Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Ana Covrig și Norbert Szabo se vor întrece la Europenele din Glasgow

Următorul punct important de pe lista echipei naționale de ciclism se consumă zilele acestea la Glasgow, unde categoria Elite își va disputa titlurile continentale la mountain bike, șosea și velodrom. Desfășurate în premieră în acest format, alături de alte câteva sporturi, la startul acestor campionate îi vom vedea, din partea României, pe Ana Covrig și pe Norbert Szabo.

Din echipă mai trebuia să facă parte și Eduard Grosu, dar accidentarea din Tour Qinghai Lake care a avut ca urmare fractura de claviculă, l-a scos din joc, în ciuda formei fizice excelente, care i-ar fi putut aduce un loc fruntaș.

Ana Covrig va debuta în 3 august, la cursa de scratch. Pe urmă, Norbert Szabo va începe întrecerile pe pistă în data de 4 august, cu proba de Kilometer Time Trial, pe când Covrig va participa la cursa pe puncte în aceeași zi. Pentru Szabo mai există proba de sprint în data de 5 august, iar dacă se califică mai departe, va rula în fazele superioare programate ziua următoare. Ultima întrecere pe pistă unde vom vedea un român este keirin, la care același Szabo concurează în data de 7 august.

În ceea ce privește întrecerile de șosea, Ana Covrig va reprezenta România în probele de fond și contratimp individual, care au loc în 5, respectiv 8 august.

Programul complet al întrecerilor de ciclism de la Campionatele Europene de Ciclism din Glasgow poate fi consultat pe site-ul oficial al UEC:

Written by: FRC

Leave a Reply