Salonul Bicicletei revine mai mare și mai complex in 2017

Salonul Bicicletei revine mai mare și mai complex in 2017

Pregătește-te să îi dai pedală către Salonul Bicicletei 2017. Cea mai mare expoziție dedicată pasionaților de ciclism te așteaptă în weekendul 1-2 Aprilie, la Romexpo, unde se reunesc toți marii producatori naționali, importatorii și magazinele de profil din România. Cea mai mare expozitie de biciclete din Romania, 10.000mp interior in pavilioanele C1, C2 si C3 ale Romexpo București si 5.000mp outdoor isi deschide portile pentru tine pe 1 si 2 aprilie. Adunam sub acelasi acoperis marii producatori, importatori si magazinele(…)


Informare privind comunicarea cu Federatia Romana de Ciclism

Informare privind comunicarea cu Federatia Romana de Ciclism

Pentru nevoi în creștere sunt necesare soluții în creștere. Astfel, Federația Română de Ciclism a partajat mai bine sarcinile de lucru ale persoanelor implicate în activitatea sa. În cele de mai jos puteți afla mai multe. Următorii membrii ai Consiliului de Administrație FRC vor fi responsabili pentru coordonarea activității pe ramuri de sport: Ovidiu Simen – Șosea Catalin Sprânceană – MTB Endurance Tudor Geangălă – MTB Gravitațional Marian Frunzeanu – ciclism pentru copii. Pentru că actuala conducere a federației va(…)


Informare privind finanțarea FRC de către Ministerul Tineretului și Sportului în 2017

Informare privind finanțarea FRC de către Ministerul Tineretului și Sportului în 2017

În urma publicării bugetelor repartizare federațiilor sportive naționale în 2017 de către Ministerul Tineretului și Sportului și a faptului că Federația Română de Ciclism nu figurează pe respectiva listă, în spiritul transparenței și a bunei informări a opiniei publice și a membrilor FRC, detaliem situația în cele de mai jos. Faptul că Federația Română de Ciclism nu se află pe respectiva listă la acest moment, nu înseamnă că va rata finanțarea Ministerului în 2017. Iată ce este important de știut: În Raportul(…)


UEC îl premiază pe Eduard Novak

UEC îl premiază pe Eduard Novak

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, a fost recompensat de către Uniunea Ciclistă Europeană, cu ocazia Congresului de la Bruxelles, care a avut loc în 5 martie. Novak a primit o diplomă de merit din partea forului continental cu ocazia celui de al 30-lea congres, care în 2017 a inclus și alegerile în cadrul UEC. Președintele Federației Române de Ciclism a fost premiat petru munca depusă la dezvoltarea și promovarea ciclismului românesc și cel european chiar de șeful UEC,(…)


Eduard Novak câștigă un nou mandat in fruntea FRC

Eduard Novak câștigă un nou mandat in fruntea FRC

Adunarea Generală de Alegeri din cadrul Federației Române de Ciclism care a avut loc în 10 februarie la Băile Balvanyos s-a soldat cu victoria lui Eduard Novak. Acesta a obținut un nou mandat de președinte, după ce a strâns 36 de voturi în favoarea sa din totalul de 57. Pentru funcția de președinte s-au înscris în cursa electorală trei persoane: Viorel Grosu, Nicolae Plugaru și Eduard Novak, primii doi adunând 9, respectiv 10 voturi. Din totalul de 57 de voturi(…)


Alegeri in cadrul FRC

Alegeri in cadrul FRC

În urma ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Ciclism, din data de 10 ianuarie 2017, s- decis convocarea Adunării Generale de Alegeri, care are loc o dată la 4 ani. Aceasta se va desfășura în ziua de 10 februarie 2017, la Grand Hotel Balvanyos, din Băile Balvanyos, județul Covasna, cu începere de la ora 14.00. În virtutea Art. 54 și 55 din Statutul Federației Române de Ciclism, vă rugăm să transmiteți la sediul Federației, până în data de(…)


Candidati la Adunarea Generala de Alegeri FRC 2017

Candidati la Adunarea Generala de Alegeri FRC 2017

Adunarea Generală de Alegeri din data de 10 februarie 2017 va stabili conducerea Federației Române de Ciclism pentru următorii patru ani, asigurată de către Consiliul de Administrație. Acesta este compus din 9 membri: președintele FRC, doi vicepreședinți FRC, trei membrii simpli, secretar general, antrenor federal si contabil șef. Dintre cele 9 posturi, 6 se ocupă în urma alegerii de către membrii Federației (președintele, vicepreședinții, membrii simpli). Restul de trei sunt angajați în condițiile legii. CONVOCATOR ADUNARE GENERALĂ ALEGERI Astăzi, 27 ianuarie,(…)


Eduard Novak, vicepreședinte al Uniunii Cicliste Balcanice

Eduard Novak, vicepreședinte al Uniunii Cicliste Balcanice

Eforturile constante din ultimii ani ale Federației Române de Ciclism își produc roadele. Forul sportului cu pedale din România reușește să se afirme și pe plan internațional. Eduard Novak, președintele în exercițiu al FRC, care și-a înaintat candidatura în cadrul Uniunii Cicliste Balcanice, a fost ales pe funcția de vicepreședinte, în cadrul alegerilor care au avut loc sâmbătă, 17 decembrie 2016, la Istanbul. La Congresul de Alegeri al Uniunii Cicliste Balcanice au participat toți cei 12 reprezentanți ai federației regionale:(…)


A apărut calendarul competițional intern pentru 2017

A apărut calendarul competițional intern pentru 2017

După un sezon intens, cu peste 40 de competiții, comunitatea ciclistă din România se pregătește pentru 2017. Pe site-ul oficial al Federației Române de Ciclism se află publicat calendarul competițional aferent anului viitor. Documentul va mai trece prin câteva modificări, pe măsură ce se vor adăuga alte competiții, iar data campionatelor naționale va fi anunțată după începutul anului viitor. Calendarele fiecăror discipline se pot consulta la secțiunea dedicată de pe site.


Anunț privind Adunarea Generală Extraordinară FRC 2016

Anunț privind Adunarea Generală Extraordinară FRC 2016

În urma ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Ciclism din data de 21 noiembrie 2016, s-a decis convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru data de 2 decembrie 2016. Federaţia Română de Ciclism are onoarea să va aducă la cunoştinţă că Adunarea Generală Extraordinară se va desfăşura în data de 02 decembrie 2016, ora 10.00, în municipiul Brașov, județul Brașov, la Hotel Cubix, Bulevardul Saturn, numărul 47. Dacă nu va fi întrunit cvorumul legal pentru această ședință, Adunarea Generala Extraordinară(…)


Workshop cu tema “Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanţă”

Workshop cu tema “Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanţă”

Asociaţia Junior Sport organizează workshop-ul cu tema ”Pregătirea Fizică a Sportivilor de Perfomanţă” în perioada 4-5 noiembrie 2016, la Rin Grand Hotel, Sala Bucureşti. Evenimentul este susţinut de Asociaţia România Modernă, Asociaţia Politici Noi în Sport, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar. Program Vineri  04 Noiembrie 10.00 – 11.00 Cafea de întâmpinare 11.00 – 12.15 Prof. Emerit Tudor Bompa Cum antrenam ? Modernitate versus necesitate? 12.15 – 13.30 Prof. Univ. Dr. Vladimir Jorga Sistemul de sincronizare a nutrienţilor în sportul contemporan – efectele asupra profilului mental al atleţilor de performanţă 13.30 – 14.30 Pauza de(…)


Încep înscrierile curselor pentru sezonul 2017

Încep înscrierile curselor pentru sezonul 2017

În urma ședinței Consiliului de Administrație de această săptămână, s-au hotărât termenele și condițiile privind înscrierea competițiilor în calendarul aferent anului 2017, precum și depunerea candidaturilor pentru organizarea campionatelor naționale. În ceea ce privește înscrierea competițiilor în calendar oficial al Federației Române de Ciclism, perioada de alcătuire a calendarului este 24 octombrie 2016 – 18 noiembrie 2016. Se vor putea înscrie competiții și după această dată, însă depășirea termenului-limită de 18 noiembrie implică o taxă de avizare diferită, care se(…)


Trei sportivi la Campionatele Mondiale de Sosea

Trei sportivi la Campionatele Mondiale de Sosea

Punctul culminant al curselor de o zi din ciclismul de șosea îl reprezintă, fără îndoială, Campionatele Mondiale de Sosea, competitie care anul acesta ajunge, pentru prima dată, în Orientul Mijlociu. Doha, capitala Qatar-ului, joacă rolul de oraș-gazdă al întrecerilor, iar pe listele de start vom regăsi trei sportivi români, concurând în două categorii de vârstă diferite. Juniorii Mihai Băbăiță și Denis Vulcan, alături de sportivul Elite Andrei Nechita, câștigătorul din acest an al prologului din Turul Sibiului vor purta tricoul(…)


Curs de Instructor sportiv la Scoala de Antrenori

Curs de Instructor sportiv la Scoala de Antrenori

Centrul Național de Formare și Perfecționare al Antrenorilor – Școala Națională de Antrenori, în colaborare cu Centrul Român de Studii Sportiv-Educaționale organizează în perioada 31.10-08.11 2016 curs pentru ocupația de instructor sportiv. Programul de formare profesională pentru instructor sportiv este un curs de specializare care se adresează persoanelor care practică sau au practicat un sport de performanță, având ca finalitate dobândirea unor competențe și abilități specifice, precum comunicare eficientă, capacitatea de a răspunde în mod adecvat unor cereri, experiență în domeniul(…)


Cupa României Pentru Copii se încheie pe 23 octombrie

Cupa României Pentru Copii se încheie pe 23 octombrie

După șapte etape de întreceri încinse, Cupa României pentru Copii la Șosea, întrecere aflată la ediția inaugurală, își va încheia periplul primului an în 23 octombrie, în București. Cursa va avea loc în jurul Arenei Naționale din Capitală. După încheierea cursei, pe lângă premierea cuvenită câștigătorilor zilei, și campionii din clasamentul general se vor urca pe podium și vor îmbrăca tricourile de învingători. Vă așteptăm la cursă!


Robert Dobai și Beata Piringer, campioni naționali de XCM in 2016

Robert Dobai și Beata Piringer, campioni naționali de XCM in 2016

Ediția din acest an a Campionatului Național de Mountain Bike Marathon a văzut competiția revenind la Cluj, unde cei de la CS Clujul Pedalează au pregătit un solicitant traseu de circa 65 de kilometri. Atât sportivii de performanță, cât și cei amatori s-au încleștat pentru a-și trece în cont râvnitul tricou de campion al României.   Circa 50 de sportivi s-au înscris în această întrecere care a pus în valoare peisajul și relieful din apropierea Clujului, pe un traseu făcut(…)


Informare Campionatele Naționale de Pistă 2016

Informare Campionatele Naționale de Pistă 2016

Ultimele două zile ale lunii septembrie și primele două ale lui octombrie vor aduce o nouă ediție a Campionatelor Naționale de Pistă. Locul de desfășurare va fi Velodromul din Parcul Sportiv Dinamo București, iar data exactă 29 septembrie-2 octombrie. Regulamentul competiției poate fi consultat accesând acest link, iar în funcție de numărul de participanți sau de alte motive obiective pot surveni modificări în cadrul acestuia care vor fi comunicate la ședința tehnică. Înscrierea se va face la adresa office {@}(…)


Doi paracicliști români la Rio 2106

Doi paracicliști români la Rio 2106

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, a plecat optimist spre Rio de Janeiro, cu gândul să aducă o nouă medalie de aur pentru tricolor, iar alături de acesta a făcut deplasarea și parasportivul Attila Olah. Ajuns la 40 ani, Eduard Novak va fi portdrapelul delegației României la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie). El va participa în trei probe la categoria C4: urmărire pe velodrom (10 septembrie), contratimp individual (14 septembrie) și fond șosea (16(…)


Detalii Campionatul National XCM 2016

Detalii Campionatul National XCM 2016

Data de 17 septembrie va fi momentul în care specialiștii români ai probei de mountain bike cross-country marathon se vor duela pentru a câștiga râvnitul titlu de campion național, la categoriile Elite dar și Amatori. Clubul Sportiv Clujul Pedalează vine din nou cu un traseu antrenant, provocator și neiertător, dar care îi va recompensa cu satisfacția unei lupte pe cinste pe competitorii înscriși în cursă. Detalii complete se pot găsi în ghidul tehnic, scris mai jos și disponibil în format(…)


Viitorul ciclismului românesc s-a întrecut la Turda

Viitorul ciclismului românesc s-a întrecut la Turda

Cu vacanța de vară pe sfârșite, copiii pasionați de ciclism din România au avut șansa să facă o ultimă ispravă înainte de a se întoarce la școală, cu ocazia Campionatelor Naționale de Ciclism pentru Copii, care le-a pus la dispoziție două discipline însumând trei probe. Și, judecând după recitalul oferit și îndrăzneala arătată a celor mici, tot ce putem spune este că viitorul ciclismului din România se află pe mâini, pardon, picioare bune! Această a treia ediție a Campionatelor Naționale(…)


Tabăra de Ciclism pentru Copii FRC

Tabăra de Ciclism pentru Copii FRC

Mersul pe bicicletă se leagă negreșit de copilăria multora dintre noi și nu de puține ori ne-am întrebat, poate, fiecare dintre noi cum ar fi ca acest mers pe bicicletă și distracția cu prietenii noștri să fie ceva mai mult de atât? Poate chiar sport de performanță! De aceea, Federația Română de Ciclism lansează o invitație către toții copiii interesați să descopere ciclismul de șosea într-un mediu sigur, prietenos și asistat de specialiști pe care o să îl puteți găsi(…)


Junior Cup și Cupa României pentru copii în Miercurea Ciuc

Junior Cup și Cupa României pentru copii în Miercurea Ciuc

Sâmbătă, 20 august și duminică, 21 august se vor desfășura în Miercurea Ciuc etapele II și IV din Junior Cup, evenimente ce reprezintă totodată și etapele VI si VII ale Cupei României la ciclism pentru copii. Numărul estimativ al concurenților este de 50-100 sportivi. Întrecerile sunt organizate de Federația Română de Ciclism și CS Intersport Miercurea Ciuc. La Junior Cup și Cupa României sunt așteptați atât cicliști amatori, cât și profesioniști născuți între 1998 și 2011 (între 5 și 18(…)


Înregistrarea echipelor UCI Continental pentru 2017

Înregistrarea echipelor UCI Continental pentru 2017

Uniunea Ciclistă Internațională a lansat ghidul pentru echipele care aspiră la statutul de formație UCI Continental și Women Team în sezonul 2017. Acesta conține condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca o echipă să obțină respectivul statut și ghidul complet al procedurii se poate citi accesând acest link. Solicitanții afiliați Federației Române de Ciclism pot contacta forul nostru pe adresa oficială de e-mail pentru detalii suplimentare, precum și pentru îndrumare privind completarea documentației. Termenul-limită de depunere al documentației la FRC este(…)


Traditie si pasiune la Dinamo BikeXpert Racing Team

Traditie si pasiune la Dinamo BikeXpert Racing Team

Tranzitia Romaniei catre economia de piata s-a resimtit puternic si in sport. Bugetul de stat alocat acestui domeniu a scazut de la un an la altul dupa Revolutie, iar cluburile au fost nevoite sa se descurce prin fortele proprii. Managementul si marketingul sportiv au castigat tot mai mult teren, iar oamenii cu deschidere spre nou, care au tinut pasul cu vremurile, au creat diferenta. In aceste conditii a luat fiinta, in luna aprilie a acestui an, Dinamo BikeXpert Racing Team,(…)


Rutierii Naționalei, aproape de podium în Harghita

Rutierii Naționalei, aproape de podium în Harghita

Cea de-a 10-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc a văzut la start o pleiadă de echipe valoroase, având nu mai puțin de nouă formații UCI Continental la start. După cum se anticipase, principalii actori ai cursei au fost rutierii de la echipele Vino 4 Ever și Sinergy Baku, aceasta din urmă furnizându-l și pe câștigătorul ediției, Kirill Pozdnyakov, însă sportivii echipei naționale a României nu s-au complăcut în poziția de figuranți și au fost aproape de podiumurile de etape în(…)


Victorie rusă în ediția jubiliară din Turul Ținutului Secuiesc

Victorie rusă în ediția jubiliară din Turul Ținutului Secuiesc

Kirill Pozdnyakov (Baku Cycling Project) s-a impus în ediția a 10-a din Cycling Tour of Szeklerland, cea mai puternică din istorie cu participarea a 9 echipe continentale și a unor sportivi din 20 țări. Rusul a parcurs cei 482,92 km ai cursei prin județele Harghita și Covasna în 11 ore, 25 minute si 14 secunde, fiind urmat în clasamentul general de kazacul Alexandr Shushemoin (Vino 4 Ever/ +01.42 min) și de slovenul Matej Mugerlij (Baku Cycling Project / +01.49 min).(…)


Echipa națională, în căutarea succesului la Turul Ținutului Secuiesc

Echipa națională, în căutarea succesului la Turul Ținutului Secuiesc

Ultima mare competiție de șosea din calendarul UCI programată să aibă loc pe teritoriul României este Turul Ținutului Secuiesc, întrecerea ajunsă la cea de-a 10-a ediție și cu o listă de start pe măsura importanței vârstei împlinite. Dacă la cursa de șosea din estul Transilvaniei și-au anunțat prezența un număr de 9 echipe UCI Continental, printre participanți se vor afla și componenții echipei naționale a României, veniți cu ambiții justificate după o comportare bună pe tot parcursul acestui an. Echipa(…)


Ciclism de clasa in Secuime

Ciclism de clasa in Secuime

Ediția aniversară cu numărul 10 din „Cycling Tour of Szeklerland” va avea anul acesta cea mai puternică participare internațională din istorie. 9 echipe continentale (recordul de 6 echipe data din 2012) și sportivi din 20 țări și-au anunțat prezența la competiția ce debutează mâine seara la Miercurea Ciuc. Competiție de categoria 2.2 în calendarul UCI (Uniunii Cicliste Internaționale), Turul Ținutului Secuiesc va avea anul acesta la start 19 echipe. Cea mai puternică formație sunt azerii de la BCP – Synergy(…)


CN de Copii 2016 au loc la finalul lui august

CN de Copii 2016 au loc la finalul lui august

Campionatele Naționale de Ciclism pentru Copii sunt programate să aibă loc în perioada 26-28 august în Turda, județul Cluj. Întrecerile vor cuprinde trei probe – șosea fond, șosea contratimp individual și mountain bike cross-country. Detaliile complete despre eveniment pot fi consultate în ghidul tehnic al cursei.


Tricoul României, în plutonul ciclist al Rio 2016

Tricoul României, în plutonul ciclist al Rio 2016

Cea mai mare sărbătoare a sportului și probabil una dintre cele mai mari ale umanității se pregătește să scrie un nou capitol. Jocurile Olimpice Rio 2016 mai au doar câteva zile până la debut și pe concentrația de talent și muncă strânsă în Brazilia se vor aținti ochii întregii lumi, printre atleții care caută glorie eternă fiind și o ambițioasă delegație a României. În rândurile acesteia regăsim încă o dată ciclismul, care va fi reprezentat în cursa pe șosea de(…)


Ciclismul renaste la CS Olimpia Bucuresti

Ciclismul renaste la CS Olimpia Bucuresti

„2016 – anul renasterii ciclismului romanesc, iar interesele personale nu pot fi prioritare interesului majoritatii”. Cu aceasta idee indrazneata a pasit in acest an pe drumul pavat, de-a lungul timpului, cu multa munca si daruire coordonatorul sectiei de ciclism de la CS Olimpia, Mihai Anghel. Istoricul clubului si a al sectiei de ciclism Clubul este unul de traditie in Capitala. Infiintate intr-o perioada tulbure – 1948, dupa cele doua razboaie mondiale care au secatuit omenirea,  gruparea, ca si sectia de(…)


Cupa Crater XCO UCI C2, gata de start

Cupa Crater XCO UCI C2, gata de start

Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 30-31 Iulie 2016 a şasea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO” lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţii Betfia. Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată ca şi un concurs UCI Class 2 înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni. În cursul anilor acest concurs a devenit(…)


Urmează Campionatele Naționale de XCO

Urmează Campionatele Naționale de XCO

Hunedoara va fi, pentru o zi, epicentrul mountainbiking-ului din România, cu ocazia Campionatelor Naționale de MTB XCO, care vor avea loc la umbra Castelului Corvinilor în ziua de sâmbătă, 16 iulie. În cadrul acestei competiții, organizate de Clubul Sportiv Corvinia, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, se vor întrece atât sportivii din categoriile de performanță – Elite, U23, Junior și Cadet, cât și cei din categoriile de Amatori. Traseul, în lungime de 4 kilometri va fi unul cu o(…)


Mihai Băbăiță participă la Europenele de Pistă

Mihai Băbăiță participă la Europenele de Pistă

După medalia de bronz în proba de omnium obținută în luna aprilie la Campionatele Balcanice de Pistă, desfășurate la Atena, Mihai Băbăiță (UC Nantes Atlantique) se pregătește de o nouă competiție pe ovalul de parchet. Campionatele Europene de Pistă au loc în această săptămână la Montichiari, Italia, iar sportivul din Timișoara este înscris în proba de omnium a acestor întreceri. Campion al României în proba de fond, titlu cucerit la Campionatele Naționale de la Deva, Băbăiță va debuta joi, 14(…)


Primul succes în Turul Sibiului pentru echipa națională

Primul succes în Turul Sibiului pentru echipa națională

Cea de-a șasea ediție a Turului Ciclist al Sibiului, competiție de șosea UCI 2.1, și-a aflat deznodământul ieri seară, în Piața Mare a orașului Sibiu, unde bulgarul Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) a fost încoronat câștigător al cursei din acest an. În ceea ce privește rezultatele sportivilor români, de această dată a fost rândul rutierilor de la echipe autohtone să țină prim-planul, prin succesul de etapă al lui Andrei Nechita (România) și tricoul celui mai bun sprinter câștigat de Daniel(…)


Campionatele Naționale de XCO, săptămâna viitoare la Hunedoara

Campionatele Naționale de XCO, săptămâna viitoare la Hunedoara

Ne apropiem cu pași repezi de un nou campionat național, de această dată cel de mountain bike cross-country olimpic, programat pentru ziua de 16 iulie. Întrecerile vor avea loc la Hunedoara, în cadrul DHS Corvin MTB, fiind deschise atât amatorilor, cât și sportivilor de performanță. Detaliile complete pot fi cititie în ghidul tehnic.


Test dificil pentru naționala de seniori în Turul Sibiului

Test dificil pentru naționala de seniori în Turul Sibiului

Între 6 și 10 iulie, Sibiul va fi capitala ciclismului din România, cu ocazia celei de-a șasea ediții a Turului Ciclist al Sibiului, care va aduce la start o concurență și mai puternică decât în anii trecuți. Capul de afiș îl țin cele cinci echipe UCI ProContinental prezente, dar printre protagoniștii cursei au de gând să se numere și rutierii din echipa națională a României. Formula de anul acesta reprezintă un amestec între rutierii tineri, de perspectivă, și cei cu(…)


Zece rideri de mountain bike la Mondialele de XCO

Zece rideri de mountain bike la Mondialele de XCO

Întreaga suflare a mountain biking-ului mondial își îndreaptă atenția zilele acestea spre Republica Cehă, unde faimoasa stațiune Nove Mesto va fi locul de înfruntare a celor mai buni rideri de cross-country din lume, cu ocazia Campionatelor Mondiale. Și cum acest segment cunoaște o dezvoltare fără precedent și în țara noastră, România va fi reprezentată acolo de nu mai puțin de zece sportivi, de diferite niveluri. Prima cursă pentru sportivii români va fi cea de XCO rezervată juniorilor, de vineri 1(…)


Campionii de șosea ai României s-au desemnat la Deva

Campionii de șosea ai României s-au desemnat la Deva

După trei zile de pedalat intens pe șoselele din județul Hunedoara în cadrul Campionatelor Naționale de Șosea Castrum Deva, s-au aflat numele rutierilor care vor îmbrăca tricourile de campion național pentru următorul an, atât la categoriile de sportivi de performanță, cât și la amatori. Întrecerile de contratimp individual programate pentru prima zi au fost amânate pentru cea de-a doua din motive de siguranță, însă competiția a fost acerbă, iar efortul a fost cu atât mai dificil din pricina valului de(…)


Înscrieri la cursul de antrenori de ciclism

Înscrieri la cursul de antrenori de ciclism

Din toamna acestui an, la Școala Națională de Antrenori va începe un nou curs de formare al antrenorilor cu durata de doi ani, inclusiv pentru specializarea ciclism. Cei care doresc să urmeze acest curs trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: Vârsta minimă de 18 ani Absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat Categoria I de clasificare sportivă la sporturile individuale sau certificat de instructor sportiv dacă nu există această clasificare Persoanele interesate de acest curs sunt rugate să ne trimită un(…)


Bicicleta, o nouă șansă pentru copiii instituționalizați

Bicicleta, o nouă șansă pentru copiii instituționalizați

Recent, un nou proiect social sportiv a luat ființă, grație eforturilor Asociației Explorer Tulcea. Organizația a pus pe roate proiectul „Pedalez, nu mă droghez”, care are ca scop orientarea copiiilor instituționalizați și expuși riscului de a ajunge consumatori de narcotice spre sport, în cazul acesta ciclism. Proiectul este o inițiativă a Asociației Explorer Filiala Tulcea și se desfășoară în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – CPECA Tulcea și are ca obiectiv, pentru acest an, recrutarea a 10 copii instituționalizați pentru(…)


Locul 3 pentru Theodor Matican în Austria

Locul 3 pentru Theodor Matican în Austria

Competițiile de paraciclism desfășurate nu demult în Austria și Elveția au avut parte și de prezența României, prin sportivul Theodor Matican, care a luat startul în Upper-Austria-Paracyclingtour (C1) și Swiss Serie (C1). Cea mai bună clasare reușită de paraciclistul din Craiova s-a înregistrat în competiția austriacă, desfășurată în 29 mai, unde a obținut locul al treilea în categoria T2. La cealaltă cursă, care a avut loc în 5 iunie, Matican s-a clasat pe locul al șaselea. „Cât de reușită poate(…)


Hospice Bike Tour, kilometri pentru caritate

Hospice Bike Tour, kilometri pentru caritate

Hospice Angelus Moldova organizează primul tur pe bicicletă „de la HOSPICE la HOSPICE pe două roți” – HOSPICE Bike Tour 2016. O echipă formată din 11 cicliști amatori vor parcurge, în perioada 15-20 iunie 2016, 563 KM, pentru o cauză caritabilă. Astfel, ei vor crea o conexiune fizică între HOSPICE Angelus Moldova și HOSPICE Casa Speranței din București, trecând totodată prin filialia HOSPICE Casa Speranței de la Brașov. Cei 11 participanți au ca scop să ridice nivelul de conștientizare cu(…)


Modificări în Cupa României pentru Copii la Șosea

Modificări în Cupa României pentru Copii la Șosea

Cupa României pentru Copii la Șosea, eveniment care a debutat în acest an în aprilie la București, va avea parte de câteva modificări ale datelor de desfășurare. Astfel, următoarea etapă va fi cea de la Sinaia, din 18 iunie, deoarece evenimentele programate la Miercurea Ciuc au fost amânate. Noul calendar arată astfel: RGT Infernul Muntelui – Etapa a II-a din Cupa României, Sinaia, 18 iunie RGT Memorialul Constantin Vagneti – Etapa a III-a din Cupa României, Ploiești, 3 iulie Junior(…)


Oprea, Logigan și Molnar participă în etapa de Cupă Mondială din Franța

Oprea, Logigan și Molnar participă în etapa de Cupă Mondială din Franța

Pentru o parte din riderii români care s-au aventurat săptămâna trecută în etapa de Cupă Mondială de la Albstadt (Germania) periplul continuă zilele acestea în Franța. Pe lista de start a rundei programate în La Bresse, Tudor Oprea și Lucian Logigan (Scott-Geiger) și Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert Racing Team) vor lua startul în categoriile Elite, respectiv U23. De asemenea, această întrecere va fi probabil ultima de acest nivel pentru Tudor Oprea, singurul mountain biker care a reprezentat România la Jocurile Olimpice(…)


Informare Campionatele Naționale de Șosea 2016 Castrum Deva

Informare Campionatele Naționale de Șosea 2016 Castrum Deva

Proiectul de delegare a Campionatelor Naționale de Ciclism continuă, astfel că în acest an, Deva va fi gazda celor de șosea, intitulate Campionatele Naționale de Șosea 2016 Castrum Deva, ca urmare a colaborării cu Clubul Sportiv Făerag și cu Primăria Deva. Competiția va fi deschisă cicliștilor licențiați, amatori și de performanță, având probele de contratimp individual și de fond. Informațiile complete despre competiție se pot afla citind ghidul tehnic al acesteia.  


Sorin Matican devine primul clasificator de paraciclism din România

Sorin Matican devine primul clasificator de paraciclism din România

Creșterea în rândul mișcării paracicliste din România nu se referă doar la sportivii tot mai mulți care se îndreaptă spre aceasta, ci are de-a face și cu personalul de specialitate. Cu bucurie putem spune că am înregistrat progrese semnificative și în acest ultim sens, după ce Sorin Matican a absolvit cursul de clasificator de paraciclism organizat de către Uniunea Ciclistă Internațională. Tatăl paraciclistului Theodor Matican a participat la cursul internațional în perioada 18-19 mai, în Belgia și l-a absolvit, devenind(…)


Test important al echipei naționale de șosea: Turul Bihorului 2016

Test important al echipei naționale de șosea: Turul Bihorului 2016

Astăzi, joi, 19 mai, debutează cea mai nouă competiție românească de șosea, Turul Bihorului, cu un prolog de 2 kilometri prin centrul Oradiei. Printre cei 180 de perticipanți, cel mai mare număr prezent la o întrecere de șosea de acest nivel din România, se vor afla și cinci reprezentanți ai echipei naționale a României. Avându-l pe post de coordonator pe Georgios Georgiadis, cvintetul îmbrăcat în negru se bazează pe rutieri tineri, avându-i în componență pe Leonard Barbu (CSA Steaua București),(…)


Cupele Mondiale de XCO și Trial, asaltate de sportivii români

Cupele Mondiale de XCO și Trial, asaltate de sportivii români

Weekend-ul care urmează va marca cea mai consistentă prezență românească în Cupa Mondială de Mountain Bike XCO și Trial de până acum. Etapa de la Albstadt, Germania, unde așii cross-country-ului olimpic vor fi prezenți, precum și cea din Cracovia, unde meseriașii îndemânării își vor face prezența, vor vedea la linia de start nu mai puțin de nouă sportivi, la diferite categorii. Cei mai mulți dintre rideri se vor îndrepta spre Germania, unde se va consuma cea de-a doua etapă din UCI(…)


Campionatele Naționale de Copii 2016 își schimbă data

Campionatele Naționale de Copii 2016 își schimbă data

În cadrul calendarului competițional a survenit o modificare importantă, care privește Campionatele Naționale pentru Copii, la șosea și mountain bike cross-country. În speță, este vorba de modificarea datei, competiția fiind mutată în 27-28 august 2016, locul de desfășurare fiind tot în județul Cluj, dar în orașul Turda. Vom reveni cu programul detaliat al competiției în timp util, însă categoriile de concurs se mențin (A, B, C, D1 și D2), precum și obligativitatea licențierii celor care vor participa. În ceea ce(…)


Termenele de înscriere a curselor în calendarul UCI 2017

Termenele de înscriere a curselor în calendarul UCI 2017

Calendarul de competiții al Uniunii Cicliste Internaționale pentru anul 2017 se află în curs de alcătuire, însă termenele-limită de înscriere în acesta se apropie de închidere. Astfel, pentru competițiile de șosea, ultima zi de transmitere a documentației aferente către Federația Română de Ciclism este 18 mai 2016, iar în ceea ce privește mountain bike-ul, data de 12 iulie 2016 reprezintă termenul final pentru aceeași procedură. Cei interesați de detalii suplimentare sunt rugați să ne contacteze la adresa office [at] federatiadeciclism.ro.


CNFPA organizează un nou curs de instructor sportiv

CNFPA organizează un nou curs de instructor sportiv

Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA) a anunțat organizarea unui nou curs de instructori sportivi în perioada urmtătoare, acesta urmând să aibă loc între 30 mai – 7 iunie, la sediul organizației, din București. Programul de formare profesională pentru instructor sportiv este un curs de specializare care se adresează persoanelor care practică sau au practicat un sport de performanță, având ca finalitate dobândirea unor competențe și abilități specifice, precum comunicare eficientă, capacitatea de a răspunde în mod(…)


Debut ploios în Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

Debut ploios în Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

Repriza de vară de la începutul lunii a ținut cât să uităm de intemperii și capricii meteorologice, astfel că sportivii care s-au pregătit de Cupa României la Șosea pentru Copii, competiție aflată la prima ediție, au avut o misiune mai dificilă decât se așteptau. Prima etapă, desfășurată la București, duminică, 24 aprilie, a aruncat în calea micilor cicliști grade puține și ploaie multă, însă devotamentul și ambiția lor doar au transformat aceste lucruri în ingrediente ale unei lupte pasionante. Prima(…)


Allianz-Tiriac lansează un produs de asigurare dedicat cicliștilor

Allianz-Tiriac lansează un produs de asigurare dedicat cicliștilor

Cum ciclismul poate fi un sport periculos câteodată, nevoia de protecție devine tot mai relevantă, mai ales pe măsură ce se conștientizează diferitele riscuri care pot apărea. Acest lucru, coroborat cu numărul tot mai mare de practicanți ai sportului cu pedale a atras atenția jucătorilor de pe piața de asigurări, ceea ce a dus la apariția unor produse cât mai bine croite pentru cei care pedalează. Astfel, una dintre cele mai mari companii de asigurări de pe piața din România,(…)


Bronz la Balcaniada de Pistă pentru România, prin Mihai Băbăiță

Bronz la Balcaniada de Pistă pentru România, prin Mihai Băbăiță

Weekend-ul trecut a avut loc, la Atena, Campionatul Balcanic de Velodrom unde echipa României a fost prezentă cu trei sportivi. Dintre aceștia, cea mai bună performanță a fost obținută de juniorul Mihai Băbăiță, care a cucerit medalia de bronz în proba de omnium, în timp ce un alt rezultat bun a fost consemnat în proba de sprint pe echipe, unde România s-a clasat pe locul al 4-lea. „A fost o experiență frumoasă unde am învățat multe lucruri noi, spune Băbăiță,(…)


Curs UCI pentru clasificator paraciclism

Curs UCI pentru clasificator paraciclism

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat organizarea unui curs internațional pentru clasificatori din sfera paraciclismului. Cursul va avea loc în 16 și 17 mai, în Belgia, cu ocazia Cupei Mondiale de Paraciclism Șosea de la Ostend, cuprinzând atât parte teoretică, cât și practică. Înainte de a trece mai departe cu detaliile privind acest curs, amintim că clasificatorul este acea persoană special instruită pentru a stabili categoria în care se încadrează paracicliștii în funcție de gradul lor de handicap. UCI a demarat(…)


O provocare pentru cei mici: Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

O provocare pentru cei mici: Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

Actuali mici cicliști și în același timp viitori mari sportivi au, începând din acest sezon, un nou obiectiv asupra căruia să își concentreze forțele. Federația Română de Ciclism, alături de Asociația Județeană de Ciclism Prahova și Clubul Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, anunță organizarea primei ediții a Cupei României la Șosea pentru Copii! Competiția va fi alcătuită din opt curse, după cum urmează: Road Grand Tour Kids I, București, 23 aprilie 2016 Junior Cup I, Miercurea Ciuc, 14 mai 2016 Junior(…)


Trei sportivi se pregătesc pentru Campionatele Balcanice de Velodrom

Trei sportivi se pregătesc pentru Campionatele Balcanice de Velodrom

Astăzi, 8 aprilie, trei sportivi și un tehnician din partea României au pornit spre Atena, unde vor începe pregătirea pe pistă în vederea participării la Campionatele Balcanice de profil, programate pentru 16-17 aprilie, pe velodromul olimpic din capitala Greciei. Daniel Crista, Marius Petrache (Elite) și Mihai Băbăiță (Junior) însoțiți de responsabilul echipei naționale de seniori Georgios Georgiadis se vor pregăti vreme de câteva zile în cadrul unui cantonament finanțat de Uniunea Ciclistă Europeană (UEC), pentru ca la finalul săptămânii viitoare(…)


Regulamentul Campionatului Național de MTB XCE 2016

Regulamentul Campionatului Național de MTB XCE 2016

Primul campionat național din 2016 se apropie cu pași repezi și va fi reprezentat de cel de MTB XCE (cross-country eliminator), având loc în data de 9 aprilie 2016. Data-limită a înscrierilor este de 5 aprilie 2016, iar regulamentul poate fi consultat aici. Succes tuturor participanților!


Dima, cel mai bun U23 în Grecia, Țvetcov se remarcă în Milano-Sanremo

Dima, cel mai bun U23 în Grecia, Țvetcov se remarcă în Milano-Sanremo

Săptămâna trecută i-a găsit pe numeroși cicliști români implicați în diferite competiții din întinsul Europei, unde fie au fost prezenți pentru a-și testa forma, fie s-au remarcat prin acțiuni sau rezultate bune. Echipa națională de șosea Elite/U23 a României s-a aflat începând de joia trecută în Grecia, unde a participat la Turul Alexandru cel Mare, competiție câștigată anul trecut de Marius Petrache. Rutierul celor de la CSA Steaua București s-a aflat și anul acesta la startul competiției, însă strategia echipei(…)


Naționala de șosea merge să își apere titul în Turul Alexandru Cel Mare

Naționala de șosea merge să își apere titul în Turul Alexandru Cel Mare

Următoarele zile ne vor aduce prima întrecere pe șosea la care participă echipa națională masculină de șosea – Turul Alexandru cel Mare. Formația coordonată de Viorel Grosu și Giorgios Georgiadis îl include pe câștigătorul de anul trecut al cursei, Marius Petrache (CSA Steaua București), care va fi ajutat de echipă în încercarea de a-și repeta victoria de anul trecut. În sprijinul lui Petrache, care anul trecut s-a impus după ce a dominat cursa încă de la prolog, vor fi Emil(…)


România, prezentă la Congresul UEC din Portugalia

România, prezentă la Congresul UEC din Portugalia

Weekend-ul trecut a văzut desfășurarea în Portugalia, la Vale do Lobo, Algarve, a Congresului Uniunii Cicliste Europene (UEC) 2016, moment în care se trec în revistă principalele realizări din anul precedent, dar se anunță și evenimentele din anul curent, precum și activitățile derulate. Dacă includerea categoriei Elite la Campionatele Europene de Șosea, pentru prima oară în istoria acestei competiții, a ținut capul de afiș al întrunirii, noutățile privind proiectele de dezvoltare, precum și măsurile de reformă au reprezentat puncte la(…)


Început de martie intens pentru cicliștii români

Început de martie intens pentru cicliștii români

Sezonul competițional din Europa începe să își intre în drepturi, având mai multe competiții importante defășurate weekend-ul trecut. Și, îmbucurător, cicliștii români încep să fie parte a acestora și chiar și protagoniști, după cum detaliem mai jos. Cea mai notabilă performanță a weekend-ului trecut îi aparține lui Vlad Dascălu, rider-ul de mountainbike în vârstă de 19 ani, care a participat la competiția UCI C1 Internationales Chelva, defășurată în Spania. Clasat al 3-lea între sportivii U23 și pe locul 12 în(…)


Festival cu două roți și pedale: Salonul Bicicletei 2016

Festival cu două roți și pedale: Salonul Bicicletei 2016

În perioada 25-27 martie la Romexpo, va avea loc Salonul Bicicletei 2016, unde Asociația Profesională a Producătorilor, Importatorilor și Comercianților de Biciclete din România (ASPIC) adună toate reprezentanțele mărcilor de biciclete, echipamente și accesorii de profil într-un cadru prietenos, plin de surprize. Pe această cale, și Federația Română de Ciclism dorește să își exprime susținerea pentru acest demers care va avea un impact semnificativ asupra domeniului ciclist românesc, prin numărul părților implicate și mediatizarea de care va beneficia. În continuare, detalii(…)


Patru paracicliști vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de la Montichiari

Patru paracicliști vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de la Montichiari

Campionatele Mondiale de Paraciclism pe Velodrom 2016 vor avea loc în acest an în Italia, la Montichiari, între 17 și 21 martie, fiind ultima întrecere care va conta pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Rio, pe lângă importanța medaliilor puse în joc. România va fi din nou prezentă la aceste întreceri, după ce anul trecut a obținut o medalie de argint în proba de urmărire individuală, prin Eduard Novak, la categoria C4. Cei patru portivi care vor reprezenta țara(…)


Cel puțin doi paracicliști români, prezenți la Jocurile Paralimpice Rio 2016

Cel puțin doi paracicliști români, prezenți la Jocurile Paralimpice Rio 2016

Pe lângă locul obținut de România în cursa de șosea a Jocurilor Olimpice Rio 2016, Uniunea Ciclistă Internațională a emis un buletin informativ privind situația sportivilor paralimpici pentru evenimentul dedicat lor. Astfel, până în momentul de față, România va putea alinia la start doi paracicliști, conform situației înregistrate la data de 22 octombrie 2015, urmând ca la 27 martie procesul de calificare să se încheie și să fie anunțate locurile finale. În respectivul clasament, țara noastră ocupă 24 din 54(…)


Raport activitate FR Ciclism 2015

Raport activitate FR Ciclism 2015

Pe plan sportiv, cel mai important punct l-a reprezentat prezența la Jocurile Europene de la Baku, aflate la prima ediție. Participând cu 4 sportivi și o sportivă la șosea, dar și un sportiv la mountain bike, cel mai bun rezultat consemnat a fost locul 16 al lui Andrei Nechita, în proba de fond. De asemenea, 2015 a văzut și prima participare a doi sportivi români la Turul Italiei, prin Eduard Grosu și Serghei Țvetcov. În plan administrativ, Federația Română de(…)


Luna martie aduce primul curs de instructor sportiv din 2016

Luna martie aduce primul curs de instructor sportiv din 2016

Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA) a anunțat organizarea primului curs de instructori sportivi din 2016, acesta urmând să aibă loc între 7 și 15 martie, la sediul organizației, din București. Programul de formare profesională pentru instructor sportiv este un curs de specializare care se adresează persoanelor care practică sau au practicat un sport de performanță, având ca finalitate dobândirea unor competențe și abilități specifice, precum comunicare eficientă, capacitatea de a răspunde în mod adecvat unor cereri,(…)


România a obținut un loc la cursa de șosea fond a JO Rio 2016

România a obținut un loc la cursa de șosea fond a JO Rio 2016

România va avea un reprezentant în cursa de ciclism a Jocurilor Olimpice, proba masculină de șosea fond, pentru a doua oară consecutiv în istoria recentă. Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat locurile obținute în urma algoritmului aplicat, iar țara noastră are repartizat un loc în proba menționată, care se va desfășura în data de 6 august 2016. Locul a fost obținut ca urmare a clasării a doi sportivi, Serghei Țvetcov și Eduard Grosu, în primele 200 de poziții ale clasamentului individual(…)


Procedura de avizare a curselor pentru 2016

Procedura de avizare a curselor pentru 2016

Pentru o mai eficientă derulare a activității Federației și pentru a deservii membrii afiliați mai bine, am refăcut procedura de avizare a curselor privind sezonul 2016. În cadrul documentului publicat pe site-ul oficial al FRC și care poate fi accesat aici http://bit.ly/1YN7KCV, se pot afla pașii necesari avizării unei competiții de ciclism, termenele-limită și taxele aferente. De asemenea, am stabilit o nouă dată până la care competițiile de ciclism din România se recomandă a fi înscrise în calendarul competițional național(…)


Noul Regulament de Ordine Interioară al Federației Române de Ciclism

Noul Regulament de Ordine Interioară al Federației Române de Ciclism

În continuarea muncii derulate pentru reformarea ciclismului din România, Federația Română de Ciclism a adoptat noul Regulament de Ordine Interioară, în ședința Consiliului de Administrație din data de 15.11.2015. Diferența-cheie față de precedentele dispoziții constă în organizarea mai eficientă a sarcinilor care revin Federației și implementarea unui mod de lucru bazat pe un proiect național, în cadrul căruia sunt formulate obiectivele generale ale conducerii Federației. Noul Regulament poate fi consultat accesând acest link: http://bit.ly/1MHRIVv


Numărul curselor UCI din România ajunge la 12

Numărul curselor UCI din România ajunge la 12

În 2016, pe teritoriul României nu vor mai exista 11 curse sub egida Uniunii Cicliste Internaționale cum știam până acum, ci 12. Deși termenul-limită de înscriere a curselor a fost depășit, prin amabilitatea forului internațional, clubul Sportmania din Iași a reușit să își înscrie competiția Cetățuia XCO în calendarul UCI, întrecerea fiind programată în data de 19 iunie și încadrată în categoria C2.


Uniunea Ciclistă Internațională își exprimă sprijinul pentru FRC

Uniunea Ciclistă Internațională își exprimă sprijinul pentru FRC

La scurt timp după episodul de succes pe care l-a reprezentat Conferința Națională „Împreună pentru ciclism”, Federația Română de Ciclism primește un avânt de moral după vizita efectuată ieri, 23 noiembrie, de președintele forului Eduard Novak la sediul Uniunii Cicliste Internaționale. În Elveția, el s-a întrevăzut cu președintele UCI, Brian Cookson, dar și cu numeroși specialiști din diferite domenii care privesc activitatea ciclistă, reușind să pună câteva baze în mai multe privințe. Ziua de ieri a început cu o întâlnire(…)


Conferința Națională a adus membrii FRC împreună

Conferința Națională a adus membrii FRC împreună

Cea de-a doua ediție a conferinței naționale anuale organizată de Federația Română de Ciclism s-a desfășurat sâmbătă, 14 noiembrie, la Sibiu, de această dată sub motto-ul „Împreună pentru ciclism”. La eveniment au participat în mare parte reprezentanții cluburilor afiliate Federației, dar subiectele și temele prezentate și discutate au stârnit interesul și potențialilor viitori membri, prilejul fiind unul ideal pentru networking, transfer de cunoștințe și schimb de idei între cei reuniți de activitatea pe care o au în comun – ciclismul.(…)


Tour of Fuzhou 2015, ultima cursă pentru echipa națională în acest sezon

Tour of Fuzhou 2015, ultima cursă pentru echipa națională în acest sezon

Echipa masculină de ciclism a României își face bagajele pentru ultima cursă din sezonul actual, Tour of Fuzhou, competiție care se va desfășura în China. Programată să aibă loc între 14 și 16 noiembrie, întrecerea va alinia la start echipe din mai multe țări, printre care reprezentativele Emiratelor Arabe și ale Malaeziei, Parkhotel Valkenburg, Dukla Praga sau Amore & Vita – Selle SMP. Șase sportivii vor face deplasarea în Asia, echipa fiind alcătuită din Daniel Crista, Andrei Nechita, Szabolcs Sebestyen,(…)


Conferința Națională „Împreună pentru ciclism” va avea loc în data de 14 noiembrie la Sibiu

Conferința Națională „Împreună pentru ciclism” va avea loc în data de 14 noiembrie la Sibiu

În apropiere de centrul geografic al țării, Sibiul este gazda perfectă pentru un eveniment care privește tot ciclismul din România. Conferința Națională „Împreună pentru ciclism” va avea loc în data de 14 noiembrie și își propune să fie o ocazie pentru membrii Federației Române de Ciclism, dar și pentru simpatizanții acestui sport de a se întâlni și a schimba idei și informații privind sportul cu pedale. Intenția noastră ca organizatori este de a scoate în evidență diferitele soluții pentru provocările(…)


Anunț privind calendarul competițional 2016

Anunț privind calendarul competițional 2016

Pe calea acestui mesaj dorim să vă aducem la cunoștință că am început alcătuirea calendarului competițional pentru 2016. Prin urmare, vă solicităm ca până în 15 decembrie 2015 să ne transmiteți datele previzionate pentru competițiile pe care le intentionați să le organizați anul viitor, prin completarea acestui formular. Totodată, vă recomandăm respectarea liniilor trasate în acest document – http://bit.ly/1fgulGX, pentru a atinge o coeziune cât mai ridicată la nivel național a întrecerilor de ciclism. Se vor accepta modificări ulterioare ale(…)


Turul Bihorului Bellotto intră în calendarul UCI 2016

Turul Bihorului Bellotto intră în calendarul UCI 2016

Anul în curs se apropie de final cu veşti tot mai bune pentru ciclismul din România. După cele zece curse autohtone deja înscrise în calendarul UCI 2016, forul mondial a acceptat înscrierea uneia în plus, competiție care se află totodată și la prima ediție.   Turul Bihorului Bellotto se va întinde pe durata a patru etape, în perioada 18-22 mai, și va face parte din categoria 2.2, fiind singura cursă de acest calibru din regiune. 19 mai, prolog 2 km(…)


Clasamentul final al Junior Cup 2015

Clasamentul final al Junior Cup 2015

Organizatorii Junior Cup 2015, CS Intersport Miercurea Ciuc, a înaintat clasamentul general final al seriei de întreceri. Anul acesta, campionatul dedicat copiilor și juniorilor a fost constituit din trei etape, iar la întreceri au participat aproape 70 de sportivi. Clasamentul poate fi consultat accesând acest link.


Șanse noi pentru ciclismul românesc, după Gala UCI de la Abu Dhabi

Șanse noi pentru ciclismul românesc, după Gala UCI de la Abu Dhabi

Duminică, 11 octombrie, a avut loc prima gală anuală organizată de către UCI. Pe numele său UCI Cycling Gala, ceremonia care s-a desfășurat la Abu Dhabi, chiar în seara ultimei zile a Turului Abu Dhabi, i-a premiat pe cei mai buni rutieri din WorldTour, dar a oferit și alte câteva distincții pentru diferite aspecte. Printre cei prezenți la festivitate s-a numărat și Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, care s-a concentrat pe dialogul cu diferite federații cicliste din Europa.(…)


Zece competiții UCI programate în România pentru 2016

Zece competiții UCI programate în România pentru 2016

Anul 2016 va fi unul cu adevărat memorabil pentru România ciclistă, măcar pentru faptul că este prima dată în istoria sportului cu pedale autohton când vor avea loc nu mai puțin de zece competiții înscrise în calendarul UCI pe teritoriul țării. Competițiile de mountain bike dețin cea mai mare pondere în 2016. Seria de curse UCI românești din 2016 va fi deschisă de un „duet” clujean. NapoCup XCO C2 este programată în 23 aprilie la Cluj-Napoca, urmând ca o zi(…)


Eduard Novak va participa la UCI Cycling Gala 2015

Eduard Novak va participa la UCI Cycling Gala 2015

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, va fi prezent în data de 11 octombrie la prima gală internațională a sportului cu pedale, UCI Cycling Gala 2015. Întâlnirea, care se desfășoară în premieră și vrea să stabilească o tradiție de durată, va avea loc în Abu Dhabi și va fi patronată de președintele UCI, Brian Cookson, care s-a declarat nerăbdător să premieze cei mai buni rutieri ai acestui sezon, dar și să discute cu reprezentanții federațiilor cicliste ale diferitelor țări.


Daniel Crista și Irina Dumitru, noii campioni naționali la XCM în 2015

Daniel Crista și Irina Dumitru, noii campioni naționali la XCM în 2015

Sâmbătă, 3 octombrie, a avut loc la Pucioasa, în județul Dâmbovița, Campionatul Național de Mountain Bike XCM, deschis atât profesioniștilor, cât și amatorilor, ca parte a BikeXpert Alpine Challenge. Întrecerea care a măsurat 72 de kilometri i-a revenit lui Daniel Crista (BikeXpert Racing Team), la masculin, și Irinei Dumitru (aceeași echipă) la feminin, după o cursă solicitantă cu circa 2.300 de metri diferență de nivel. Rezultatele complete ale întrecerii pot fi consultate accesând acest link.


În noiembrie are loc curs de instructori sportivi

În noiembrie are loc curs de instructori sportivi

Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor a anunțat organizarea unui curs de instructori sportivi, între 2 și 10 noiembrie 2015, care va avea loc la sediul organizației, din București. Detaliile complete despre procedura de înscriere, condițiile de eligibilitate și taxele aferente pot fi găsite consultând acest link. De asemenea, precizăm că pe baza acestui curs se poate urma și cursul de doi ani pentru formarea antrenorilor, tot din cadrul CNFPA.


Țvetcov evadează la Campionatul Mondial, rezultate bune aduse de Olah, Tămîrjan și Grosu

Țvetcov evadează la Campionatul Mondial, rezultate bune aduse de Olah, Tămîrjan și Grosu

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat i-a găsit pe cicliștii români în mijlocul acțiunii la diferitele competiții internaționale la care au participat. Dacă Serghei Țvetcov a reprezentat onorabil România la Campionatele Mondiale de Șosea, doi paracicliști autohtoni au luat startul la Cupa Europeană de la Praga, iar echipa națională a participat la International Cycling Race din Salonic, Grecia. Țvetcov a ocupat locul 54 în proba de contratimp individual din cadrul Campionatelor Mondiale de Șosea, care s-a desfășurat miercuri, 23 septembrie, iar(…)


Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015 și-a desemnat câștigătorii

Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015 și-a desemnat câștigătorii

Sâmbătă, 26 septembrie, a avut loc la Miercurea Ciuc, în cadrul ultimei etape Junior Cup 2015, Campionatul Național de Șosea pentru Copii. Concurenții, copii cu vârsta sub 14 ani, veniți atât din zonă, cât și din întinsul țării (Constanța, Brașov, Arad, Sibiu, Zărnești etc.) s-au întrecut pentru a pune mână pe medaliile puse în joc, dar și pentru a câștiga cât mai multă experiență și a face primii pași în ceea ce înseamnă ciclismul de performanță. „Consider că este fundamental(…)


Serghei Țvetcov, locul 54 la contratimpul Campionatelor Mondiale

Serghei Țvetcov, locul 54 la contratimpul Campionatelor Mondiale

Reprezentantul României la Campionatele Mondiale de Șosea de la Richmond, Serghei Țvetcov, a concurat ieri în proba de contratimp individual. Având a 32-a poziție pe lista de start, rutierul s-a clasat în final pe locul 54, după o evoluție îngreunată de niște probleme. Țvetcov a stabilit o medie orară de 47,12 km/h, sosind la 5:38 în spatele câștigătorului Vasil Kiryienka (Belarus), care a parcurs traseul în 1:02:29. Din păcate, sportivul României a fost împiedicat să evolueze la parametrii săi cei(…)


Amatorii s-au luptat pentru titlurile naționale pe șosea în Ilfov

Amatorii s-au luptat pentru titlurile naționale pe șosea în Ilfov

Weekend-ul trecut au avut loc în județul Ilfov Campionatele Naționale de Șosea pentru Amatori, unde participanții s-au întrecut în două probe – fond și contratimp individual. În prima probă au luat startul peste 150 de rutieri, atât bărbați și femei, cât și juniori și seniori, pe când la contratimpul individual de duminică, 20 septembrie, mai mult de 100 de cicliști și-au disputat titlurile puse în joc. Rezultatele complete ale celor două întreceri pot fi consultate accesând următoarele două adrese: Fond(…)


Campionatul Național de XCM are o nouă dată: 3 octombrie

Campionatul Național de XCM are o nouă dată: 3 octombrie

Inițial programat să aibă loc în data de 12 septembrie, Campionatul Național de Mountain Bike Cross-Country Marathon (XCM), competiție desfășurată în cadrul BikeXpert Alpine Challenge 2015, a trebuit amânat din pricina condițiilor meteo periculoase pentru participanți și care au făcut neciclabil traseul. Așadar, pentru o desfășurare în condiții optime a întrecerii, organizatorii împreună cu noi am decis stabilirea unei noi date pentru acesta – 3 octombrie. Restul detaliilor nu au fost schimbate și pot fi consultate accesând regulamentul oficial al(…)


Junior Cup va găzdui Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015

Junior Cup va găzdui Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015

A treia și ultima etapă din acest an a Junior Cup vine la pachet cu o altă competiție, Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015, evenimentele urmând să aibă loc în data de 26 septembrie, la Miercurea Ciuc. Categoriile pentru copii vor fi următoarele: D1 (copii 5-6 ani, împliniți deja sau urmând a se împlini în decursul acestui an) D2 (copii 7-8 ani, împliniți deja sau urmând a se împlini în decursul acestui an) C (copii 9-10 ani, împliniți deja(…)


FRC va suplimenta fondul de premiere al C.N. de Șosea pentru Amatori 2015

FRC va suplimenta fondul de premiere al C.N. de Șosea pentru Amatori 2015

Campionatele Naționale de Șosea pentru Amatori, programate să aibă loc în 19 și 20 septembrie, se apropie de momentul desfășurării. Pe lângă că acestea vor oferi ocazia cicliștilor amatori din România să își măsoare forțele între ei, evenimentul include și un pas pe care Federația Română de Ciclism dorește să îl facă în direcția unei mai bune organizări a laturii acestui sport rezervate amatorilor. Cu ocazia acestor Campionate, am decis să testăm fezabilitatea introducerii licenței temporare. Valoarea acesteia este de(…)


Serghei Țvetcov va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Șosea

Serghei Țvetcov va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Șosea

România îl va avea la Campionatele Mondiale de Șosea din acest an ca reprezentant pe Serghei Țvetcov. Rutierul echipei Androni-Giocattoli va concura atât în proba de contratimp individual, cât și în cea de fond, mai precis în datele de 23 septembrie, respectiv 27 septembrie. Cursele vor fi găzduite de orașul Richmond, statul Virginia, SUA, întrecerea de contratimp având 53 de kilometri, pe când cursa de fond va măsura 259,2 kilometri, pe un traseu vălurit. Țvetcov, dublu campion de șosea al(…)


Emil Dima, aproape de podium la Balcanida de Șosea

Emil Dima, aproape de podium la Balcanida de Șosea

Weekend-ul trecut au avut loc la Edirne, în Turcia, Campionatele Balcanice de Șosea, rezervate cadeților și juniorilor. Echipa României a fost prezentă acolo cu șapte rutieri, însă de această dată nu a reușit să ia vreo medalie, Emil Dima fiind cel mai aproape de podium, în proba de contratimp. Dima s-a clasat pe locul al patrulea în cursa contra-cronometru, la doar șapte secunde de locul al treilea și 22 de câștigător, confirmând astfel sezonul bun pe care l-a avut, care(…)


Zi nefastă pentru Vlad Dascălu la Mondialele de XCO

Zi nefastă pentru Vlad Dascălu la Mondialele de XCO

Ieri, 3 septembrie, a avut loc întrecerea juniorilor din cadrul Campionatelor Mondiale de Mountain Bike XCO, cursă la care a luat parte și Vlad Dascălu. Cu toate că locul 6 obținut în luna iulie la Campionatele Europene prevestea o evoluție excelentă, lucrurile nu au mers prea bine pentru sportivul român, care a încheiat pe locul 38, din cei 85 de concurenți aliniați la start. Dascălu a fost dezavantajat și de poziția din grila de start, a 74-a, dar cel mai(…)


Echipa de juniori şi cadeţi a României, la Balcaniada de Şosea

Echipa de juniori şi cadeţi a României, la Balcaniada de Şosea

În acest week-end vor avea loc în Turcia, Campionatele Balcanice de Șosea, rezervate cadeților și juniorilor. Din partea României va participa, la competiția din 5-6 septembrie, un număr de șapte sportivi. Lotul coordonat de antrenorul Viorel Grosu îi va cuprinde pe sportivii Emil Dima, Mihai Băbăiță și Peter Laszlo (juniori), Vlad Păcurar, Patrick Petrișor și Gerhard Dumitrescu (cadeți) și Karina Kubat (cadeți feminin). Din delegație vor mai face parte și Florin Sârghie (mecanic), și Luca Pintilei (maseur). Sâmbătă, 5 septembrie,(…)


Vlad Dascălu se va întrece cu elita ciclistă la Campionatele Mondiale de Mountain Bike

Vlad Dascălu se va întrece cu elita ciclistă la Campionatele Mondiale de Mountain Bike

Astăzi debutează la Vallnord, în Andorra, Campionatele Mondiale de Mountain Bike și Trial 2015, unde România va avea un reprezentant, în persoana lui Vlad Dascălu. Sportivul român va participa la întrecerile juniorilor la XCO și DH, iar în prima cursă se așteaptă un rezultat bun din partea sa, datorită prestației din această vară de la Campionatele Europene, unde a obținut locul 6. Dascălu va concura în data de 3 septembrie la proba de XCO, în timp ce cea de downhill(…)


Documentaţia pentru echipe UCI 2016 este disponibilă

Documentaţia pentru echipe UCI 2016 este disponibilă

Uniunea Ciclistă Internaţională a lansat setul de documentaţie necesară şi criterii de îndeplinit pentru echipele de ciclism de şosea înregistrare UCI (Continental, ProContinental) aferente sezonului 2016. Acestea pot fi puse la dispoziția solicitanților printr-o cerere către Federația Română de Ciclism, pe adresa oficială office @ federatiadeciclism.ro


Regulamentul Campionatelor Naționale de Șosea pentru Amatori 2015

Regulamentul Campionatelor Naționale de Șosea pentru Amatori 2015

Regulamentul Campionatelor Naționale de Șosea pentru Amatori 2015 Campionatele Naționale de Șosea pentru Amatori vor avea loc în 19 și 20 septembrie, în județul Ilfov, cu startul din localitatea Balotești, incluzând probele de fond (90 de kilometri) și contratimp individual (12 kilometri). Regulamentul competiției poate fi consultat aici, iar detaliile complete vor fi publicate pe site-ul oficial până la data deschiderii înscrierilor (1 septembrie 2015). Traseele pot fi consultate la aceste două link-uri: Fond: http://bit.ly/1Kjzx94 Contratimp individual: http://bit.ly/1hdXByn Condiții de participare: Vârsta(…)


Campionatul Național de Șosea pentru Amatori 2015 își anunță detaliile

Campionatul Național de Șosea pentru Amatori 2015 își anunță detaliile

Cel de-al treilea campionat național de ciclism din acest an, după cele două de mountain bike XCO și de XCM, va avea loc în luna septembrie, în județul Ilfov, prin împrejurimile Bucureștiului. De această dată, șoseaua ajunge în prim-plan, amatorii fiind invitați să se întreacă în două probe – cea de fond și cea de contratimp. Detalii despre Campionatul Național de Șosea pentru Amatori 2015: Data de desfășurare: 19-20 septembrie 2015 Proba de fond, în lungime de 80 de kilometri,(…)


Notificare privind Campionatele Naționale de Velodrom 2015

Notificare privind Campionatele Naționale de Velodrom 2015

Prin prezenta, notificăm asupra competiției de ciclism intitulată Campionatele Naționale de Velodrom 2015, programat să aibă loc între 28 și 30 august anul curent, pe velodromul din Parcul Sportiv Dinamo. Respectiva competiție nu este organizată de către Federația Română de Ciclism și prin înștiințarea de față ne delimităm complet față de orice implicare în respectivul eveniment sportiv. Persoanele care se folosesc de numele forului nostru nu ne reprezintă la niciun nivel și nu au nicio legătură cu organizația noastră, singurul(…)

© FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE CICLISM 2017 - Toate drepturile rezervate