participa la această competiţie întrucât nu s-a încadrat în limitele de vârstă impuse de organizatori. Din staff-ul echipei naționale mai face parte și preparatorul fizic Irina Vișan, care va supraveghea ca sportivii să înceapă cursele într-o stare optimă.

În lipsa lui Grosu, Emil Dima ar putea să iasă în evidenţă. „În timpul Turului Sibiului am acuzat o stare de oboseală, întrucât am participat la foarte multe curse. M-am odihnit câteva zile şi sper să mă simt mult mai bine la cursa de la Jocurile Francofoniei”, a spus Emil Dima înaintea competiţiei din Coasta de Fildeş.

Şi fetele sunt realiste înaintea cursei de mâine şi promit că vor face totul pentru a obţine un rezultat notabil. Înaintea plecării în Africa, Ana Covrig a declarat:  „Traseul nu este foarte potrivit pentru mine, dar sper să fac un rezultat bun pentru echipa naţională a României”. Cealaltă reprezentată a României, Marike Tache, se află la prima acţiune cu echipa naţională de seniori: „Doresc să termin pe un loc rezonabil, este prima mea participare la o cursă de acest nivel şi abia aştept să văd cum mă voi descurca. Nu am emoţii, ci sunt nerăbdătoare să iau startul în cursă”.

Written by: FRC