Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Campionatul National de Downhill ia cu asalt urbea regală a Sinăii

După o absență îndelungată din calendarul competițional gravitațional, în 2016 Sinaia a fost gazda Cupei Naționale de Downhill. Evenimentul a fost unul reușit iar feedback-ul din partea concurenților și a tuturor celor prezenți a fost foarte bun și ne-a încurajat ca anul acesta să încercăm a ridica ștacheta. Astfel, suntem bucuroși să vă anunțăm că în perioada 2-3 Septembrie vă așteptăm la Sinaia unde Bike Resort Sinaia este gazda Campionatului Național de Downhill, eveniment ce revine în calendarul competițional după o absență de 5 ani.

downhill 1

Trebuie spus din capul locului că în anii ce au trecut Bike Resort Sinaia a făcut constant lucrări de mentenanță și dezvoltare a traseelor de bicicletă și că cumulând aceste eforturi cu faptul că relieful este unul extrem de ofertant, decizia de a organiza acolo Campionatul Național de Downhill a fost una cât se poate de firească. Evenimentul este astfel organizat de Kronstadt Cycling în parteneriat cu PlanetBike, cu Bike Resort Sinaia, Gondola Sinaia și nu în ultimul rând cu Primăria Sinaia.

Bike Resort Sinaia este gazdă bună și nu doar că susține organizarea evenimentului dar se și implică activ în procesul de modernizare a traseului de downhill Happy Bear precum și în pregătirea acestuia de concurs. Încă din primăvară am avut întâlniri cu reprezentanții Bike Resort Sinaia și am stabilit de pe atunci traseul de concurs iar în perioada ce a urmat s-au desfășurat lucrări de modernizare conform celor stabilite de comun acord.

În perioada ce urmează lucrările la traseul de eveniment continuă iar efortul Bike Resort Sinaia va fi dublat de noi.

Pentru ca lucrurile să meargă bine în zilele de eveniment pe parte de transport cablu, lucrăm îndeaproape cu Gondola Sinaia spre a găsi varianta optimă prin care numărul ridicat de turiști și cel de concurenți să poată urca evitând cozile lungi. Este important de știut că evenimentul se suprapune cu Zilele Orașului Sinaia și că din acest motiv traficul pe arterele principale va fi închis și redirecționat. În perioada imediat următoare vom reveni cu un comunicat în care anunțăm programul exact al evenimentului, acesta trebuie gândit spre a minimiza cozile și va veni însoțit de o hartă care îți va arăta cum poți ajunge la eveniment evitând aglomerația din centru.

downhill

Formatul evenimentului va fi de 2 zile, antrenamente sâmbătă, calificări și concurs duminică. În cadrul zilei de vineri traseul va fi deschis în regim de bikepark pentru a facilita antrenamente la liber. O noutate pentru evenimentul de anul acesta îl va reprezenta un concurs pentru copii de toate vârstele organizat în proximitatea finish-ului/parcării. În perioada până la eveniment, pe traseul Happy Bear vor avea loc lucrări la diferite secțiuni iar acestea vor fi comunicate în timp util pe pagina de Facebook Bike Resort Sinaia.

Demersul actual este una din povestile de bine despre lucrul cu administrațiile locale și operatorul instalației pe cablu iar noi suntem bucuroși să fim parte activă în lucrurile de bine care se întâmplă la Sinaia sub imboldul noii conduceri Transport Urban Sinaia.

Written by: FRC