Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Cicliştii români, în faţa debutului la Campionatele Mondiale de Șosea

Ciclismul românesc participă în această săptămână la Campionatele Mondiale de Șosea, care se desfăşoară în Norvegia, la Bergen. Lotul  României este compus din Serghei Ţvetcov, Valentin Vasiloiu, Denis Vulcan şi Ana Covrig, coordonatorul echipei fiind Georgios Georgiadis.

mondiale 2

Serghei Ţvetcov va reprezenta România la categoria Elite. Sportivul de la Jelly Belly va participa miercuri în proba de contratimp individual, iar duminică va lua startul în cea de fond. Înaintea competiţiei, Serghei spune că se simte „minunat” întrucât va participa din nou „la unul dintre cele mai importante evenimente din ciclism: Campionatele Mondiale”. „Obiectivul meu este să fac o figură cât mai frumoasă. La contratimpul de miercuri voi încerca să confirm forma din cursele desfăşurate în Statele Unite. Proba de fond va avea 277 de kilometri, va fi o cursă lungă pentru toată lumea. Sper doar să fie o vreme frumoasă, ceea ce este destul de problematic în Norvegia”, a continuat Serghei.

În probele juniorilor, România va fi reprezentată de Valentin Vasiloiu şi Denis Vulcan. Primul care va intra în competiţie va fi Valentin Vasiloiu, care va concura marţi, 19 septembrie, în proba de contratimp. Sâmbătă, 23 septembrie, Vasiloiu şi Vulcan vor participa în cursa de fond, care va avea o lungime de 76,4 kilometri. Valentin Vasiloiu, la fel ca Vulcan, a cucerit recent medalia de bronz la Campionatele Balcanice, lui revenindu-i cea la contratimp, și plănuiește să facă o cursă bună. Totuşi, ciclistul de 17 ani este conştient că îl aşteaptă două zile de concurs extrem de grele: „Pentru mine, cursa de la Campionatele Mondiale înseamnă foarte mult, deoarece mă voi lupta cu cei mai buni ciclişti din lume. Acum voi avea ocazia să văd care ese cu adevărat nivelul meu şi cu siguranţă voi căpăta multă experienţă”.

Ţara noastră va avea o reprezentantă şi în cursele feminine. Ana Covrig ar trebui să ia startul sâmbătă în proba de fond la categoria Elite, dar o accidentare de ultim moment a făcut incertă participarea sportivei noastre la cursă.

Coordonatorul lotului naţional, Georgios Georgiadis, speră ca Serghei Ţvetcov să facă o surpriză în Norvegia, în special în proba de contratimp. Georgiadis este încântat de forma arătată de Ţvetcov în cursele din SUA şi spune că traseul de la contratimp i se potriveşte sportivului nostru, mai ales că se termină în căţărare. „Serghei merge foarte bine pe plat la contratimp, iar pe munte, de asemenea, a avut evoluţii foarte bune în ultimul timp. Sper să facă o surpriză frumoasă acolo”, a spus Georgiadis.

Written by: FRC