Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Ana-Maria Covrig va concura pentru România din acest sezon

Ciclismul feminin de performanță românesc va fi și mai bine reprezentat începând din acest sezon, după ce Ana-Maria Covrig, care are dublă cetățenie româno-italiană, a optat să concureze cu licență românească.

covrig_1

Sportiva care anul acesta va împlini 21 de ani și-a dovedit valoarea în mai multe rânduri, cea mai importantă realizare fiind medalia de bronz de la Campionatele Europene de Velodrom 2012. La acel moment, Ana-Maria Covrig concura pentru Italia, unde a obținut respectivul rezultat în cadrul probei de urmărire pe echipe, iar momentan se numără printre componentele echipei feminine italiene BePink LaClassica. De asemenea, puteți citi un interviu cu ea din 2013.

Grație faptului că ciclista are dublă cetățenie, fiind stabilită cu familia în Italia de la începutul anilor 2000, dar și a faptului că regulamentul UCI permite schimbarea o singură dată a licenței cu care un sportiv poate concura, în funcție de cetățeniile pe care le deține, Ana-Maria Covrig a fost invitată de FRC să concureze pentru România, propunere care a fost acceptată.

Astfel, începând din acest an, sportiva figurează cu licență românească în evidențele UCI și, chiar dacă conform regulamentului forului internațional nu va putea participa la Campionatele Mondiale din 2015 și 2016 ca urmare a acestei modificări, îi urăm succes în activitatea sa și o asigurăm de întreg sprijinul FRC.

Written by: FRC