Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Bicicleta, o nouă șansă pentru copiii instituționalizați

Recent, un nou proiect social sportiv a luat ființă, grație eforturilor Asociației Explorer Tulcea. Organizația a pus pe roate proiectul „Pedalez, nu mă droghez”, care are ca scop orientarea copiiilor instituționalizați și expuși riscului de a ajunge consumatori de narcotice spre sport, în cazul acesta ciclism.

pedalez_

Proiectul este o inițiativă a Asociației Explorer Filiala Tulcea și se desfășoară în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – CPECA Tulcea și are ca obiectiv, pentru acest an, recrutarea a 10 copii instituționalizați pentru formarea unei echipe de mountainbike. Pe lângă aspectul sportiv, este vorba și de o componentă de educare cu privire la riscurile consumului de droguri, ciclismul fiind o alternativă care îi va ține departe de consum. Proiectul a fost partial finanțat de Primăria Tulcea, diferențele necesare fiind suportate de Asociația Explorer și de eventualii parteneri, lista fiind deschisă în acest sens, sumele obținute fiind folosite pentru achiziția de biciclete și echipamente pentru cei 10 copii.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 3 luni în care se vor face antrenamente specifice, participări la concursuri și ieșiri în natură pentru perfecționarea tehnicilor învățate la antrenamente. „Sperăm ca acest proiect să nu se oprească la sfârșitul verii, ci să continue, pe lângă copiii instituționalizați să vină și copii ce provin din familii fără probleme. Ne dorim să vină cât mai mulți, însă interesul pentru acest sport, cel puțin deocamdată, este foarte mic”, a declarat Ion Boncea, coordonatorul proiectului.

Written by: FRC