Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Bronz la Balcaniada de Pistă pentru România, prin Mihai Băbăiță

Weekend-ul trecut a avut loc, la Atena, Campionatul Balcanic de Velodrom unde echipa României a fost prezentă cu trei sportivi. Dintre aceștia, cea mai bună performanță a fost obținută de juniorul Mihai Băbăiță, care a cucerit medalia de bronz în proba de omnium, în timp ce un alt rezultat bun a fost consemnat în proba de sprint pe echipe, unde România s-a clasat pe locul al 4-lea.

pista

„A fost o experiență frumoasă unde am învățat multe lucruri noi, spune Băbăiță, mai ales că în cantonamentul de o săptămână de dinainte, am fost pregătiți de un antrenor englez cu care mi-a făcut mare plăcere să colaborez. Înainte de ultimă cursă din Omnium, adițiunea de puncte, eram clasat pe locul al cincilea, așa că m-am concentrat pe această probă, și pentru că avea o pondere de 50% în clasamentul final. La adițiune, am reușit să prind din urmă de două ori plutonul, ceea ce mi-a asigurat un plus de 40 de puncte și am câștigat trei sprinturi, reușind să urc pe 3 la general”, descrie timișoreanul evoluția sa. „Sunt mulțumit de rezultat, fiind prima cursă de acest nivel pe velodrom, dar recunosc că putea să fie şi mai bine dacă eram puţin mai atent. Am căpătat multă experienţă care mă va ajuta în viitoarele curse. Vreau să mulţumesc întregii echipe pentru susţinere şi pentru ţipetele de pe margine”, conchide Băbăiţă.

În proba de sprint pe echipe, România a obţinut un timp care i-a asigurat un loc în finala mică, unde Marius Petrache, Daniel Crista și același Băbăiță s-au luptat cu reprezentativa Bulgariei pentru locul al treilea. Rutierii din țara vecină au avut câștig de cauză, devansând formația noastră cu două secunde, ceea ce a adus locul al 4-lea pentru cicliștii noștri.

Atât antrenorul federal Ovidiu Burghelea, cât și responsabilul echipei naționale masculine de Elite/U23 Giorgios Georgiadis i-au acompaniat pe cei trei sportivi. „Suntem mulțumiți cu locul obținut de Băbăiță și de evoluția echipei per total, iar cu un plus de experiență, cu siguranță că juniorul ar fi ocupat un loc mai bun. Cantonamentul de pregătire pe velodrom care a precedat Campionatul mi-a oferit șansa să învăț multe lucruri și să fiu la curent cu actualitățile din ciclismul internațional, așa că sper că vom mai fi invitați la acțiuni similare și pe viitor”, afirmă Georgiadis.

Written by: FRC