Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Campionatele Naționale de Șosea – la a 71-a ediție

Campionatele Naționale de Șosea – la a 71-a ediție

Campionatele Naționale de Șosea 2020, ajunse în acest an la cea de a 71-a ediție și atât de așteptate de rutierii români din toate categoriile, vor avea loc în perioada 15 – 16 august la Deva, fiind organizate în parteneriat cu Clubul Sportiv Faerag.

Zona, de o frumusețe aparte, abundă în obiective naturale, istorice și religioase, iar orașul este și el la înălțime, cu monumente precum Castelul Bethlen-Magna Curia, care adăpostește Muzeul Civilizației Dacice și Romane, sau vechea Cetate a Devei („Castrum Deva”), astfel că cei care vor ajunge acolo nu se vor bucura doar de atmosfera de concurs, ci și de farmecul locurilor.

Campionatele Naționale de Șosea 2020 – Castrum Deva, desfășurate în conformitate cu regulamentele UCI și FRC, sunt dedicate sportivilor din toate categoriile, cu condiția ca aceștia să fie deținătorii unei licențe valide pentru anul 2020, emisă de Federația Română de Ciclism.

Cea mai importantă competiție din calendarul național al sezonului de șosea va avea două probe la fiecare categorie: proba de Contratimp Individual (CTI) și Fond (FOND), după cum puteți citi în cele ce urmează.

Proba de contratimp individual (CTI) va avea startul sâmbătă, 15 august, ora 11:00, și se va desfășura în condiții de trafic închis, pe DJ 706A, cu plecare de la subtraversarea A1 și întoarcere la intersecția cu DC 146A. Lungimea traseului este de 10 Km, iar distanțele parcurse vor fi diferite în funcție de categorie.

Proba de fond de duminică, 16 august, se va desfășura pe un circuit de șosea, în condiții de trafic închis/restricționat la o bandă pe sens, iar traseele, cuprinse în ghidul tehnic al competiției, vor avea o lungime/tur de 42,300 Km. Distanțele parcurse vor fi, de asemenea, diferite în funcție de categorie. Plecările și sosirile în probele de fond vor avea loc în B-dul 1 Decembrie 1918, iar proba se va încheia la sosirea ultimului participant.

Startul în proba de fond se va da după cum urmează:

  • ora 09:00 – Cadet M/F, Junior F
  • ora 10:00 Elite, Master, Amator F, Junior M
  • ora 12:00 Master 1,2,3, Amator M
  • ora 14:00 U23, Elite M 

Festivitatea de premiere se va face după fiecare serie.

Pentru sportivii din categoriile de performanță, înscrierea se face prin adresă oficială trimisă de structura sportivă de care aparțin către adresa oficială de e-mail a FRC – office@federatiadeciclism.ro – până joi, 13 august, ora 12:00.

Pentru sportivii din celelalte categorii (Master și Amatori), înscrierea se face pe site-ul organizatorului: http://faeragclub.ro/ până joi, 13 august, ora 12:00.

La validare, sportivii vor prezenta actul de identitate și licența FRC, înscrierea devenind validă după semnarea chestionarului epidemiologic, primirea numărului de identificare și a cip-ului de cronometrare. Sportivii minori se vor înscrie cu acceptul părinților, iar declarația va fi semnată de ambii părinți sau de tutore, după caz. De asemenea, participanții își vor asuma prin declarație scrisă – parte integrantă a procedurii de înscriere – respectarea regulilor competiției, precum și a legislației rutiere în vigoare, a regulamentului UCI și a regulamentului FRC. Participarea la ședința tehnică este obligatorie, programul acestor ședințe fiind precizat în ghidul tehnic al competiției.

Ghidul tehnic al Campionatelor Naționale de Șosea 2020

Imagini de la startul de anul trecut, de la Agnita

Le dorim mult succes tuturor participanților!

Written by: FRC

Leave a Reply