Cupa MotorPark România duce mai departe seria curselor de primăvară

Cupa MotorPark România duce mai departe seria curselor de primăvară

După un început palpitant de sezon la Adâncata, pe pista MotorPark România, unde a avut loc duminica trecută Trofeul Primăverii, ultima zi a acestei săptămâni aduce o nouă întrecere ciclistă. Cupa MotorPark România invită iarăși sportivii în județul Ialomița pentru întrecere. Cea de-a doua întrecere din sezonul de șosea românesc are prevăzute curse pentru toate categoriile de vârstă și propune aceleași distanțe ca Trofeul Primăverii. „Am putut asista la o primă cursă disputată, palpitantă și antrenantă săptămâna trecută la Adâncata.(…)


Concurs de design pentru tricoul Echipei Naționale a României!

Concurs de design pentru tricoul Echipei Naționale a României!

Fii creatorul noului echipament al Echipei Naționale de Ciclism a României și câștigă un loc în cantonamentul din presezonul viitor, alături ce cei mai valoroși cicliști ai țării! Trimite-ne un mail la office@federatiadeciclism.ro cu macheta echipamentului oficial al echipei naționale de ciclism, până pe data de 1 aprilie 2018. După ce îl vom juriza, în data de 25 aprilie vom anunța câștigătorul. Urmând acest link pentru gravity și acesta pentru echipament standard de ciclism, poți descărca șabloanele de echipament, atât(…)


Modificare categorii de concurs in regulamentul FR Ciclism

Modificare categorii de concurs in regulamentul FR Ciclism

Dragi iubitori ai sportului cu pedale, în conformitate cu regulamentul Uniunii Cicliste Internaționale, Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism a aprobat o serie de modificari aduse categoriilor de varsta din regulamentele tehnice naționale, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate din cadrul forului. Modificările sunt următoarele: Categoria 15-18 ani Amatori se desființează. Astfel, sportivii cu vârste cuprine între 15 și 18 ani vor putea concura numai în cadrul categoriilor Cadeți și Juniori. Toți sportivii din aceste categorii vor(…)


Trofeul Primăverii deschide sezonul românesc de șosea

Trofeul Primăverii deschide sezonul românesc de șosea

Începutul lunii martie aduce prima provocare competițională pentru rutierii autohtoni și nu numai. Trofeul Primăverii, competiție programată pentru data de 11 martie, va fi prima competiție de șosea din sezonul 2018 și se va desfășura în Complexul MotorPark România, primul circuit de viteză auto-moto din România. Vicepreședintele Federației Române de Ciclism responsabil de sosea, Ovidiu Simen, declară că au fost făcute eforturi pentru a începe calendarul competitional încă din luna martie. „Opțiunea firească pentru debutul întrecerilor au fost circuitele închise(…)


Dinamo-BikeXpert Racing Team devine prima echipa UCI de MTB din România

Dinamo-BikeXpert Racing Team devine prima echipa UCI de MTB din România

Ciclismul românesc bifează în 2018 o nouă premieră: prima echipă UCI de Mountain Bike! Dinamo- BikeXpert Racing Team va avea în acest an statut de echipă UCI, ceea ce reprezintă „un pas în dezvoltarea sportului de performanţă”, după cum declară Cătălin Sprinceană, team-managerul echipei. Sprinceană spune că statul nou dobândit de echipa pe care o conduce reprezintă o încununare a muncii pe care o duce de patru ani, iar din acest moment Dinamo- BikeXpert Racing Team va fi cunoscută în(…)


Informare privind bugetul alocat de MTS pentru FR Ciclism in 2018

Informare privind bugetul alocat de MTS pentru FR Ciclism in 2018

Federaţia Română de Ciclism a primit în 2018 unul dintre cele mai mari bugete din ultimii ani, adică suma de 2.615.000 de lei. Finanţarea bugetară cuprinde şi cheltuielile necesare organizării Turului României, competiţie care va fi reluată în 2018, an în care România celebrează Centenarul Marii Uniri din 1918. În 2017, FRC a beneficiat de finanţare doar pe ultimele şase luni ale anului, iar suma primită a fost de 424.100 de lei. „Actuala alocare bugetară ne va ajuta să punem(…)


Adunarea Generala Ordinara a Federatiei Romane de Ciclism 2018

Adunarea Generala Ordinara a Federatiei Romane de Ciclism 2018

În temeiul prevederilor Legii nr. 69/2000 a Educaţiei Fizice şi a Sportului, precum şi a Regulamentului de Aplicarea a legii nr. 69/2000; Ţinând cont de Art. 37, 38 şi 43 din Statutul Federaţiei Române de Ciclism; Având în vedere Hotărârea Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism din 30 ianuarie 2018 privind fixarea datei şi a locaţiei Adunării Generale; Federaţia Română de Ciclism are onoarea să va aducă la cunoştinţă că Adunarea Generală Ordinară se va desfăşura în data(…)


Viitori antrenori de ciclism au făcut primii pași

Viitori antrenori de ciclism au făcut primii pași

In week-end-ul 27-28 ianuarie 2018 la Miercurea Ciuc s-a desfasurat primul modul dintr-o serie de patru al cursului de formare antrenori de ciclism. Cel care a prezentat acest modul este Cristiano Valoppi, antrenor cu o carte de vizita impresionanta, care cuprinde 5 medalii olimpice, 16 mondiale și 7 continentale. Toate locurile alocate acestui curs au fost ocupate inca din prima saptamana, 30 fiind numarul celor  care s-au bucurat de informatiile valoroase. In cele doua zile de curs Valoppi a pus(…)


Două echipe româneşti în lista UCI Continental Teams 2018

Două echipe româneşti în lista UCI Continental Teams 2018

În 2018 România va fi reprezentată în plutonul profesionist de două echipe, Team Novak şi Cycling Team MsTina-Focus, ambele urmând a avea statut UCI Continental. Pentru Team Novak prezenţa la acest nivel a devenit deja o obişnuinţă, gruparea ciucană urmând a bifa cel de-al zecelea sezon profesionist, în timp ce Cycling Team MSTina-Focus se află în premieră în ciclismul internaţional, gruparea cu sediul în judeţul Braşov fiind înfiinţată la începutul acestui an. Team Novak, o nouă imagine Anul 2018 a(…)


Federatia Română de Ciclism organizează curs de formare antrenori ciclism

Federatia Română de Ciclism organizează curs de formare antrenori ciclism

In data de 27-28 ianuarie anul curent, la Miercurea Ciuc, vom organiza primul curs de formare al antrenorilor de ciclism. Specialistul care va susține acest curs este Cristiano Valoppi, director sportiv de nivelul 3 acreditat de Uniunea Ciclistă Internațională și de Federația Italiană de Ciclism. Palmaresul său include mai mulți ani petrecuți ca tehnician al echipei naționale și olimpice a Italiei, iar de-a lungul timpului s-a remarcat prin cele 7 medalii de aur europene, 16 mondiale și 5 olimpice cucerite(…)


Comunicat către organizatorii concursurilor de ciclism

Comunicat către organizatorii concursurilor de ciclism

Pentru o mai bună desfășurare a competițiilor de ciclism desfășurate pe teritoriul României, Colegiului Central al Arbitrilor dorește să aducă la cunoștința organizatorilor de evenimente câteva aspecte, enunțate în cele ce urmează. Anul 2017 a fost un an de tranziție în care, în anumite situații, s-au acceptat excepții de la regulamentul UCI. Organizatorii care au fost în această situație au fost atenționați că la următoarea ediție, din anul 2018, se vor aplica întocmai regulamentele Uniunii Cicliste Internaționale. Având în vedere(…)


Turul României revine din 2018

Turul României revine din 2018

Unul din proiectele Federației Române de Ciclism care nu și-a găsit concretizarea în ultimii ani este reînvierea Turului României, însă acest lucru e pe cale să se schimbe. Împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, pregătim revenirea Micii Bucle în calendarul național și internațional, iar anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Marius Dunca. “Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care ţin foarte mult, pentru că va îmbina sportul şi cultura în anul Centenarului. Va avea loc(…)


Narcis Costache și Cristian Losonczi devin comisari Elite National de mountain bike

Narcis Costache și Cristian Losonczi devin comisari Elite National de mountain bike

Planul de reorganizare a corpului de arbitri acreditat FRC merge mai departe și, luna trecută, a bifat o reușită importantă. Mulțumită implicării coordonatorilor existenți și preocupării participanților pentru acest domeniu, România are începând din luna octombrie doi comisari Elite National de mountain bike, cel mai înalt nivel de arbitru pe plan național. Narcis Costache și Cristian Losonczi sunt cei doi care au absolvit cursul. Cristian Losonczi este un nume cunoscut pentru cei care au cochetat cu ciclismul de performanță în(…)


Eduard Novak a fost ales în Comisia de Paraciclism a UCI

Eduard Novak a fost ales în Comisia de Paraciclism a UCI

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak a fost ales ca membru zilele trecute în Comisia de Paraciclism a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Ciucanul devine astfel primul român într-o structură de conducere a forului mondial de ciclism. Harghiteanul a primit vestea chiar de la noul președinte al UCI, francezul David Lappartient. Președintele FR Ciclism va superviza și va coordona organizarea competițiilor pentru persoane cu dizabilități alături de Mohammed Ben El Mahi (Maroc), Marianna Davis (SUA), Edilson Alves Rocha (Brazilia), Alejandro(…)


Cinci sportivi pe parchetul Campionatelor Europene de Pistă

Cinci sportivi pe parchetul Campionatelor Europene de Pistă

Capitala Germaniei găzduiește între 18 și 22 octombrie o nouă ediție a Campionatelor Europene de Pistă, cu 338 de sportivi la start, dintre care 120 femei și 218 bărbați. Cele 28 de țări prezente pe arena din Berlin se vor lupta pentru cele 23 de titluri continentale, iar printre cei aliniați la start vor fi și cinci sportivi din România. Coordonată de Georgios Georgiadis, echipa națională de seniori a României a deplasat în Germania 5 sportivi: Norbert Szabo, Marius Petrache,(…)


Înscrierea competițiilor în calendarul Federației Române de Ciclism 2018

Înscrierea competițiilor în calendarul Federației Române de Ciclism 2018

În ceea ce privește înscrierea competițiilor în calendarul FRC pentru sezonul 2018, Consiliul de Administrație al FRC comunică noile condiții în această privință. Înscrierea în calendarul Federației Române de Ciclism 2018 prin completarea corectă a formularului specific. Înscrierea competițiilor în calendarul competițional național 2018 se va desfășura după următoarea cronologie și cu următoarele norme financiare: Între 16 octombrie 2017 și 17 noiembrie 2017, înscrierea în calendar a competiției/competițiilor va costa 200 de lei/eveniment Între 18 noiembrie 2017 și 1 februarie(…)


Adunare Generala Ordinara 10 noiembrie 2017

Adunare Generala Ordinara 10 noiembrie 2017

În temeiul prevederilor Legii nr. 69/2000 a Educaţiei Fizice şi a Sportului, precum şi a Regulamentului de Aplicarea a legii nr. 69/2000; Ţinând cont de Art. 37, 38 şi 43 din Statutul Federaţiei Române de Ciclism; Având în vedere Hotărârea Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Ciclism din 14 septembrie 2017 privind fixarea datei şi a locaţiei Adunării Generale; Federaţia Română de Ciclism are onoarea să va aducă la cunoştinţă că Adunarea Generală Ordinară se va desfăşura în data(…)


Debut pentru Cupa Naționala de Ciclocros a României

Debut pentru Cupa Naționala de Ciclocros a României

Pe măsură ce toamna își intră în drepturi, sezonul ciclocrosului câștigă teren. Solicitanta disciplină va fi din acest an mai bine reprezentată și în România, odată cu lansarea primei ediții a Cupei Naționale a României de Ciclocros.  Întrecerea va presupune patru etape, pentru mai multe categorii de vârstă și de performanță, competiția fiind deschisă doar sportivilor licențiați. Detaliile complete privind aceasta pot fi găsite în regulamentul competiției. 


Cicliştii români, în faţa debutului la Campionatele Mondiale de Șosea

Cicliştii români, în faţa debutului la Campionatele Mondiale de Șosea

Ciclismul românesc participă în această săptămână la Campionatele Mondiale de Șosea, care se desfăşoară în Norvegia, la Bergen. Lotul  României este compus din Serghei Ţvetcov, Valentin Vasiloiu, Denis Vulcan şi Ana Covrig, coordonatorul echipei fiind Georgios Georgiadis. Serghei Ţvetcov va reprezenta România la categoria Elite. Sportivul de la Jelly Belly va participa miercuri în proba de contratimp individual, iar duminică va lua startul în cea de fond. Înaintea competiţiei, Serghei spune că se simte „minunat” întrucât va participa din nou(…)


Lotul Național de Mountain Bike Downhill, reunit la Leogang pentru etapa 5 din iXS European Cup

Lotul Național de Mountain Bike Downhill, reunit la Leogang pentru etapa 5 din iXS European Cup

Unul dintre lucrurile elementare care au lipsit din peisajul mountainbiking-ului autohton de mult timp încoace, mult prea mult timp, a fost un lot național de ciclism gravitațional, coborâre/downhill și 4X, care să țină steagul sus pentru țara noastră. Dacă anul trecut o mână de oameni s-au deplasat din propriul interes și prin propriile resurse la Campionatul Mondial de la Val di Sole, pentru a reprezenta România, începând cu acest sezon eforturile de a organiza un lot au fost mult mai(…)


Cadeții și juniorii se duelează cu cei mai buni, în Slovacia

Cadeții și juniorii se duelează cu cei mai buni, în Slovacia

Ultima parte a sezonului de șosea vede echipele naționale de cadeți masculin și juniori masculin făcând deplasarea în Slovacia, pentru a participa la Ročník Medzinárodných dní cyklistiky. Competiția din țara lui Peter Sagan are o tradiție bogată, fiind anul acesta la cea de 54-a ediție, și va reuni câteva dintre cele mai bune echipe naționale, mai ales de juniori, din Europa și nu numai. În total, delegația României este alcătuită din 3 juniori și 3 cadeți. Coordonatorul echipelor naționale de(…)


Vlad Dascălu se luptă pentru o medalie mondială cu „crema” ciclismul montan

Vlad Dascălu se luptă pentru o medalie mondială cu „crema” ciclismul montan

Ciclistul român Vlad Dascălu va participa vineri, 8 septembrie, la Campionatele Mondiale de MTB, care se desfăşoară la Cairns, în Australia. Sportivul nostru va lua startul în proba de Cross-Country, la categoria U23, fiind singurul ciclist român care va participa la această competiţie. Tudor Oprea, conducătorul delegaţiei României la CM din Australia, consideră că Vlad poate face o figură frumoasă la Antipozi. „Chiar dacă iniţial nu ne planificasem participarea la această competiţie, rezultatele excelente pe care Vlad Dascălu le-a obţinut în(…)


Sute de concurenti la Maratonul Olteniei 2017

Sute de concurenti la Maratonul Olteniei 2017

Maratonul Olteniei 2017, powered by CEZ Romania: 574 de concurenti, 4 probe de concurs, 2 zile de distractie – 26 si 27 august, 1 cerere in casatorie, toate sub melodia oficiala a evenimentului. Numerosi iubitori de sport din tara cat si din strainatate, sustinatorii acestora, autoritatile locale si judetene, organizatorii, dar si cei aflati in trecere prin Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea au facut din cea de-a cincea editie a Maratonului Olteniei un eveniment de succes. Cuvintele de ordine ale(…)


Campionatul National de Downhill ia cu asalt urbea regală a Sinăii

Campionatul National de Downhill ia cu asalt urbea regală a Sinăii

După o absență îndelungată din calendarul competițional gravitațional, în 2016 Sinaia a fost gazda Cupei Naționale de Downhill. Evenimentul a fost unul reușit iar feedback-ul din partea concurenților și a tuturor celor prezenți a fost foarte bun și ne-a încurajat ca anul acesta să încercăm a ridica ștacheta. Astfel, suntem bucuroși să vă anunțăm că în perioada 2-3 Septembrie vă așteptăm la Sinaia unde Bike Resort Sinaia este gazda Campionatului Național de Downhill, eveniment ce revine în calendarul competițional după(…)


Campionatul National de Mountain Bike pentru Copii, la a doua editie

Campionatul National de Mountain Bike pentru Copii, la a doua editie

Sfârșitul verii și, totodată, al vacanței, aduce o nouă provocare pentru copiii pasionați de ciclism. După succesul înregistrat de competițiile rutiere dedicate celor cu vârsta de 14 ani sau mai mici, lansăm provocarea terenului accidentat, prin a doua ediție a Campionatului National de Mountain Bike pentru Copii. Intrecerea are loc la Cisnădie, in data de 26 august, și este organizată împreună cu CS Măgura Cisnădie. Competitia este format XCO pe un traseu de 2,9 si respectiv 0,3 km cu o(…)


Cinci medalii la Campionatele Balcanice pentru cadeţi şi juniori

Cinci medalii la Campionatele Balcanice pentru cadeţi şi juniori

România a câştigat cinci medalii la Campionatele Balcanice de ciclism pe şosea, rezervate cadeţilor şi juniorilor, desfăşurate la finalul săptămânii trecute, la Deva. Tinerii ciclişti tricolori au cucerit o medalie de bronz la contratimp individual, o medalie de argint şi trei de bronz la fond. Foto: Melania Iscru Cea mai strălucitoare medalie a adus-o Adi Marcu, care încheiat pe poziţia secundă cursa de fond rezervată cadeţilor. Tot la fond, Denis Vulcan a încheiat pe locul 3 cursa juniorilor, în vreme(…)


In cautarea aurului balcanic, la Deva

In cautarea aurului balcanic, la Deva

Echipa naţională de ciclism a României, la nivel de cadeţi şi juniori, va participa la finalul acestei săptămâni la Campionatele Balcanice de ciclism pe şosea, care se vor desfăşura la Deva. Tinerii noştri ciclişti se vor lupta pentru medalii alături de sportivi din Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Grecia, FYROM (Macedonia), Republica Moldova, Serbia şi Turcia, competiţia de la Deva programând atât probe de contratimp, cât şi de fond. În probele de contratimp, care se vor desfăşura sâmbătă, 19 august, ţara(…)


Federația Română de Ciclism devine partener al Maratonului Olteniei

Federația Română de Ciclism devine partener al Maratonului Olteniei

Evenimentul, la care vor participa peste 600 de sportivi amatori, se va desfasura la Ramnicu Valcea pe 26 si 27 august. Eduard Novak, președintele Federației și singurul campion paralimpic al Romaniei, va da startul Maratonului Olteniei. Maratonul Olteniei este deja un reper important pentru amatorii de Mountain Bike si Trail Run din Romania. La startul in cursa de Mountain Bike se va afla si Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei si presedinte al Federatiei Romane de Ciclism.  „Sunt onorat(…)


Campionatele Balcanice de Șosea pentru Cadeți și Juniori ajung în România

Campionatele Balcanice de Șosea pentru Cadeți și Juniori ajung în România

Sfârșitul verii ne aduce un eveniment ciclist important pentru regiune. România va găzdui între 18 și 20 august Campionatele Balcanice de Șosea, rezervate juniorilor şi cadeţilor. Competiţia se va desfăşura în județul Hunedoara, având punctul central Deva şi va atrage la start concurenţi din România, Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, FYROM (Macedonia), Muntenegru, Republica Moldova, Serbia şi Turcia. Desfășurată sub egida Uniunii Cicliste Internaționale și a Uniunii Cicliste Balcanice, Campionatele Balcanice de Șosea de la Deva va programa un(…)


Turul Ținutului Secuiesc, la ediția cu numărul 11

Turul Ținutului Secuiesc, la ediția cu numărul 11

Miercuri, la Sfântu Gheorghe, se dă startul unei noi ediții a cursei internaționale Cycling Tour of Szeklerland, competiție care în 2017 va traversa toate orașele importante din Ținutul Secuiesc. Competiția de categorie 2.2 în calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională), dotată cu premii de 11.500 Euro în acest an, începe cu prezentarea echipelor în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, urmată de un prolog pe străzile orașului. Campionii în 2016, ciucanii de la Tușnad Drag Cycling Team speră să reediteze această performanță(…)


Titlul de campion national la XCM se dispută la Păltiniș

Titlul de campion national la XCM se dispută la Păltiniș

În data de 12 august, Păltinișul va găzdui o nouă ediție a Campionatului Național de XCM. Întrecerile sunt deschise atât sportivilor de performanță, cât și amatorilor. Toți participanții trebuie să posede o licență validă emisă de Federația Română de Ciclism sau de altă federație ciclistă națională afiliată UCI pe care o vor prezenta la momentul preluării numerelor. Detalii despre cursă și despre modul de înscriere pot fi aflate în ghidul tehnic.


România participă la Campionatele Europene de Șosea

România participă la Campionatele Europene de Șosea

Echipa naţională va participa în această săptămână la Campionatele Europene de Șosea, care se vor desfăşura în Danemarca, la Herning. Ţara noastră va fi reprezentată de şapte rutieri: Eduard Grosu, Daniel Crista, Emil Dima, Mihai Băbăiţă, Andrei Cişmaş, Ana Covrig şi Miriam Stan. Sportivii noştri vor intra în concurs încă de miercuri, 2 august (ora 12:45), când Andrei Cişmaş va lua startul în proba de contratimp băieţi, la categoria juniori – 31,5 kilometri. Joi dimineaţa (ora 10:30), Ana Covrig va(…)


Campionatele Naționale de Sosea pentru Copii 2017

Campionatele Naționale de Sosea pentru Copii 2017

Campionatele Naționale de Șosea pentru Copii 2017 sunt o competiție dedicată sportivilor de cetățenie română care dețin o licență validă și care se încadrează în categoriile de vârstă D2, D1, C, B și A. Competiția va avea două probe, de contratimp individual și de fond. De asemenea, cu ocazia Campionatelor din acest an, desfășurate la Miercurea Ciuc, viitorii cicliști vor putea să vadă în acțiune și echipele profesioniste, cu ocazia Turului Ținutului Secuiesc. Competiția se desfășoară sub egida Federației Române(…)


Mountain-Bike: Vlad Dascălu, locul 9 la Campionatele Europene

Mountain-Bike: Vlad Dascălu, locul 9 la Campionatele Europene

Staţiunea italiană Darfo Boario Terme a găzduit săptămâna trecută Campionatele Europene de Mountain-Bike, unde ţara noastră a fost reprezentată de cinci sportivi. Cea mai bună prestaţie a avut-o Vlad Dascălu, sportivul legitimat la Dinamo BikeXpert Racing Team clasându-se pe locul 9 în proba de XCO rezervată categoriei U23. „A fost o cursă destul de grea, nu m-am simţit foarte bine la început, ulterior mi-am revenit, iar la final am ajuns pe o poziţie destul de bună. Sunt fericit cu acest(…)


Clasări în top 10 la Jocurile Francofoniei

Clasări în top 10 la Jocurile Francofoniei

Cicliştii care au reprezentat România la Jocurile Francofoniei din Coasta de Fildeş au reuşit mai multe clasări în top 10, atât la feminin, cât şi la masculin. În cursa fetelor, cele două reprezentate ale noastre au terminat cursa între primele zece sportive. Ana Covrig a obtinut locul 7, în vreme ce Marike Tache s-a clasat pe locul 9. Ana Covrig s-a aflat în evadare o bună parte a cursei de 78,5 kilometri, alături de sportivele din Franța și Canada, dar(…)


Ministerul Turismului dezbate reglementarea traseelor de cicloturism

Ministerul Turismului dezbate reglementarea traseelor de cicloturism

În temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Ministerul Turismului aduce la cunoștința publicului textul proiectului de act normativ privind aprobarea normelor metodologice privind crearea, amenajarea  şi omologarea traseelor de cicloturism. Detalii puteți citi la această adresă.


Cicliştii români la Jocurile Francofoniei

Cicliştii români la Jocurile Francofoniei

Echipele naţionale de ciclism ale României vor participa mâine, 27 iulie, la cursele de fond din cadrul Jocurilor Francofoniei, din Coasta de Fildeş. Ţara noastră este reprezentată atât în proba masculină, de Emil Dima, Vlad Dobre, Mihai Băbăiţă, Valentin Pleşea, Leonard Barbu, cât şi în cea feminină, de Ana Covrig şi Marike Tache. Antrenorul coordonator al loturilor naţionale de seniori, Georgios Georgiadis, speră ca cicliştii noştri să aibă o comportare bună la cursa din Coasta de Fildeş. „Cred în Emil(…)


Naţionala de cadeţi participă la FOTE 2017

Naţionala de cadeţi participă la FOTE 2017

Echipa naţională de cadeţi a României va participa în această săptămână la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfăşoară la Gyor, în Ungaria. Echipa naţională este formată din trei ciclişti, Mihai Adrian Grigore, Adi Narcis Marcu, Vasile Gabriel Silaghi, iar coordonatori sunt Emil Pavel Lupaş şi Zoltan Sipos. Înaintea plecării spre Gyor, antrenorul Pavel Lupaş s-a declarat extrem de optimist în privinţa rezultatelor pe care tinerii tricolori le-ar putea obţine: „Ne dorim foarte mult să avem rezultate bune(…)


Informații despre curs de antrenori de ciclism

Informații despre curs de antrenori de ciclism

La fel ca în fiecare toamnă, la Școala Națională de Antrenori va începe un nou curs de formare al antrenorilor cu durata de doi ani, inclusiv pentru specializarea ciclism. Cei care doresc să urmeze acest curs trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: Vârsta minimă de 18 ani Absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat Categoria I de clasificare sportivă la sporturile individuale sau certificat de instructor sportiv dacă nu există această clasificare Persoanele interesate de acest curs sunt rugate să ne(…)


De două ori aur și o dată bronz în Grecia

De două ori aur și o dată bronz în Grecia

Echipa națională a României de mountain bike XCO s-a aflat în Grecia weekend-ul trecut pentru a concura la Campionatul Balcanic de MTB 2017. Desfășurată în cadrul cursei UCI C2 de la Lepanto, întrecerea s-a soldat cu trei medalii pentru România, două fiind de aur, prin cadeții Eszter Bereczki și Patrick Pescaru, în timp ce juniorul Raul Sînza a obținut bronzul. Delegația României s-a prezentat în Grecia cu doi cadeți, Dragoș Malița și Patrick Pescaru, patru juniori, Raul Sinza, Alexandru Zeleznik,(…)


Detalii Campionatul National de Mountain Bike XCO 2017

Detalii Campionatul National de Mountain Bike XCO 2017

Competiția care se soldează cu tricoul de campion pentru următorul an în mountain bike-ul cross-country olimpic bate la ușă! Campionatul National de Mountain Bike XCO 2017 va avea loc în data de 22 iulie, orașul Zărnești fiind în acest an gazda întrecerilor. Detaliile complete despre cursă pot fi găsite în ghidul tehnic al competiției. *Erată. În ghidul publicat aici s-au strecurat două erori, anume: Traseu are lungimea de 4.2 km ,diferenta de nivel 100 m Categoria Amatori 14-18 ani este, de fapt,(…)


Noi curse de sosea pentru juniori si cadeti, etapa nouă in Cupa României de Copii

Noi curse de sosea pentru juniori si cadeti, etapa nouă in Cupa României de Copii

În calendarul competițional al Federației Române de Ciclism au survenit câteva modificări, dar odată cu acestea și ocazii noi pentru sportivi să își pună în valoare forma sportivă. Astfel, Cupa Națională a României de Șosea pentru Copii continuă cu 4 etape luna aceasta, iar toate dintre acestea vor avea separat şi categorii de cadeţi şi juniori. Etapa cu numărul doi din Cupa Națională a României de Șosea pentru Copii se va desfăşura la Ploieşti, în data de 9 iulie. Întrecerea(…)


Nationala României pedalează în Turul Sibiului

Nationala României pedalează în Turul Sibiului

Echipa naţională de ciclism a României va lua startul în Turul Sibiului, competiţie inclusă în calendarul UCI, la categoria 2.1. Cursa va debuta miercuri seară, la ora 18:00, cu un prolog în lungime de 2,3 kilometri, care se va desfăşura în Centrul vechi al Sibiului. Naţionala României prezentă în Turul Sibiului 2017 este compusă din Eduard Grosu, Marius Petrache, Emil Dima, Valentin Pleşea, Vlad Dobre şi Leonard Barbu. Directori sportivi ai naţionalei sunt Georgios Georgiadis şi Mihail Rusu, în vreme(…)


Vlad Dascalu, rezultat istoric in Cupa Mondiala. Marius Petrache, bronz in Balcani

Vlad Dascalu, rezultat istoric in Cupa Mondiala. Marius Petrache, bronz in Balcani

Weekend-ul trecut a fost unul intens pentru cicliștii români. Vlad Dascalu, de la Dinamo BikeXpert Racing Team, a ocupat duminică locul 5 la categoria U23 în etapa de Cupa Mondială de XCO, desfăşurată în Andorra. Sportivul nostru a terminat cursa la 12 secunde în spatele învingătorului, danezul Simon Andreassen. Trebuie remarcat şi faptul că Vlad Dascalu a condus cursa în penultimul tur, la categoria sa. În cursa de Cupă Mondială de la Andorra, la categoria U23, au luat startul 96(…)


Tricolorii în acțiune, pe parchet și asfalt!

Tricolorii în acțiune, pe parchet și asfalt!

Componenții echipelor naționale de ciclism, de velodrom și șosea, se vor afla în acțiune în acest weekend. Dacă naționala de cadeți a luat drumul Serbiei, pentru a concura la Belgrade Talents Cup, patru sportivi se vor întrece pe parchetul velodromului din Atena, în cadrul Campionatelor Balcanice de Velodrom. Echipa de velodrom este coordonată, la fel ca anul trecut, de Georgios Georgiadis, şi numără cu un sportiv mai mult decât echipa din 2016. Astfel, Norbert Szabo (Tusnad Drag Cycling Team), Andrei(…)


Modificare Cupa Romaniei de Copii Sosea 2017

Modificare Cupa Romaniei de Copii Sosea 2017

În ceea ce privește Cupa României de Copii la Șosea, anunțăm că etapa secundă, din 6 iulie de la Sibiu, va fi mutată pe 9 iulie la Ploiești, în cadrul concursului Memorialul Constantin Vagneti. De asemenea, competiția va cuprinde și categorii masculine și feminine de cadeti si juniori. Acestea nu vor face parte din Cupa României pentru Copii la Sosea, ci doar din Memorialul Constantin Vagneti. De asemenea, se introduce o nouă etapă. Aceasta va avea loc în cadrul Cristian(…)


Reduceri pentru participantii la Carpathian MTB Epic 2017

Reduceri pentru participantii la Carpathian MTB Epic 2017

Va transmitem din partea Federatiei Romane de Ciclism o oferta speciala la evenimentul CARPATHIAN MTB EPIC, competitie MTB pe etape care va avea loc in perioada 21-24 septembrie 2017, la Cheile Gradistei – Fundata Resort, jud. Brasov, in baza colaborarii pe care o avem cu organizatorul competitiei. Oferta speciala se adreseaza exclusiv cluburilor sportive afiliate la Federatia Romana de Ciclism sau sportivilor licentiati si consta in: 40% reducere la inscrierea in competitie a tuturor ciclistilor legitimati FRC in 2017, indiferent de(…)


Inscrieri in calendarul UCI de Mountain Bike 2018

Inscrieri in calendarul UCI de Mountain Bike 2018

Calendarul de competiții de mountain bike al Uniunii Cicliste Internaționale pentru anul 2018 se află în curs de alcătuire, însă termenele-limită de înscriere în acesta se apropie de închidere. Astfel, pentru competițiile de mountain bike, data limita de trimitere a documentatiei aferente catre Federatia Romana de Ciclism este 20 iulie 2017. Cei interesați de detalii suplimentare sunt rugați să ne contacteze la adresa office [at] federatiadeciclism.ro.


Campionatele Nationale de Sosea 2017

Campionatele Nationale de Sosea 2017

Finalul lunii iunie aparține, prin excelență, campionatelor naționale de șosea, a căror dată e stabilită prin regulamentul Uniunii Cicliste Internaționale. În acest an, campionatele din România revin în Prahova, un județ cu o tradiție de invidat în ale sportului cu pedale. Asociația Județeană de Ciclism Prahova propune trei zile de competiții intense în jurul Cramei Seciu și a satelor din sudul Ploieștiului. Detaliile competiției pot fi consultate în ghidul tehnic.  


Informare privind finanțarea FRC de către Ministerul Tineretului și Sportului in 2017 (II)

Informare privind finanțarea FRC de către Ministerul Tineretului și Sportului in 2017 (II)

In completarea informării oficiale făcute de către Federația Română de Ciclism privind situația economică, comunicăm noi detalii privind acest aspect. Rezumat, Federația Română de Ciclism nu mai are la această oră nicio datorie către bugetul de stat al țării. Conform fișelor sintetice publicate anterior pe site-ul oficial al FRC, la 26 ianuarie 2017, obligația totală de plată către bugetul statului era de 346,072 lei. În data de 9 martie 2017, aceasta scăzuse la 168,992 de lei. Astfel, această sumă din urmă(…)


Cupa Națională de Șosea pentru Copii debutează săptămâna viitoare!

Cupa Națională de Șosea pentru Copii debutează săptămâna viitoare!

După debutul de anul trecut, Cupa României pentru Copii la Șosea marchează cel de-al doilea an de existență. Având un nou nume, Cupa Natională de Șosea pentru Copii, și un nou logo, competiția va reuni șase etape pe parcursul anului 2017. Categoriile de vârstă ale competiției sunt cele stabilite de Federația Română de Ciclism pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani (inclusiv), după cum urmează: Copii D2: 5-6 ani Copii D1: 7-8 ani Copii C: 9-10 ani(…)


Următoarea generație de arbitrii de mountain bike intră în scenă

Următoarea generație de arbitrii de mountain bike intră în scenă

Ziua Campionatului Național de Cross-Country Eliminator a cuprins multă acțiune, însă nu doar de pedalat. Radu Zemianschi și Tiberiu Macaveiu, singurii comisari UCI de mountain bike din România, au susținut un seminar de formare pentru cei interesați să devină arbitrii în această pasionantă branșă a off-road-ului. Prezența însemnată, atmosfera plăcută și o interacțiune care a curs de la sine sunt doar câteva din reperele următoare generații de comisari naționali de mountain bike. Seminarul a avut loc în data de 6(…)


Prima cursă din 2017 pentru echipa națională

Prima cursă din 2017 pentru echipa națională

Azi dimineață, echipa națională de șosea juniori masculin a României a pornit spre litoralul bulgăresc. În tot mai cunoscuta stațiune Sunny Beach se va da mâine startul în ediția din 2017 a Memorialului Dimitar Yankov, cursă UCI. Reprezentativa țării noastre este alcătuită din șase rutieri și doi membri ai staff-ului. Cei șase sportivi sunt: Mihai Frunză (CS Mureșul Târgu Mureș), Emanuel Stan (CS Otopeni), Andrei Furtună, Dan Mihai Cristian (CS Olimpia București), Cristian Bidilici (CSA Steaua București) și Raul-Antonio Sînza(…)


Seminar pentru arbitrii naționali de mountain bike, in luna mai

Seminar pentru arbitrii naționali de mountain bike, in luna mai

Federația Română de Ciclism organizează la începutul lunii viitoare un seminar de evaluare și acreditare pentru arbitri naționali de mountain bike. Acțiunea va avea loc cu ocazia Campionatului Național de XCE din data de 6 mai 2017 și a primei etape a Cupei Naționale de Mountain Bike XCM, din data de 7 mai 2017. Detalii despre seminar puteți găsi în continuare. Seminarul va fi coordonat de către Tiberiu Macaveiu și Radu Zemianschi, ambii fiind comisari internaționali de mountain bike categorie(…)


Campionatul National de XCE 2017

Campionatul National de XCE 2017

Primul campionat al anului 2017 va fi cel de mountain bike cross-country eliminator. La fel ca anul trecut, va avea loc la Avrig, în județul Sibiu. Data de desfășurare este 6 mai. Regulamentul complet poate fi consultat accesând acest link.


Premiera: Cupa Nationala de XCO si de XCM

Premiera: Cupa Nationala de XCO si de XCM

Cu mountainbiking-ul în plină dezvoltare, era doar o chestiune de timp până când se atingea următorul nivel în materie de competiții. Din 2017, scena de teren accidentat din România se pregătește de două noi provocări: Cupa Nationala de XCO si Cupa Nationala de XCM. Pentru ediția de debut, Cupa Nationala de XCO si Cupa Nationala de XCM vor reuni câte 5 din cele mai importante competiții de o zi de profil din țară, care vor constitui etapele întrecerilor. De-a lungul(…)


Informatii Campionate Nationale Ciclism 2017

Informatii Campionate Nationale Ciclism 2017

In urma ședinței Consiliului de Administrație, s-au decis următoarele date, locuri și organizatori pentru o parte din campionatele naționale la diferite discipline ale ciclismului. Acestea se pot consulta mai jos. Campionatul Național XCE, organizat de ACS ProCycling la Avrig, în data de 06.05.2017 Campionatul Național XCO, organizat de CS Jitsu la Zărnești, în data de 22.07.2017 Campionatul Național XCM, organizat de ACS ProCycling la Păltiniș, în data de 13.08.2017 Campionatul Național Downhill, organizat de ACS Kronstadt Cycling la Sinaia, în data(…)


Cupa Nationala de Downhill si Cupa Natională de Enduro merg mai departe!

Cupa Nationala de Downhill si Cupa Natională de Enduro merg mai departe!

Motivația este primul element cronologic al oricărei activități, cauza ei internă. În cazul de față, lipsa unui context în care mountain biking-ul gravitațional să crească, a fost elementul declanșator ce a stat la baza demersului ADMR. Pe lista lucrurilor pe care le-am găsit necesare de bifat pentru a ajunge acolo au fost, în capul de listă, uniformizarea evenimentelor, intensificarea eforturilor depuse în sensul siguranței participanților și crearea unor serii de evenimente vizibile și de o atractivitate crescută.  Miza nu a(…)


Curs UCI antrenori ciclocros

Curs UCI antrenori ciclocros

Centrul Mondial de Ciclism, departament aparținând Uniunii Cicliste Internaționale, va organiza toamna aceasta un curs de formare pentru antrenori de ciclocros. Acesta se va desfășura între 10 și 15 octombrie 2017. Costul cursului este de 1.500 de franci elvețieni pentru fiecare cursant, sumă în care vor fi incluse cazarea, masa și materialele pentru curs. Aplicarea la curs se va face în urma completării unui chestionar, pe care îl puteți obține scriindu-ne la adresa office @ federatiadeciclism.ro, de unde puteți obține(…)


Salonul Bicicletei revine mai mare și mai complex in 2017

Salonul Bicicletei revine mai mare și mai complex in 2017

Pregătește-te să îi dai pedală către Salonul Bicicletei 2017. Cea mai mare expoziție dedicată pasionaților de ciclism te așteaptă în weekendul 1-2 Aprilie, la Romexpo, unde se reunesc toți marii producatori naționali, importatorii și magazinele de profil din România. Cea mai mare expozitie de biciclete din Romania, 10.000mp interior in pavilioanele C1, C2 si C3 ale Romexpo București si 5.000mp outdoor isi deschide portile pentru tine pe 1 si 2 aprilie. Adunam sub acelasi acoperis marii producatori, importatori si magazinele(…)


Informare privind comunicarea cu Federatia Romana de Ciclism

Informare privind comunicarea cu Federatia Romana de Ciclism

Pentru nevoi în creștere sunt necesare soluții în creștere. Astfel, Federația Română de Ciclism a partajat mai bine sarcinile de lucru ale persoanelor implicate în activitatea sa. În cele de mai jos puteți afla mai multe. Următorii membrii ai Consiliului de Administrație FRC vor fi responsabili pentru coordonarea activității pe ramuri de sport: Ovidiu Simen – Șosea Catalin Sprânceană – MTB Endurance Tudor Geangălă – MTB Gravitațional Marian Frunzeanu – ciclism pentru copii. Pentru că actuala conducere a federației va(…)


Informare privind finanțarea FRC de către Ministerul Tineretului și Sportului în 2017

Informare privind finanțarea FRC de către Ministerul Tineretului și Sportului în 2017

În urma publicării bugetelor repartizare federațiilor sportive naționale în 2017 de către Ministerul Tineretului și Sportului și a faptului că Federația Română de Ciclism nu figurează pe respectiva listă, în spiritul transparenței și a bunei informări a opiniei publice și a membrilor FRC, detaliem situația în cele de mai jos. Faptul că Federația Română de Ciclism nu se află pe respectiva listă la acest moment, nu înseamnă că va rata finanțarea Ministerului în 2017. Iată ce este important de știut: În Raportul(…)


UEC îl premiază pe Eduard Novak

UEC îl premiază pe Eduard Novak

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, a fost recompensat de către Uniunea Ciclistă Europeană, cu ocazia Congresului de la Bruxelles, care a avut loc în 5 martie. Novak a primit o diplomă de merit din partea forului continental cu ocazia celui de al 30-lea congres, care în 2017 a inclus și alegerile în cadrul UEC. Președintele Federației Române de Ciclism a fost premiat petru munca depusă la dezvoltarea și promovarea ciclismului românesc și cel european chiar de șeful UEC,(…)


Eduard Novak câștigă un nou mandat in fruntea FRC

Eduard Novak câștigă un nou mandat in fruntea FRC

Adunarea Generală de Alegeri din cadrul Federației Române de Ciclism care a avut loc în 10 februarie la Băile Balvanyos s-a soldat cu victoria lui Eduard Novak. Acesta a obținut un nou mandat de președinte, după ce a strâns 36 de voturi în favoarea sa din totalul de 57. Pentru funcția de președinte s-au înscris în cursa electorală trei persoane: Viorel Grosu, Nicolae Plugaru și Eduard Novak, primii doi adunând 9, respectiv 10 voturi. Din totalul de 57 de voturi(…)


Alegeri in cadrul FRC

Alegeri in cadrul FRC

În urma ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Ciclism, din data de 10 ianuarie 2017, s- decis convocarea Adunării Generale de Alegeri, care are loc o dată la 4 ani. Aceasta se va desfășura în ziua de 10 februarie 2017, la Grand Hotel Balvanyos, din Băile Balvanyos, județul Covasna, cu începere de la ora 14.00. În virtutea Art. 54 și 55 din Statutul Federației Române de Ciclism, vă rugăm să transmiteți la sediul Federației, până în data de(…)


Candidati la Adunarea Generala de Alegeri FRC 2017

Candidati la Adunarea Generala de Alegeri FRC 2017

Adunarea Generală de Alegeri din data de 10 februarie 2017 va stabili conducerea Federației Române de Ciclism pentru următorii patru ani, asigurată de către Consiliul de Administrație. Acesta este compus din 9 membri: președintele FRC, doi vicepreședinți FRC, trei membrii simpli, secretar general, antrenor federal si contabil șef. Dintre cele 9 posturi, 6 se ocupă în urma alegerii de către membrii Federației (președintele, vicepreședinții, membrii simpli). Restul de trei sunt angajați în condițiile legii. CONVOCATOR ADUNARE GENERALĂ ALEGERI Astăzi, 27 ianuarie,(…)


Eduard Novak, vicepreședinte al Uniunii Cicliste Balcanice

Eduard Novak, vicepreședinte al Uniunii Cicliste Balcanice

Eforturile constante din ultimii ani ale Federației Române de Ciclism își produc roadele. Forul sportului cu pedale din România reușește să se afirme și pe plan internațional. Eduard Novak, președintele în exercițiu al FRC, care și-a înaintat candidatura în cadrul Uniunii Cicliste Balcanice, a fost ales pe funcția de vicepreședinte, în cadrul alegerilor care au avut loc sâmbătă, 17 decembrie 2016, la Istanbul. La Congresul de Alegeri al Uniunii Cicliste Balcanice au participat toți cei 12 reprezentanți ai federației regionale:(…)


A apărut calendarul competițional intern pentru 2017

A apărut calendarul competițional intern pentru 2017

După un sezon intens, cu peste 40 de competiții, comunitatea ciclistă din România se pregătește pentru 2017. Pe site-ul oficial al Federației Române de Ciclism se află publicat calendarul competițional aferent anului viitor. Documentul va mai trece prin câteva modificări, pe măsură ce se vor adăuga alte competiții, iar data campionatelor naționale va fi anunțată după începutul anului viitor. Calendarele fiecăror discipline se pot consulta la secțiunea dedicată de pe site.


Anunț privind Adunarea Generală Extraordinară FRC 2016

Anunț privind Adunarea Generală Extraordinară FRC 2016

În urma ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Ciclism din data de 21 noiembrie 2016, s-a decis convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru data de 2 decembrie 2016. Federaţia Română de Ciclism are onoarea să va aducă la cunoştinţă că Adunarea Generală Extraordinară se va desfăşura în data de 02 decembrie 2016, ora 10.00, în municipiul Brașov, județul Brașov, la Hotel Cubix, Bulevardul Saturn, numărul 47. Dacă nu va fi întrunit cvorumul legal pentru această ședință, Adunarea Generala Extraordinară(…)


Workshop cu tema “Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanţă”

Workshop cu tema “Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanţă”

Asociaţia Junior Sport organizează workshop-ul cu tema ”Pregătirea Fizică a Sportivilor de Perfomanţă” în perioada 4-5 noiembrie 2016, la Rin Grand Hotel, Sala Bucureşti. Evenimentul este susţinut de Asociaţia România Modernă, Asociaţia Politici Noi în Sport, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar. Program Vineri  04 Noiembrie 10.00 – 11.00 Cafea de întâmpinare 11.00 – 12.15 Prof. Emerit Tudor Bompa Cum antrenam ? Modernitate versus necesitate? 12.15 – 13.30 Prof. Univ. Dr. Vladimir Jorga Sistemul de sincronizare a nutrienţilor în sportul contemporan – efectele asupra profilului mental al atleţilor de performanţă 13.30 – 14.30 Pauza de(…)


Încep înscrierile curselor pentru sezonul 2017

Încep înscrierile curselor pentru sezonul 2017

În urma ședinței Consiliului de Administrație de această săptămână, s-au hotărât termenele și condițiile privind înscrierea competițiilor în calendarul aferent anului 2017, precum și depunerea candidaturilor pentru organizarea campionatelor naționale. În ceea ce privește înscrierea competițiilor în calendar oficial al Federației Române de Ciclism, perioada de alcătuire a calendarului este 24 octombrie 2016 – 18 noiembrie 2016. Se vor putea înscrie competiții și după această dată, însă depășirea termenului-limită de 18 noiembrie implică o taxă de avizare diferită, care se(…)


Trei sportivi la Campionatele Mondiale de Sosea

Trei sportivi la Campionatele Mondiale de Sosea

Punctul culminant al curselor de o zi din ciclismul de șosea îl reprezintă, fără îndoială, Campionatele Mondiale de Sosea, competitie care anul acesta ajunge, pentru prima dată, în Orientul Mijlociu. Doha, capitala Qatar-ului, joacă rolul de oraș-gazdă al întrecerilor, iar pe listele de start vom regăsi trei sportivi români, concurând în două categorii de vârstă diferite. Juniorii Mihai Băbăiță și Denis Vulcan, alături de sportivul Elite Andrei Nechita, câștigătorul din acest an al prologului din Turul Sibiului vor purta tricoul(…)


Curs de Instructor sportiv la Scoala de Antrenori

Curs de Instructor sportiv la Scoala de Antrenori

Centrul Național de Formare și Perfecționare al Antrenorilor – Școala Națională de Antrenori, în colaborare cu Centrul Român de Studii Sportiv-Educaționale organizează în perioada 31.10-08.11 2016 curs pentru ocupația de instructor sportiv. Programul de formare profesională pentru instructor sportiv este un curs de specializare care se adresează persoanelor care practică sau au practicat un sport de performanță, având ca finalitate dobândirea unor competențe și abilități specifice, precum comunicare eficientă, capacitatea de a răspunde în mod adecvat unor cereri, experiență în domeniul(…)


Cupa României Pentru Copii se încheie pe 23 octombrie

Cupa României Pentru Copii se încheie pe 23 octombrie

După șapte etape de întreceri încinse, Cupa României pentru Copii la Șosea, întrecere aflată la ediția inaugurală, își va încheia periplul primului an în 23 octombrie, în București. Cursa va avea loc în jurul Arenei Naționale din Capitală. După încheierea cursei, pe lângă premierea cuvenită câștigătorilor zilei, și campionii din clasamentul general se vor urca pe podium și vor îmbrăca tricourile de învingători. Vă așteptăm la cursă!


Robert Dobai și Beata Piringer, campioni naționali de XCM in 2016

Robert Dobai și Beata Piringer, campioni naționali de XCM in 2016

Ediția din acest an a Campionatului Național de Mountain Bike Marathon a văzut competiția revenind la Cluj, unde cei de la CS Clujul Pedalează au pregătit un solicitant traseu de circa 65 de kilometri. Atât sportivii de performanță, cât și cei amatori s-au încleștat pentru a-și trece în cont râvnitul tricou de campion al României.   Circa 50 de sportivi s-au înscris în această întrecere care a pus în valoare peisajul și relieful din apropierea Clujului, pe un traseu făcut(…)


Informare Campionatele Naționale de Pistă 2016

Informare Campionatele Naționale de Pistă 2016

Ultimele două zile ale lunii septembrie și primele două ale lui octombrie vor aduce o nouă ediție a Campionatelor Naționale de Pistă. Locul de desfășurare va fi Velodromul din Parcul Sportiv Dinamo București, iar data exactă 29 septembrie-2 octombrie. Regulamentul competiției poate fi consultat accesând acest link, iar în funcție de numărul de participanți sau de alte motive obiective pot surveni modificări în cadrul acestuia care vor fi comunicate la ședința tehnică. Înscrierea se va face la adresa office {@}(…)


Doi paracicliști români la Rio 2106

Doi paracicliști români la Rio 2106

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, a plecat optimist spre Rio de Janeiro, cu gândul să aducă o nouă medalie de aur pentru tricolor, iar alături de acesta a făcut deplasarea și parasportivul Attila Olah. Ajuns la 40 ani, Eduard Novak va fi portdrapelul delegației României la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie). El va participa în trei probe la categoria C4: urmărire pe velodrom (10 septembrie), contratimp individual (14 septembrie) și fond șosea (16(…)


Detalii Campionatul National XCM 2016

Detalii Campionatul National XCM 2016

Data de 17 septembrie va fi momentul în care specialiștii români ai probei de mountain bike cross-country marathon se vor duela pentru a câștiga râvnitul titlu de campion național, la categoriile Elite dar și Amatori. Clubul Sportiv Clujul Pedalează vine din nou cu un traseu antrenant, provocator și neiertător, dar care îi va recompensa cu satisfacția unei lupte pe cinste pe competitorii înscriși în cursă. Detalii complete se pot găsi în ghidul tehnic, scris mai jos și disponibil în format(…)


Viitorul ciclismului românesc s-a întrecut la Turda

Viitorul ciclismului românesc s-a întrecut la Turda

Cu vacanța de vară pe sfârșite, copiii pasionați de ciclism din România au avut șansa să facă o ultimă ispravă înainte de a se întoarce la școală, cu ocazia Campionatelor Naționale de Ciclism pentru Copii, care le-a pus la dispoziție două discipline însumând trei probe. Și, judecând după recitalul oferit și îndrăzneala arătată a celor mici, tot ce putem spune este că viitorul ciclismului din România se află pe mâini, pardon, picioare bune! Această a treia ediție a Campionatelor Naționale(…)


Tabăra de Ciclism pentru Copii FRC

Tabăra de Ciclism pentru Copii FRC

Mersul pe bicicletă se leagă negreșit de copilăria multora dintre noi și nu de puține ori ne-am întrebat, poate, fiecare dintre noi cum ar fi ca acest mers pe bicicletă și distracția cu prietenii noștri să fie ceva mai mult de atât? Poate chiar sport de performanță! De aceea, Federația Română de Ciclism lansează o invitație către toții copiii interesați să descopere ciclismul de șosea într-un mediu sigur, prietenos și asistat de specialiști pe care o să îl puteți găsi(…)


Junior Cup și Cupa României pentru copii în Miercurea Ciuc

Junior Cup și Cupa României pentru copii în Miercurea Ciuc

Sâmbătă, 20 august și duminică, 21 august se vor desfășura în Miercurea Ciuc etapele II și IV din Junior Cup, evenimente ce reprezintă totodată și etapele VI si VII ale Cupei României la ciclism pentru copii. Numărul estimativ al concurenților este de 50-100 sportivi. Întrecerile sunt organizate de Federația Română de Ciclism și CS Intersport Miercurea Ciuc. La Junior Cup și Cupa României sunt așteptați atât cicliști amatori, cât și profesioniști născuți între 1998 și 2011 (între 5 și 18(…)


Înregistrarea echipelor UCI Continental pentru 2017

Înregistrarea echipelor UCI Continental pentru 2017

Uniunea Ciclistă Internațională a lansat ghidul pentru echipele care aspiră la statutul de formație UCI Continental și Women Team în sezonul 2017. Acesta conține condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca o echipă să obțină respectivul statut și ghidul complet al procedurii se poate citi accesând acest link. Solicitanții afiliați Federației Române de Ciclism pot contacta forul nostru pe adresa oficială de e-mail pentru detalii suplimentare, precum și pentru îndrumare privind completarea documentației. Termenul-limită de depunere al documentației la FRC este(…)


Traditie si pasiune la Dinamo BikeXpert Racing Team

Traditie si pasiune la Dinamo BikeXpert Racing Team

Tranzitia Romaniei catre economia de piata s-a resimtit puternic si in sport. Bugetul de stat alocat acestui domeniu a scazut de la un an la altul dupa Revolutie, iar cluburile au fost nevoite sa se descurce prin fortele proprii. Managementul si marketingul sportiv au castigat tot mai mult teren, iar oamenii cu deschidere spre nou, care au tinut pasul cu vremurile, au creat diferenta. In aceste conditii a luat fiinta, in luna aprilie a acestui an, Dinamo BikeXpert Racing Team,(…)


Rutierii Naționalei, aproape de podium în Harghita

Rutierii Naționalei, aproape de podium în Harghita

Cea de-a 10-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc a văzut la start o pleiadă de echipe valoroase, având nu mai puțin de nouă formații UCI Continental la start. După cum se anticipase, principalii actori ai cursei au fost rutierii de la echipele Vino 4 Ever și Sinergy Baku, aceasta din urmă furnizându-l și pe câștigătorul ediției, Kirill Pozdnyakov, însă sportivii echipei naționale a României nu s-au complăcut în poziția de figuranți și au fost aproape de podiumurile de etape în(…)


Victorie rusă în ediția jubiliară din Turul Ținutului Secuiesc

Victorie rusă în ediția jubiliară din Turul Ținutului Secuiesc

Kirill Pozdnyakov (Baku Cycling Project) s-a impus în ediția a 10-a din Cycling Tour of Szeklerland, cea mai puternică din istorie cu participarea a 9 echipe continentale și a unor sportivi din 20 țări. Rusul a parcurs cei 482,92 km ai cursei prin județele Harghita și Covasna în 11 ore, 25 minute si 14 secunde, fiind urmat în clasamentul general de kazacul Alexandr Shushemoin (Vino 4 Ever/ +01.42 min) și de slovenul Matej Mugerlij (Baku Cycling Project / +01.49 min).(…)


Echipa națională, în căutarea succesului la Turul Ținutului Secuiesc

Echipa națională, în căutarea succesului la Turul Ținutului Secuiesc

Ultima mare competiție de șosea din calendarul UCI programată să aibă loc pe teritoriul României este Turul Ținutului Secuiesc, întrecerea ajunsă la cea de-a 10-a ediție și cu o listă de start pe măsura importanței vârstei împlinite. Dacă la cursa de șosea din estul Transilvaniei și-au anunțat prezența un număr de 9 echipe UCI Continental, printre participanți se vor afla și componenții echipei naționale a României, veniți cu ambiții justificate după o comportare bună pe tot parcursul acestui an. Echipa(…)


Ciclism de clasa in Secuime

Ciclism de clasa in Secuime

Ediția aniversară cu numărul 10 din „Cycling Tour of Szeklerland” va avea anul acesta cea mai puternică participare internațională din istorie. 9 echipe continentale (recordul de 6 echipe data din 2012) și sportivi din 20 țări și-au anunțat prezența la competiția ce debutează mâine seara la Miercurea Ciuc. Competiție de categoria 2.2 în calendarul UCI (Uniunii Cicliste Internaționale), Turul Ținutului Secuiesc va avea anul acesta la start 19 echipe. Cea mai puternică formație sunt azerii de la BCP – Synergy(…)


CN de Copii 2016 au loc la finalul lui august

CN de Copii 2016 au loc la finalul lui august

Campionatele Naționale de Ciclism pentru Copii sunt programate să aibă loc în perioada 26-28 august în Turda, județul Cluj. Întrecerile vor cuprinde trei probe – șosea fond, șosea contratimp individual și mountain bike cross-country. Detaliile complete despre eveniment pot fi consultate în ghidul tehnic al cursei.


Tricoul României, în plutonul ciclist al Rio 2016

Tricoul României, în plutonul ciclist al Rio 2016

Cea mai mare sărbătoare a sportului și probabil una dintre cele mai mari ale umanității se pregătește să scrie un nou capitol. Jocurile Olimpice Rio 2016 mai au doar câteva zile până la debut și pe concentrația de talent și muncă strânsă în Brazilia se vor aținti ochii întregii lumi, printre atleții care caută glorie eternă fiind și o ambițioasă delegație a României. În rândurile acesteia regăsim încă o dată ciclismul, care va fi reprezentat în cursa pe șosea de(…)


Ciclismul renaste la CS Olimpia Bucuresti

Ciclismul renaste la CS Olimpia Bucuresti

„2016 – anul renasterii ciclismului romanesc, iar interesele personale nu pot fi prioritare interesului majoritatii”. Cu aceasta idee indrazneata a pasit in acest an pe drumul pavat, de-a lungul timpului, cu multa munca si daruire coordonatorul sectiei de ciclism de la CS Olimpia, Mihai Anghel. Istoricul clubului si a al sectiei de ciclism Clubul este unul de traditie in Capitala. Infiintate intr-o perioada tulbure – 1948, dupa cele doua razboaie mondiale care au secatuit omenirea,  gruparea, ca si sectia de(…)


Cupa Crater XCO UCI C2, gata de start

Cupa Crater XCO UCI C2, gata de start

Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 30-31 Iulie 2016 a şasea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO” lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţii Betfia. Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată ca şi un concurs UCI Class 2 înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni. În cursul anilor acest concurs a devenit(…)


Urmează Campionatele Naționale de XCO

Urmează Campionatele Naționale de XCO

Hunedoara va fi, pentru o zi, epicentrul mountainbiking-ului din România, cu ocazia Campionatelor Naționale de MTB XCO, care vor avea loc la umbra Castelului Corvinilor în ziua de sâmbătă, 16 iulie. În cadrul acestei competiții, organizate de Clubul Sportiv Corvinia, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, se vor întrece atât sportivii din categoriile de performanță – Elite, U23, Junior și Cadet, cât și cei din categoriile de Amatori. Traseul, în lungime de 4 kilometri va fi unul cu o(…)


Mihai Băbăiță participă la Europenele de Pistă

Mihai Băbăiță participă la Europenele de Pistă

După medalia de bronz în proba de omnium obținută în luna aprilie la Campionatele Balcanice de Pistă, desfășurate la Atena, Mihai Băbăiță (UC Nantes Atlantique) se pregătește de o nouă competiție pe ovalul de parchet. Campionatele Europene de Pistă au loc în această săptămână la Montichiari, Italia, iar sportivul din Timișoara este înscris în proba de omnium a acestor întreceri. Campion al României în proba de fond, titlu cucerit la Campionatele Naționale de la Deva, Băbăiță va debuta joi, 14(…)


Primul succes în Turul Sibiului pentru echipa națională

Primul succes în Turul Sibiului pentru echipa națională

Cea de-a șasea ediție a Turului Ciclist al Sibiului, competiție de șosea UCI 2.1, și-a aflat deznodământul ieri seară, în Piața Mare a orașului Sibiu, unde bulgarul Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) a fost încoronat câștigător al cursei din acest an. În ceea ce privește rezultatele sportivilor români, de această dată a fost rândul rutierilor de la echipe autohtone să țină prim-planul, prin succesul de etapă al lui Andrei Nechita (România) și tricoul celui mai bun sprinter câștigat de Daniel(…)


Campionatele Naționale de XCO, săptămâna viitoare la Hunedoara

Campionatele Naționale de XCO, săptămâna viitoare la Hunedoara

Ne apropiem cu pași repezi de un nou campionat național, de această dată cel de mountain bike cross-country olimpic, programat pentru ziua de 16 iulie. Întrecerile vor avea loc la Hunedoara, în cadrul DHS Corvin MTB, fiind deschise atât amatorilor, cât și sportivilor de performanță. Detaliile complete pot fi cititie în ghidul tehnic.


Test dificil pentru naționala de seniori în Turul Sibiului

Test dificil pentru naționala de seniori în Turul Sibiului

Între 6 și 10 iulie, Sibiul va fi capitala ciclismului din România, cu ocazia celei de-a șasea ediții a Turului Ciclist al Sibiului, care va aduce la start o concurență și mai puternică decât în anii trecuți. Capul de afiș îl țin cele cinci echipe UCI ProContinental prezente, dar printre protagoniștii cursei au de gând să se numere și rutierii din echipa națională a României. Formula de anul acesta reprezintă un amestec între rutierii tineri, de perspectivă, și cei cu(…)


Zece rideri de mountain bike la Mondialele de XCO

Zece rideri de mountain bike la Mondialele de XCO

Întreaga suflare a mountain biking-ului mondial își îndreaptă atenția zilele acestea spre Republica Cehă, unde faimoasa stațiune Nove Mesto va fi locul de înfruntare a celor mai buni rideri de cross-country din lume, cu ocazia Campionatelor Mondiale. Și cum acest segment cunoaște o dezvoltare fără precedent și în țara noastră, România va fi reprezentată acolo de nu mai puțin de zece sportivi, de diferite niveluri. Prima cursă pentru sportivii români va fi cea de XCO rezervată juniorilor, de vineri 1(…)


Campionii de șosea ai României s-au desemnat la Deva

Campionii de șosea ai României s-au desemnat la Deva

După trei zile de pedalat intens pe șoselele din județul Hunedoara în cadrul Campionatelor Naționale de Șosea Castrum Deva, s-au aflat numele rutierilor care vor îmbrăca tricourile de campion național pentru următorul an, atât la categoriile de sportivi de performanță, cât și la amatori. Întrecerile de contratimp individual programate pentru prima zi au fost amânate pentru cea de-a doua din motive de siguranță, însă competiția a fost acerbă, iar efortul a fost cu atât mai dificil din pricina valului de(…)


Înscrieri la cursul de antrenori de ciclism

Înscrieri la cursul de antrenori de ciclism

Din toamna acestui an, la Școala Națională de Antrenori va începe un nou curs de formare al antrenorilor cu durata de doi ani, inclusiv pentru specializarea ciclism. Cei care doresc să urmeze acest curs trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: Vârsta minimă de 18 ani Absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat Categoria I de clasificare sportivă la sporturile individuale sau certificat de instructor sportiv dacă nu există această clasificare Persoanele interesate de acest curs sunt rugate să ne trimită un(…)


Bicicleta, o nouă șansă pentru copiii instituționalizați

Bicicleta, o nouă șansă pentru copiii instituționalizați

Recent, un nou proiect social sportiv a luat ființă, grație eforturilor Asociației Explorer Tulcea. Organizația a pus pe roate proiectul „Pedalez, nu mă droghez”, care are ca scop orientarea copiiilor instituționalizați și expuși riscului de a ajunge consumatori de narcotice spre sport, în cazul acesta ciclism. Proiectul este o inițiativă a Asociației Explorer Filiala Tulcea și se desfășoară în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – CPECA Tulcea și are ca obiectiv, pentru acest an, recrutarea a 10 copii instituționalizați pentru(…)

© FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE CICLISM 2018 - Toate drepturile rezervate