Oprea, Logigan și Molnar participă în etapa de Cupă Mondială din Franța

Oprea, Logigan și Molnar participă în etapa de Cupă Mondială din Franța

Pentru o parte din riderii români care s-au aventurat săptămâna trecută în etapa de Cupă Mondială de la Albstadt (Germania) periplul continuă zilele acestea în Franța. Pe lista de start a rundei programate în La Bresse, Tudor Oprea și Lucian Logigan (Scott-Geiger) și Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert Racing Team) vor lua startul în categoriile Elite, respectiv U23. De asemenea, această întrecere va fi probabil ultima de acest nivel pentru Tudor Oprea, singurul mountain biker care a reprezentat România la Jocurile Olimpice(…)


Informare Campionatele Naționale de Șosea 2016 Castrum Deva

Informare Campionatele Naționale de Șosea 2016 Castrum Deva

Proiectul de delegare a Campionatelor Naționale de Ciclism continuă, astfel că în acest an, Deva va fi gazda celor de șosea, intitulate Campionatele Naționale de Șosea 2016 Castrum Deva, ca urmare a colaborării cu Clubul Sportiv Făerag și cu Primăria Deva. Competiția va fi deschisă cicliștilor licențiați, amatori și de performanță, având probele de contratimp individual și de fond. Informațiile complete despre competiție se pot afla citind ghidul tehnic al acesteia.  


Sorin Matican devine primul clasificator de paraciclism din România

Sorin Matican devine primul clasificator de paraciclism din România

Creșterea în rândul mișcării paracicliste din România nu se referă doar la sportivii tot mai mulți care se îndreaptă spre aceasta, ci are de-a face și cu personalul de specialitate. Cu bucurie putem spune că am înregistrat progrese semnificative și în acest ultim sens, după ce Sorin Matican a absolvit cursul de clasificator de paraciclism organizat de către Uniunea Ciclistă Internațională. Tatăl paraciclistului Theodor Matican a participat la cursul internațional în perioada 18-19 mai, în Belgia și l-a absolvit, devenind(…)


Test important al echipei naționale de șosea: Turul Bihorului 2016

Test important al echipei naționale de șosea: Turul Bihorului 2016

Astăzi, joi, 19 mai, debutează cea mai nouă competiție românească de șosea, Turul Bihorului, cu un prolog de 2 kilometri prin centrul Oradiei. Printre cei 180 de perticipanți, cel mai mare număr prezent la o întrecere de șosea de acest nivel din România, se vor afla și cinci reprezentanți ai echipei naționale a României. Avându-l pe post de coordonator pe Georgios Georgiadis, cvintetul îmbrăcat în negru se bazează pe rutieri tineri, avându-i în componență pe Leonard Barbu (CSA Steaua București),(…)


Cupele Mondiale de XCO și Trial, asaltate de sportivii români

Cupele Mondiale de XCO și Trial, asaltate de sportivii români

Weekend-ul care urmează va marca cea mai consistentă prezență românească în Cupa Mondială de Mountain Bike XCO și Trial de până acum. Etapa de la Albstadt, Germania, unde așii cross-country-ului olimpic vor fi prezenți, precum și cea din Cracovia, unde meseriașii îndemânării își vor face prezența, vor vedea la linia de start nu mai puțin de nouă sportivi, la diferite categorii. Cei mai mulți dintre rideri se vor îndrepta spre Germania, unde se va consuma cea de-a doua etapă din UCI(…)


Campionatele Naționale de Copii 2016 își schimbă data

Campionatele Naționale de Copii 2016 își schimbă data

În cadrul calendarului competițional a survenit o modificare importantă, care privește Campionatele Naționale pentru Copii, la șosea și mountain bike cross-country. În speță, este vorba de modificarea datei, competiția fiind mutată în 27-28 august 2016, locul de desfășurare fiind tot în județul Cluj, dar în orașul Turda. Vom reveni cu programul detaliat al competiției în timp util, însă categoriile de concurs se mențin (A, B, C, D1 și D2), precum și obligativitatea licențierii celor care vor participa. În ceea ce(…)


Termenele de înscriere a curselor în calendarul UCI 2017

Termenele de înscriere a curselor în calendarul UCI 2017

Calendarul de competiții al Uniunii Cicliste Internaționale pentru anul 2017 se află în curs de alcătuire, însă termenele-limită de înscriere în acesta se apropie de închidere. Astfel, pentru competițiile de șosea, ultima zi de transmitere a documentației aferente către Federația Română de Ciclism este 18 mai 2016, iar în ceea ce privește mountain bike-ul, data de 12 iulie 2016 reprezintă termenul final pentru aceeași procedură. Cei interesați de detalii suplimentare sunt rugați să ne contacteze la adresa office [at] federatiadeciclism.ro.


CNFPA organizează un nou curs de instructor sportiv

CNFPA organizează un nou curs de instructor sportiv

Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA) a anunțat organizarea unui nou curs de instructori sportivi în perioada urmtătoare, acesta urmând să aibă loc între 30 mai – 7 iunie, la sediul organizației, din București. Programul de formare profesională pentru instructor sportiv este un curs de specializare care se adresează persoanelor care practică sau au practicat un sport de performanță, având ca finalitate dobândirea unor competențe și abilități specifice, precum comunicare eficientă, capacitatea de a răspunde în mod(…)


Debut ploios în Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

Debut ploios în Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

Repriza de vară de la începutul lunii a ținut cât să uităm de intemperii și capricii meteorologice, astfel că sportivii care s-au pregătit de Cupa României la Șosea pentru Copii, competiție aflată la prima ediție, au avut o misiune mai dificilă decât se așteptau. Prima etapă, desfășurată la București, duminică, 24 aprilie, a aruncat în calea micilor cicliști grade puține și ploaie multă, însă devotamentul și ambiția lor doar au transformat aceste lucruri în ingrediente ale unei lupte pasionante. Prima(…)


Allianz-Tiriac lansează un produs de asigurare dedicat cicliștilor

Allianz-Tiriac lansează un produs de asigurare dedicat cicliștilor

Cum ciclismul poate fi un sport periculos câteodată, nevoia de protecție devine tot mai relevantă, mai ales pe măsură ce se conștientizează diferitele riscuri care pot apărea. Acest lucru, coroborat cu numărul tot mai mare de practicanți ai sportului cu pedale a atras atenția jucătorilor de pe piața de asigurări, ceea ce a dus la apariția unor produse cât mai bine croite pentru cei care pedalează. Astfel, una dintre cele mai mari companii de asigurări de pe piața din România,(…)


Bronz la Balcaniada de Pistă pentru România, prin Mihai Băbăiță

Bronz la Balcaniada de Pistă pentru România, prin Mihai Băbăiță

Weekend-ul trecut a avut loc, la Atena, Campionatul Balcanic de Velodrom unde echipa României a fost prezentă cu trei sportivi. Dintre aceștia, cea mai bună performanță a fost obținută de juniorul Mihai Băbăiță, care a cucerit medalia de bronz în proba de omnium, în timp ce un alt rezultat bun a fost consemnat în proba de sprint pe echipe, unde România s-a clasat pe locul al 4-lea. „A fost o experiență frumoasă unde am învățat multe lucruri noi, spune Băbăiță,(…)


Curs UCI pentru clasificator paraciclism

Curs UCI pentru clasificator paraciclism

Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat organizarea unui curs internațional pentru clasificatori din sfera paraciclismului. Cursul va avea loc în 16 și 17 mai, în Belgia, cu ocazia Cupei Mondiale de Paraciclism Șosea de la Ostend, cuprinzând atât parte teoretică, cât și practică. Înainte de a trece mai departe cu detaliile privind acest curs, amintim că clasificatorul este acea persoană special instruită pentru a stabili categoria în care se încadrează paracicliștii în funcție de gradul lor de handicap. UCI a demarat(…)


O provocare pentru cei mici: Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

O provocare pentru cei mici: Cupa României la Șosea pentru Copii 2016

Actuali mici cicliști și în același timp viitori mari sportivi au, începând din acest sezon, un nou obiectiv asupra căruia să își concentreze forțele. Federația Română de Ciclism, alături de Asociația Județeană de Ciclism Prahova și Clubul Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, anunță organizarea primei ediții a Cupei României la Șosea pentru Copii! Competiția va fi alcătuită din opt curse, după cum urmează: Road Grand Tour Kids I, București, 23 aprilie 2016 Junior Cup I, Miercurea Ciuc, 14 mai 2016 Junior(…)


Trei sportivi se pregătesc pentru Campionatele Balcanice de Velodrom

Trei sportivi se pregătesc pentru Campionatele Balcanice de Velodrom

Astăzi, 8 aprilie, trei sportivi și un tehnician din partea României au pornit spre Atena, unde vor începe pregătirea pe pistă în vederea participării la Campionatele Balcanice de profil, programate pentru 16-17 aprilie, pe velodromul olimpic din capitala Greciei. Daniel Crista, Marius Petrache (Elite) și Mihai Băbăiță (Junior) însoțiți de responsabilul echipei naționale de seniori Georgios Georgiadis se vor pregăti vreme de câteva zile în cadrul unui cantonament finanțat de Uniunea Ciclistă Europeană (UEC), pentru ca la finalul săptămânii viitoare(…)


Regulamentul Campionatului Național de MTB XCE 2016

Regulamentul Campionatului Național de MTB XCE 2016

Primul campionat național din 2016 se apropie cu pași repezi și va fi reprezentat de cel de MTB XCE (cross-country eliminator), având loc în data de 9 aprilie 2016. Data-limită a înscrierilor este de 5 aprilie 2016, iar regulamentul poate fi consultat aici. Succes tuturor participanților!


Dima, cel mai bun U23 în Grecia, Țvetcov se remarcă în Milano-Sanremo

Dima, cel mai bun U23 în Grecia, Țvetcov se remarcă în Milano-Sanremo

Săptămâna trecută i-a găsit pe numeroși cicliști români implicați în diferite competiții din întinsul Europei, unde fie au fost prezenți pentru a-și testa forma, fie s-au remarcat prin acțiuni sau rezultate bune. Echipa națională de șosea Elite/U23 a României s-a aflat începând de joia trecută în Grecia, unde a participat la Turul Alexandru cel Mare, competiție câștigată anul trecut de Marius Petrache. Rutierul celor de la CSA Steaua București s-a aflat și anul acesta la startul competiției, însă strategia echipei(…)


Naționala de șosea merge să își apere titul în Turul Alexandru Cel Mare

Naționala de șosea merge să își apere titul în Turul Alexandru Cel Mare

Următoarele zile ne vor aduce prima întrecere pe șosea la care participă echipa națională masculină de șosea – Turul Alexandru cel Mare. Formația coordonată de Viorel Grosu și Giorgios Georgiadis îl include pe câștigătorul de anul trecut al cursei, Marius Petrache (CSA Steaua București), care va fi ajutat de echipă în încercarea de a-și repeta victoria de anul trecut. În sprijinul lui Petrache, care anul trecut s-a impus după ce a dominat cursa încă de la prolog, vor fi Emil(…)


România, prezentă la Congresul UEC din Portugalia

România, prezentă la Congresul UEC din Portugalia

Weekend-ul trecut a văzut desfășurarea în Portugalia, la Vale do Lobo, Algarve, a Congresului Uniunii Cicliste Europene (UEC) 2016, moment în care se trec în revistă principalele realizări din anul precedent, dar se anunță și evenimentele din anul curent, precum și activitățile derulate. Dacă includerea categoriei Elite la Campionatele Europene de Șosea, pentru prima oară în istoria acestei competiții, a ținut capul de afiș al întrunirii, noutățile privind proiectele de dezvoltare, precum și măsurile de reformă au reprezentat puncte la(…)


Început de martie intens pentru cicliștii români

Început de martie intens pentru cicliștii români

Sezonul competițional din Europa începe să își intre în drepturi, având mai multe competiții importante defășurate weekend-ul trecut. Și, îmbucurător, cicliștii români încep să fie parte a acestora și chiar și protagoniști, după cum detaliem mai jos. Cea mai notabilă performanță a weekend-ului trecut îi aparține lui Vlad Dascălu, rider-ul de mountainbike în vârstă de 19 ani, care a participat la competiția UCI C1 Internationales Chelva, defășurată în Spania. Clasat al 3-lea între sportivii U23 și pe locul 12 în(…)


Festival cu două roți și pedale: Salonul Bicicletei 2016

Festival cu două roți și pedale: Salonul Bicicletei 2016

În perioada 25-27 martie la Romexpo, va avea loc Salonul Bicicletei 2016, unde Asociația Profesională a Producătorilor, Importatorilor și Comercianților de Biciclete din România (ASPIC) adună toate reprezentanțele mărcilor de biciclete, echipamente și accesorii de profil într-un cadru prietenos, plin de surprize. Pe această cale, și Federația Română de Ciclism dorește să își exprime susținerea pentru acest demers care va avea un impact semnificativ asupra domeniului ciclist românesc, prin numărul părților implicate și mediatizarea de care va beneficia. În continuare, detalii(…)


Patru paracicliști vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de la Montichiari

Patru paracicliști vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de la Montichiari

Campionatele Mondiale de Paraciclism pe Velodrom 2016 vor avea loc în acest an în Italia, la Montichiari, între 17 și 21 martie, fiind ultima întrecere care va conta pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Rio, pe lângă importanța medaliilor puse în joc. România va fi din nou prezentă la aceste întreceri, după ce anul trecut a obținut o medalie de argint în proba de urmărire individuală, prin Eduard Novak, la categoria C4. Cei patru portivi care vor reprezenta țara(…)


Cel puțin doi paracicliști români, prezenți la Jocurile Paralimpice Rio 2016

Cel puțin doi paracicliști români, prezenți la Jocurile Paralimpice Rio 2016

Pe lângă locul obținut de România în cursa de șosea a Jocurilor Olimpice Rio 2016, Uniunea Ciclistă Internațională a emis un buletin informativ privind situația sportivilor paralimpici pentru evenimentul dedicat lor. Astfel, până în momentul de față, România va putea alinia la start doi paracicliști, conform situației înregistrate la data de 22 octombrie 2015, urmând ca la 27 martie procesul de calificare să se încheie și să fie anunțate locurile finale. În respectivul clasament, țara noastră ocupă 24 din 54(…)


Luna martie aduce primul curs de instructor sportiv din 2016

Luna martie aduce primul curs de instructor sportiv din 2016

Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (CNFPA) a anunțat organizarea primului curs de instructori sportivi din 2016, acesta urmând să aibă loc între 7 și 15 martie, la sediul organizației, din București. Programul de formare profesională pentru instructor sportiv este un curs de specializare care se adresează persoanelor care practică sau au practicat un sport de performanță, având ca finalitate dobândirea unor competențe și abilități specifice, precum comunicare eficientă, capacitatea de a răspunde în mod adecvat unor cereri,(…)


România a obținut un loc la cursa de șosea fond a JO Rio 2016

România a obținut un loc la cursa de șosea fond a JO Rio 2016

România va avea un reprezentant în cursa de ciclism a Jocurilor Olimpice, proba masculină de șosea fond, pentru a doua oară consecutiv în istoria recentă. Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat locurile obținute în urma algoritmului aplicat, iar țara noastră are repartizat un loc în proba menționată, care se va desfășura în data de 6 august 2016. Locul a fost obținut ca urmare a clasării a doi sportivi, Serghei Țvetcov și Eduard Grosu, în primele 200 de poziții ale clasamentului individual(…)


Procedura de avizare a curselor pentru 2016

Procedura de avizare a curselor pentru 2016

Pentru o mai eficientă derulare a activității Federației și pentru a deservii membrii afiliați mai bine, am refăcut procedura de avizare a curselor privind sezonul 2016. În cadrul documentului publicat pe site-ul oficial al FRC și care poate fi accesat aici http://bit.ly/1YN7KCV, se pot afla pașii necesari avizării unei competiții de ciclism, termenele-limită și taxele aferente. De asemenea, am stabilit o nouă dată până la care competițiile de ciclism din România se recomandă a fi înscrise în calendarul competițional național(…)


Noul Regulament de Ordine Interioară al Federației Române de Ciclism

Noul Regulament de Ordine Interioară al Federației Române de Ciclism

În continuarea muncii derulate pentru reformarea ciclismului din România, Federația Română de Ciclism a adoptat noul Regulament de Ordine Interioară, în ședința Consiliului de Administrație din data de 15.11.2015. Diferența-cheie față de precedentele dispoziții constă în organizarea mai eficientă a sarcinilor care revin Federației și implementarea unui mod de lucru bazat pe un proiect național, în cadrul căruia sunt formulate obiectivele generale ale conducerii Federației. Noul Regulament poate fi consultat accesând acest link: http://bit.ly/1MHRIVv


Numărul curselor UCI din România ajunge la 12

Numărul curselor UCI din România ajunge la 12

În 2016, pe teritoriul României nu vor mai exista 11 curse sub egida Uniunii Cicliste Internaționale cum știam până acum, ci 12. Deși termenul-limită de înscriere a curselor a fost depășit, prin amabilitatea forului internațional, clubul Sportmania din Iași a reușit să își înscrie competiția Cetățuia XCO în calendarul UCI, întrecerea fiind programată în data de 19 iunie și încadrată în categoria C2.


Uniunea Ciclistă Internațională își exprimă sprijinul pentru FRC

Uniunea Ciclistă Internațională își exprimă sprijinul pentru FRC

La scurt timp după episodul de succes pe care l-a reprezentat Conferința Națională „Împreună pentru ciclism”, Federația Română de Ciclism primește un avânt de moral după vizita efectuată ieri, 23 noiembrie, de președintele forului Eduard Novak la sediul Uniunii Cicliste Internaționale. În Elveția, el s-a întrevăzut cu președintele UCI, Brian Cookson, dar și cu numeroși specialiști din diferite domenii care privesc activitatea ciclistă, reușind să pună câteva baze în mai multe privințe. Ziua de ieri a început cu o întâlnire(…)


Conferința Națională a adus membrii FRC împreună

Conferința Națională a adus membrii FRC împreună

Cea de-a doua ediție a conferinței naționale anuale organizată de Federația Română de Ciclism s-a desfășurat sâmbătă, 14 noiembrie, la Sibiu, de această dată sub motto-ul „Împreună pentru ciclism”. La eveniment au participat în mare parte reprezentanții cluburilor afiliate Federației, dar subiectele și temele prezentate și discutate au stârnit interesul și potențialilor viitori membri, prilejul fiind unul ideal pentru networking, transfer de cunoștințe și schimb de idei între cei reuniți de activitatea pe care o au în comun – ciclismul.(…)


Tour of Fuzhou 2015, ultima cursă pentru echipa națională în acest sezon

Tour of Fuzhou 2015, ultima cursă pentru echipa națională în acest sezon

Echipa masculină de ciclism a României își face bagajele pentru ultima cursă din sezonul actual, Tour of Fuzhou, competiție care se va desfășura în China. Programată să aibă loc între 14 și 16 noiembrie, întrecerea va alinia la start echipe din mai multe țări, printre care reprezentativele Emiratelor Arabe și ale Malaeziei, Parkhotel Valkenburg, Dukla Praga sau Amore & Vita – Selle SMP. Șase sportivii vor face deplasarea în Asia, echipa fiind alcătuită din Daniel Crista, Andrei Nechita, Szabolcs Sebestyen,(…)


Conferința Națională „Împreună pentru ciclism” va avea loc în data de 14 noiembrie la Sibiu

Conferința Națională „Împreună pentru ciclism” va avea loc în data de 14 noiembrie la Sibiu

În apropiere de centrul geografic al țării, Sibiul este gazda perfectă pentru un eveniment care privește tot ciclismul din România. Conferința Națională „Împreună pentru ciclism” va avea loc în data de 14 noiembrie și își propune să fie o ocazie pentru membrii Federației Române de Ciclism, dar și pentru simpatizanții acestui sport de a se întâlni și a schimba idei și informații privind sportul cu pedale. Intenția noastră ca organizatori este de a scoate în evidență diferitele soluții pentru provocările(…)


Anunț privind calendarul competițional 2016

Anunț privind calendarul competițional 2016

Pe calea acestui mesaj dorim să vă aducem la cunoștință că am început alcătuirea calendarului competițional pentru 2016. Prin urmare, vă solicităm ca până în 15 decembrie 2015 să ne transmiteți datele previzionate pentru competițiile pe care le intentionați să le organizați anul viitor, prin completarea acestui formular. Totodată, vă recomandăm respectarea liniilor trasate în acest document – http://bit.ly/1fgulGX, pentru a atinge o coeziune cât mai ridicată la nivel național a întrecerilor de ciclism. Se vor accepta modificări ulterioare ale(…)


Turul Bihorului Bellotto intră în calendarul UCI 2016

Turul Bihorului Bellotto intră în calendarul UCI 2016

Anul în curs se apropie de final cu veşti tot mai bune pentru ciclismul din România. După cele zece curse autohtone deja înscrise în calendarul UCI 2016, forul mondial a acceptat înscrierea uneia în plus, competiție care se află totodată și la prima ediție.   Turul Bihorului Bellotto se va întinde pe durata a patru etape, în perioada 18-22 mai, și va face parte din categoria 2.2, fiind singura cursă de acest calibru din regiune. 19 mai, prolog 2 km(…)


Clasamentul final al Junior Cup 2015

Clasamentul final al Junior Cup 2015

Organizatorii Junior Cup 2015, CS Intersport Miercurea Ciuc, a înaintat clasamentul general final al seriei de întreceri. Anul acesta, campionatul dedicat copiilor și juniorilor a fost constituit din trei etape, iar la întreceri au participat aproape 70 de sportivi. Clasamentul poate fi consultat accesând acest link.


Șanse noi pentru ciclismul românesc, după Gala UCI de la Abu Dhabi

Șanse noi pentru ciclismul românesc, după Gala UCI de la Abu Dhabi

Duminică, 11 octombrie, a avut loc prima gală anuală organizată de către UCI. Pe numele său UCI Cycling Gala, ceremonia care s-a desfășurat la Abu Dhabi, chiar în seara ultimei zile a Turului Abu Dhabi, i-a premiat pe cei mai buni rutieri din WorldTour, dar a oferit și alte câteva distincții pentru diferite aspecte. Printre cei prezenți la festivitate s-a numărat și Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, care s-a concentrat pe dialogul cu diferite federații cicliste din Europa.(…)


Zece competiții UCI programate în România pentru 2016

Zece competiții UCI programate în România pentru 2016

Anul 2016 va fi unul cu adevărat memorabil pentru România ciclistă, măcar pentru faptul că este prima dată în istoria sportului cu pedale autohton când vor avea loc nu mai puțin de zece competiții înscrise în calendarul UCI pe teritoriul țării. Competițiile de mountain bike dețin cea mai mare pondere în 2016. Seria de curse UCI românești din 2016 va fi deschisă de un „duet” clujean. NapoCup XCO C2 este programată în 23 aprilie la Cluj-Napoca, urmând ca o zi(…)


Eduard Novak va participa la UCI Cycling Gala 2015

Eduard Novak va participa la UCI Cycling Gala 2015

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, va fi prezent în data de 11 octombrie la prima gală internațională a sportului cu pedale, UCI Cycling Gala 2015. Întâlnirea, care se desfășoară în premieră și vrea să stabilească o tradiție de durată, va avea loc în Abu Dhabi și va fi patronată de președintele UCI, Brian Cookson, care s-a declarat nerăbdător să premieze cei mai buni rutieri ai acestui sezon, dar și să discute cu reprezentanții federațiilor cicliste ale diferitelor țări.


Daniel Crista și Irina Dumitru, noii campioni naționali la XCM în 2015

Daniel Crista și Irina Dumitru, noii campioni naționali la XCM în 2015

Sâmbătă, 3 octombrie, a avut loc la Pucioasa, în județul Dâmbovița, Campionatul Național de Mountain Bike XCM, deschis atât profesioniștilor, cât și amatorilor, ca parte a BikeXpert Alpine Challenge. Întrecerea care a măsurat 72 de kilometri i-a revenit lui Daniel Crista (BikeXpert Racing Team), la masculin, și Irinei Dumitru (aceeași echipă) la feminin, după o cursă solicitantă cu circa 2.300 de metri diferență de nivel. Rezultatele complete ale întrecerii pot fi consultate accesând acest link.


În noiembrie are loc curs de instructori sportivi

În noiembrie are loc curs de instructori sportivi

Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor a anunțat organizarea unui curs de instructori sportivi, între 2 și 10 noiembrie 2015, care va avea loc la sediul organizației, din București. Detaliile complete despre procedura de înscriere, condițiile de eligibilitate și taxele aferente pot fi găsite consultând acest link. De asemenea, precizăm că pe baza acestui curs se poate urma și cursul de doi ani pentru formarea antrenorilor, tot din cadrul CNFPA.


Țvetcov evadează la Campionatul Mondial, rezultate bune aduse de Olah, Tămîrjan și Grosu

Țvetcov evadează la Campionatul Mondial, rezultate bune aduse de Olah, Tămîrjan și Grosu

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat i-a găsit pe cicliștii români în mijlocul acțiunii la diferitele competiții internaționale la care au participat. Dacă Serghei Țvetcov a reprezentat onorabil România la Campionatele Mondiale de Șosea, doi paracicliști autohtoni au luat startul la Cupa Europeană de la Praga, iar echipa națională a participat la International Cycling Race din Salonic, Grecia. Țvetcov a ocupat locul 54 în proba de contratimp individual din cadrul Campionatelor Mondiale de Șosea, care s-a desfășurat miercuri, 23 septembrie, iar(…)


Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015 și-a desemnat câștigătorii

Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015 și-a desemnat câștigătorii

Sâmbătă, 26 septembrie, a avut loc la Miercurea Ciuc, în cadrul ultimei etape Junior Cup 2015, Campionatul Național de Șosea pentru Copii. Concurenții, copii cu vârsta sub 14 ani, veniți atât din zonă, cât și din întinsul țării (Constanța, Brașov, Arad, Sibiu, Zărnești etc.) s-au întrecut pentru a pune mână pe medaliile puse în joc, dar și pentru a câștiga cât mai multă experiență și a face primii pași în ceea ce înseamnă ciclismul de performanță. „Consider că este fundamental(…)


Serghei Țvetcov, locul 54 la contratimpul Campionatelor Mondiale

Serghei Țvetcov, locul 54 la contratimpul Campionatelor Mondiale

Reprezentantul României la Campionatele Mondiale de Șosea de la Richmond, Serghei Țvetcov, a concurat ieri în proba de contratimp individual. Având a 32-a poziție pe lista de start, rutierul s-a clasat în final pe locul 54, după o evoluție îngreunată de niște probleme. Țvetcov a stabilit o medie orară de 47,12 km/h, sosind la 5:38 în spatele câștigătorului Vasil Kiryienka (Belarus), care a parcurs traseul în 1:02:29. Din păcate, sportivul României a fost împiedicat să evolueze la parametrii săi cei(…)


Amatorii s-au luptat pentru titlurile naționale pe șosea în Ilfov

Amatorii s-au luptat pentru titlurile naționale pe șosea în Ilfov

Weekend-ul trecut au avut loc în județul Ilfov Campionatele Naționale de Șosea pentru Amatori, unde participanții s-au întrecut în două probe – fond și contratimp individual. În prima probă au luat startul peste 150 de rutieri, atât bărbați și femei, cât și juniori și seniori, pe când la contratimpul individual de duminică, 20 septembrie, mai mult de 100 de cicliști și-au disputat titlurile puse în joc. Rezultatele complete ale celor două întreceri pot fi consultate accesând următoarele două adrese: Fond(…)


Campionatul Național de XCM are o nouă dată: 3 octombrie

Campionatul Național de XCM are o nouă dată: 3 octombrie

Inițial programat să aibă loc în data de 12 septembrie, Campionatul Național de Mountain Bike Cross-Country Marathon (XCM), competiție desfășurată în cadrul BikeXpert Alpine Challenge 2015, a trebuit amânat din pricina condițiilor meteo periculoase pentru participanți și care au făcut neciclabil traseul. Așadar, pentru o desfășurare în condiții optime a întrecerii, organizatorii împreună cu noi am decis stabilirea unei noi date pentru acesta – 3 octombrie. Restul detaliilor nu au fost schimbate și pot fi consultate accesând regulamentul oficial al(…)


Junior Cup va găzdui Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015

Junior Cup va găzdui Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015

A treia și ultima etapă din acest an a Junior Cup vine la pachet cu o altă competiție, Campionatul Național de Șosea pentru Copii 2015, evenimentele urmând să aibă loc în data de 26 septembrie, la Miercurea Ciuc. Categoriile pentru copii vor fi următoarele: D1 (copii 5-6 ani, împliniți deja sau urmând a se împlini în decursul acestui an) D2 (copii 7-8 ani, împliniți deja sau urmând a se împlini în decursul acestui an) C (copii 9-10 ani, împliniți deja(…)


FRC va suplimenta fondul de premiere al C.N. de Șosea pentru Amatori 2015

FRC va suplimenta fondul de premiere al C.N. de Șosea pentru Amatori 2015

Campionatele Naționale de Șosea pentru Amatori, programate să aibă loc în 19 și 20 septembrie, se apropie de momentul desfășurării. Pe lângă că acestea vor oferi ocazia cicliștilor amatori din România să își măsoare forțele între ei, evenimentul include și un pas pe care Federația Română de Ciclism dorește să îl facă în direcția unei mai bune organizări a laturii acestui sport rezervate amatorilor. Cu ocazia acestor Campionate, am decis să testăm fezabilitatea introducerii licenței temporare. Valoarea acesteia este de(…)


Serghei Țvetcov va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Șosea

Serghei Țvetcov va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Șosea

România îl va avea la Campionatele Mondiale de Șosea din acest an ca reprezentant pe Serghei Țvetcov. Rutierul echipei Androni-Giocattoli va concura atât în proba de contratimp individual, cât și în cea de fond, mai precis în datele de 23 septembrie, respectiv 27 septembrie. Cursele vor fi găzduite de orașul Richmond, statul Virginia, SUA, întrecerea de contratimp având 53 de kilometri, pe când cursa de fond va măsura 259,2 kilometri, pe un traseu vălurit. Țvetcov, dublu campion de șosea al(…)


Emil Dima, aproape de podium la Balcanida de Șosea

Emil Dima, aproape de podium la Balcanida de Șosea

Weekend-ul trecut au avut loc la Edirne, în Turcia, Campionatele Balcanice de Șosea, rezervate cadeților și juniorilor. Echipa României a fost prezentă acolo cu șapte rutieri, însă de această dată nu a reușit să ia vreo medalie, Emil Dima fiind cel mai aproape de podium, în proba de contratimp. Dima s-a clasat pe locul al patrulea în cursa contra-cronometru, la doar șapte secunde de locul al treilea și 22 de câștigător, confirmând astfel sezonul bun pe care l-a avut, care(…)


Zi nefastă pentru Vlad Dascălu la Mondialele de XCO

Zi nefastă pentru Vlad Dascălu la Mondialele de XCO

Ieri, 3 septembrie, a avut loc întrecerea juniorilor din cadrul Campionatelor Mondiale de Mountain Bike XCO, cursă la care a luat parte și Vlad Dascălu. Cu toate că locul 6 obținut în luna iulie la Campionatele Europene prevestea o evoluție excelentă, lucrurile nu au mers prea bine pentru sportivul român, care a încheiat pe locul 38, din cei 85 de concurenți aliniați la start. Dascălu a fost dezavantajat și de poziția din grila de start, a 74-a, dar cel mai(…)


Echipa de juniori şi cadeţi a României, la Balcaniada de Şosea

Echipa de juniori şi cadeţi a României, la Balcaniada de Şosea

În acest week-end vor avea loc în Turcia, Campionatele Balcanice de Șosea, rezervate cadeților și juniorilor. Din partea României va participa, la competiția din 5-6 septembrie, un număr de șapte sportivi. Lotul coordonat de antrenorul Viorel Grosu îi va cuprinde pe sportivii Emil Dima, Mihai Băbăiță și Peter Laszlo (juniori), Vlad Păcurar, Patrick Petrișor și Gerhard Dumitrescu (cadeți) și Karina Kubat (cadeți feminin). Din delegație vor mai face parte și Florin Sârghie (mecanic), și Luca Pintilei (maseur). Sâmbătă, 5 septembrie,(…)


Vlad Dascălu se va întrece cu elita ciclistă la Campionatele Mondiale de Mountain Bike

Vlad Dascălu se va întrece cu elita ciclistă la Campionatele Mondiale de Mountain Bike

Astăzi debutează la Vallnord, în Andorra, Campionatele Mondiale de Mountain Bike și Trial 2015, unde România va avea un reprezentant, în persoana lui Vlad Dascălu. Sportivul român va participa la întrecerile juniorilor la XCO și DH, iar în prima cursă se așteaptă un rezultat bun din partea sa, datorită prestației din această vară de la Campionatele Europene, unde a obținut locul 6. Dascălu va concura în data de 3 septembrie la proba de XCO, în timp ce cea de downhill(…)


Documentaţia pentru echipe UCI 2016 este disponibilă

Documentaţia pentru echipe UCI 2016 este disponibilă

Uniunea Ciclistă Internaţională a lansat setul de documentaţie necesară şi criterii de îndeplinit pentru echipele de ciclism de şosea înregistrare UCI (Continental, ProContinental) aferente sezonului 2016. Acestea pot fi puse la dispoziția solicitanților printr-o cerere către Federația Română de Ciclism, pe adresa oficială office @ federatiadeciclism.ro


Regulamentul Campionatelor Naționale de Șosea pentru Amatori 2015

Regulamentul Campionatelor Naționale de Șosea pentru Amatori 2015

Regulamentul Campionatelor Naționale de Șosea pentru Amatori 2015 Campionatele Naționale de Șosea pentru Amatori vor avea loc în 19 și 20 septembrie, în județul Ilfov, cu startul din localitatea Balotești, incluzând probele de fond (90 de kilometri) și contratimp individual (12 kilometri). Regulamentul competiției poate fi consultat aici, iar detaliile complete vor fi publicate pe site-ul oficial până la data deschiderii înscrierilor (1 septembrie 2015). Traseele pot fi consultate la aceste două link-uri: Fond: http://bit.ly/1Kjzx94 Contratimp individual: http://bit.ly/1hdXByn Condiții de participare: Vârsta(…)


Campionatul Național de Șosea pentru Amatori 2015 își anunță detaliile

Campionatul Național de Șosea pentru Amatori 2015 își anunță detaliile

Cel de-al treilea campionat național de ciclism din acest an, după cele două de mountain bike XCO și de XCM, va avea loc în luna septembrie, în județul Ilfov, prin împrejurimile Bucureștiului. De această dată, șoseaua ajunge în prim-plan, amatorii fiind invitați să se întreacă în două probe – cea de fond și cea de contratimp. Detalii despre Campionatul Național de Șosea pentru Amatori 2015: Data de desfășurare: 19-20 septembrie 2015 Proba de fond, în lungime de 80 de kilometri,(…)


Notificare privind Campionatele Naționale de Velodrom 2015

Notificare privind Campionatele Naționale de Velodrom 2015

Prin prezenta, notificăm asupra competiției de ciclism intitulată Campionatele Naționale de Velodrom 2015, programat să aibă loc între 28 și 30 august anul curent, pe velodromul din Parcul Sportiv Dinamo. Respectiva competiție nu este organizată de către Federația Română de Ciclism și prin înștiințarea de față ne delimităm complet față de orice implicare în respectivul eveniment sportiv. Persoanele care se folosesc de numele forului nostru nu ne reprezintă la niciun nivel și nu au nicio legătură cu organizația noastră, singurul(…)


Proxima etapă Junior Cup se amână

Proxima etapă Junior Cup se amână

Clubul Sportiv Intersport Miercurea Ciuc a transmis că etapa Junior Cup programată în data de 29 august se amână pentru o dată care va fi comunicată ulterior, urmând să revină cu o informare în acest sens.


Curs de comisari naționali de mountain bike sub egida UCI

Curs de comisari naționali de mountain bike sub egida UCI

În data de 24-27 octombrie 2015 va avea loc la Budapesta un curs UCI pentru comisari naționali de mountain bike, al cărui scop este pregătirea acestora în vederea formării și perfecționării celor implicați în partea de arbitraj a curselor de ciclism montan. În aceste condiții, Federația Română de Ciclism propune celor atrași de această parte a sportului cu pedale participarea la evenimentul în cauză. Cei care doresc să fie înscriși la curs sunt rugați să-și trimită CV-ul personal la adresa(…)


Tudor Oprea, aproape de podium în Turcia

Tudor Oprea, aproape de podium în Turcia

Sezonul bogat din punct de vedere al întrecerilor, dar și a rezultatelor bune continuă pentru cei de la echipa Ideal-Geiger. Tudor Oprea și Lucian Logigan au participat în 9 august la Yenice MTB Cup (C2), competiție care a avut loc în Turcia, unde primul dintre cei doi s-a clasat pe locul al 4-lea, în timp ce Logigan a încheiat pe locul al 14-lea. Astfel, Oprea, care este campionul național în exercițiu la XCO, a fost recompensat cu 12 puncte UCI,(…)


Serghei Țvetcov aduce României o victorie în Turul Țintului Secuiesc 2015

Serghei Țvetcov aduce României o victorie în Turul Țintului Secuiesc 2015

Cea mai longevivă cursă de șosea românească din calendarul UCI, Turul Ținutului Secuiesc, și-a consumat cea de-a 9-a ediție săptămâna trecută. Pe șoselele din estul Transilvaniei s-au întrecut circa 80 de rutieri de la echipe din Europa și Asia, competiția fiind câștigată de Clemens Frankhauser (Hrinkow Advarics). Cea mai bună prestație a rutierilor echipei României a venit din partea lui Serghei Țvetcov, care a învins în contratimpul în cățărare din ultima zi de cursă și care a ocupat, în final,(…)


Echipa României vânează puncte UCI în Turul Ținutului Secuiesc

Echipa României vânează puncte UCI în Turul Ținutului Secuiesc

Începând de mâine, 6 august, până sâmbătă, 8 august, pe șoselele din estul Transilvaniei, 12 echipe se vor întrece pentru a obține victoria în Turul Ținutului Secuiesc 2015. La competiția ajunsă la a 9-a ediție va concura și echipa națională a României, care are ca scop principal adunarea a cât mai multe puncte UCI, necesare calificării la Jocurile Olimpice 2016, dar și la Campionatele Mondiale de Șosea din acest an. Echipa națională va fi alcătuită din Serghei Țvetcov, Eduard Grosu,(…)


România cucerește medalia de argint la CM de Paraciclism prin Eduard Novak

România cucerește medalia de argint la CM de Paraciclism prin Eduard Novak

Participarea României la Campionatele Mondiale de Paraciclism pe Șosea 2015 și-a consumat sâmbătă, 1 august, ultimul episod, când doi din cei trei sportivi prezenți au pornit în cursele de fond. Dacă Eduard Moescu a ocupat locul 23 în cadrul categoriei C2 de care aparține, Eduard Novak a reușit să se urce pe a doua treaptă a podiumului categoriei C4. “Sunt foarte fericit pentru acest rezultat. A fost cursă foarte grea, un circuit cu foarte multe căţărări abrupte, un circuit foarte(…)


Paracicliștii români în proba de contratimp a Mondialelor de Șosea 2015

Paracicliștii români în proba de contratimp a Mondialelor de Șosea 2015

Prima zi de întreceri din cadrul Campionatelor Mondiale de Paraciclism Șosea 2015, care au loc la Nottwil, Elveția, s-a consumat ieri, 30 iulie, când sportivii înscriși au luat startul în proba de contratimp individual. România a fost reprezentată în această probă de toți cei trei paracicliști din partea țării care se află acolo. Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Eduard Novak, sportivul în vârstă de 39 de ani, clasându-se pe locul al 8-lea în cadrul categoriei C4 de(…)


Puncte UCI puse la bătaie: Cupa Crater XCO 2015

Puncte UCI puse la bătaie: Cupa Crater XCO 2015

Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 1-2 August 2015 a cincea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO Betfia”. Competiţia este organizată ca şi un concurs UCI Class 2 – Men Elite înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (www.uci.ch), de rang internaţional, contând direct pentru calificarea ciclistilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016! Este pentru prima oară în istoria sportului bihorean când judetul găzduieşte(…)


Campionatul Național de MTB XCM are loc în 12 septembrie

Campionatul Național de MTB XCM are loc în 12 septembrie

Mountain-biker-ii sunt chemați din nou „la arme”, cu ocazia Campionatului Național de Cross-Country Marathon, care vor avea loc în data de 12 septembrie, în cadrul competiției BikeXpert Alpine Challenge. Înscrierile se fac prin e-mail la adresa office@federatiadeciclism.ro până miercuri, 9 septembrie, și pe site-ul oficial al competiției BikeXpert Alpine Challenge www.bikexpertevents.ro, iar participanții înscriși la Campionat nu trebuie să achite taxa de participare. Competiția este deschisă următoarelor categorii: Sportivi profeșioniști: Elite Masculin Elite Feminin Sportivi amatori cu licență: M 19-29(…)


Dascălu, în fruntea Europei la XCO, Novak idem la Cupa Mondială de Paraciclism

Dascălu, în fruntea Europei la XCO, Novak idem la Cupa Mondială de Paraciclism

Sâmbăta trecută, în 25 iulie, au avut loc în Italia Campionatele Europene de Mountain Bike XCO, la care Vlad Dascălu a luat parte, reprezentând România, în timp ce mai la nord, în Germania, Eduard Novak și Theodor Matican au concurat la Cupa Mondială de Paraciclism de la Elzach. Vlad Dascălu a reușit să se întoarcă din Italia cu un rezultat de excepție, obținând locul al șaselea în cursa Juniorilor, unde a participat. Timpul înregistrat de el a fost de 1:25:58,(…)


Vlad Dascălu va lua startul la Campionatele Europene de XCO 2015

Vlad Dascălu va lua startul la Campionatele Europene de XCO 2015

Sportivul român Vlad Dascălu, care concurează pentru echipa spaniolă Iberobike-BH, se pregătește de unul din cele mai importante puncte ale sezonului său curent – Campionatele Europene de XCO. Juniorul care a câștigat cupa Open de Espana la disciplina cross-country olimpic va concura în data de 25 iulie, în Italia, la Alpago, în compania celor mai buni sportivi ai categoriei sale. Succes, Vlad!


Rezultatele Campionatului Național de Mountain Bike XCO 2015

Rezultatele Campionatului Național de Mountain Bike XCO 2015

Sâmbătă, 18 iunie 2015, a avut loc la Păltiniș, județul Sibiu, Campionatul Național de Mountain Bike XCO, atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru cei amatori. Dintre toate categoriile, cea Elite Masculin a fost cea mai disputată, Tudor Oprea (Ideal-Geiger) câștigând întrecerea, urmat de coechipierul său Lucian Logigan și de Arpad Kelemen (NoMad Merida Multisport). Rezultatele complete pot fi consultate aici.


Clujul Pedalează cu două curse UCI de mountain bike în 2016

Clujul Pedalează cu două curse UCI de mountain bike în 2016

Riderii profesioniști de mountain bike din România și din regiune probabil vor încercui cu o culoare deschisă ultimul weekend al lunii aprilie 2016. Clujul Pedalează ridică ștacheta evenimentelor sale și, pe lângă că păstrează competiția de cross-country olimpic NapoCup XCO în calendarul anului viitor, ridică XCM-ul BT Marathon Făget powered by Vodafone la nivelul UCI C3. Prima dintre competiții, NapoCup XCO, va rămâne în clasa UCI C2 și va avea loc în data de 23 aprilie 2016, pe când BT(…)


Cupa Max Aușnit 2015, dotată cu premii consistente

Cupa Max Aușnit 2015, dotată cu premii consistente

Una dintre competițiile de șosea autohtone care câștigă tot mai multă tradiție este Cupa Max Aușnit. Ajunsă la a patra ediție, întrecerea din acest an este programată pentru sâmbătă, 25 iulie, în împrejurimile Lugojului și propune un fond de premiere substanțial. Competiția măsoară 111 kilometri, iar detalii despre traseu și categorii pot fi găsite pe pagina oficială.


Participare la Cupa și Campionatele Mondiale de Paraciclism pentru sportivii români

Participare la Cupa și Campionatele Mondiale de Paraciclism pentru sportivii români

Iulie 2015 va avea un final încărcat pentru câțiva paracicliști români, penultima săptămână a lunii găzduind Cupa Mondială de Paraciclism de la Elzach, Germania, pe când în 29 iulie vor debuta Campionatele Mondiale, programate să aibă loc la Nottwil, în Elveția. Pentru prima dintre aceste întreceri, Cupa Mondială, România va avea doi reprezentanți. Unul dintre ei este Theodor Matican, sportivul de 18 ani urmând să ia parte la întrecerea de contratimp individual și de fond a categoriei T2, pe când(…)


Urmează off-road de nivel internațional în România: Păltiniș MTB Project și Cupa Crater XCO

Urmează off-road de nivel internațional în România: Păltiniș MTB Project și Cupa Crater XCO

Pe plan național, se anunță două competiții importante într-ale mountain bike-ului – Păltiniș MTB Project și Cupa Crater XCO. Dacă prima este programată în acest weekend la Păltiniș, cealaltă va avea loc lângă Oradea, în apropiere de Băile Felix, în 1 și 2 august, ambele curse fiind incluse în calendarul UCI, în categoria C2. Păltiniș MTB Project va reuni la start mai mult de 250 de sportivi profesioniști și amatori. Competiția include două zile de concurs la finalul cărora se(…)


Precizări privind Campionatele Naționale de MTB XCO 2015 Păltiniș

Precizări privind Campionatele Naționale de MTB XCO 2015 Păltiniș

În urma apariției informațiilor cum că la Izvorul Mureşului, comuna Voşlobeni, jud. Harghita, în data de 19 iulie 2015 se va desfășura o competiție intitulată „Campionatele Naționale de MTB XCO”, aducem următoarele precizări: În momentul de față, niciun alt for/persoană juridică/persoană fizică nu are dreptul de a organiza Campionate Naționale de Ciclism în afară de Federația Română de Ciclism, care îl are ca președinte pe Eduard Carol Novak. Deși a mai existat un precedent de așa-zise campionate naționale, la Craiova,(…)


Regulamentul Campionatelor Naționale de XCO 2015

Regulamentul Campionatelor Naționale de XCO 2015

Programate să aibă loc la Păltiniș, în 17 și 18 iulie, Campionatele Naționale de MTB XCO 2015 sunt deschise atât sportivilor profesioniști, cât și sportivilor amatori licențiați. Informații despre traseu, cursă, categorii și condiții de înscriere pot fi găsite consultând regulamentul oficial al cursei.


Riderii românii se vor lupta pentru titlul național la MTB XCO, la Păltiniș

Riderii românii se vor lupta pentru titlul național la MTB XCO, la Păltiniș

Campionatul Național de MTB XCO se apropie, fiind programat să aibă loc în zilele de 17 și 18 iulie. Traseul, amenajat de către cei la clubul Pro Cycling, va fi unul tehnic, compatibil cu cerințele internaționale ale acestei discipline, astfel că cei mai puternici, dar și cei mai îndemânatici sportivi vor putea să își etaleze forma în cadrul acestora. De asemenea, întrecerile vor fi deschise și amatorilor licențiați. Regulamentul complet al întrecerii va fi publicat pe site-ul oficial al Federației(…)


Rezultate bune pentru Vlad Dascălu și Vlad Păcurar în cursele internaționale de MTB

Rezultate bune pentru Vlad Dascălu și Vlad Păcurar în cursele internaționale de MTB

Pe lângă cele două medalii cucerite de juniorii Dima și Malnasi la Campionatele Balcanice de XCO de săptămâna trecută, alți doi practicanți ai ciclismului montan s-au remarcat. Vlad Dascălu (Iberobike-BH) a participat la cursa de XCO Open de Euskadi, unde s-a înscris în categoria U23, deși el aparține Juniorilor conform vârstei sale. Mai mult, a reușit o evoluție excelentă, câștigând la Under 23, la o diferență de peste 8 minute de următorul clasat, Miguel Sanzo, confirmând încă o dată forma(…)


Dima și Malnasi ocupă locurile 2 și 3 la Campionatele Balcanice de XCO

Dima și Malnasi ocupă locurile 2 și 3 la Campionatele Balcanice de XCO

Echipa României care a făcut deplasarea săptămâna trecută la Campionatele Balcanice de XCO din Grecia i-a avut ca performeri pe juniorii Emil Dima și Attila Malnasi, aceștia ocupând locurile 2, respectiv trei în cursa rezervată lor. De asemenea, o figură bună a făcut și cadetul Călin Vătămanu, care s-a clasat pe locul al 6-lea. Întrecerile au avut loc duminică, 5 iulie, în cadrul cursei UCI C2 International Race Naousa, la care au luat parte cei mai titrați mountain bikeri din(…)


Echipa națională a României va concura la Campionatele Balcanice de XCO

Echipa națională a României va concura la Campionatele Balcanice de XCO

Astăzi, delegația României compusă din 9 persoane va porni spre Naoussa, Grecia, pentru a participa la Campionatele Balcanice de Mountain Bike 2015, în data de 5 iulie. Cei șapte sportivi vor fi însoțiți de două persoane în staff-ul tehnic, iar întreaga echipă va fi energizată de către Isostar România. Probabil cel mai în formă sportiv al momentului care pleacă în Grecia este Lucian Logigan (Elite), însă și Alexandru Stancu (Elite) poate face o cursă foarte bună în cadrul acestei categorii,(…)


Echipa națională de șosea e gata de Turul Sibiului 2015

Echipa națională de șosea e gata de Turul Sibiului 2015

Probabil cea mai importantă competiție de șosea din România, cel puțin din punct de vedere al participării, Turul Ciclist al Sibiului, va porni azi la drum, începând cu ora 18, când primul rutier va porni în prologul competiției. O veste foarte bună pentru sportul cu pedale românesc este atât participarea cicliștilor români cu echipele de club la această cursă, dar și prezența echipei naționale a României, într-o formulă foarte competitivă. Echipa națională îi are în componență pe Marius Petrache, Daniel(…)


Cicliștii montani români în acțiune zilele trecute

Cicliștii montani români în acțiune zilele trecute

Weekend-ul trecut a fost unul aglomerat pentru patru dintre mountainbiker-ii români, aceștia participând la două competiții internaționale. Robert Dobai, licențiat la NoMad Merida CST (foto sus), s-a deplasat în Italia pentru a se confrunta cu elita ciclismului montan mondial, în cadrul Campionatului Mondial de XCM, desfășurat sâmbătă, 27 iunie. Sportivul din Baia Mare a avut o evoluție bună, clasându-se pe locul 90 din cei 123 de participanți care au încheiat cursa, înregistrând timpul de 5 ore, 34 de minute și(…)


Rezultatele probei de fond a C.N. de Șosea 2015

Rezultatele probei de fond a C.N. de Șosea 2015

Ieri, 28.06, a avut loc a doua probă a Campionatelor Naționale de Șosea 2015, cea de fond, desfășurată în apropiere de Miercurea Ciuc. Rezultatele complete ale cursei le puteți vizualiza accesând acest link.


Rezultatele probei de contratimp individual a C.N. de Șosea 2015

Rezultatele probei de contratimp individual a C.N. de Șosea 2015

Astăzi, 27.06, a avut loc prima probă a Campionatelor Naționale de Șosea 2015, cea de contratimp individual, desfășurată în apropiere de Miercurea Ciuc. Rezultatele complete ale cursei le puteți vizualiza accesând acest link.      


Robert Dobai va reprezenta România la Campionatul Mondial de XCM 2015

Robert Dobai va reprezenta România la Campionatul Mondial de XCM 2015

Programat să aibă loc sâmbătă, 27 iunie, Campionatul Mondial de Mountain Bike Cross-Country Marathon îi va supune pe cicliștii care vor tricoul-curcubeu al acestei probe la un mare efort, în regiunea Alto Aldige din Italia. Printre concurenții care vor porni mâine în luptă se numără și Robert Dobai, singurul reprezentant al României la această ediție. Sportivul celor de la NoMad-Merida va aborda cursa în mod realist, afirmând că traseul va fi foarte solicitant, fiind vorba de 4.700 de metri diferență(…)


Întâlnește câțiva din cicliștii echipei României în ajunul Campionatelor de Șosea

Întâlnește câțiva din cicliștii echipei României în ajunul Campionatelor de Șosea

Având Campionatele Naționale de Șosea 2015 programate la Miercurea Ciuc în zilele de 27 și 28 iunie, la care și-au anunțat prezența cei mai puternici sportivi ai României, competiția va fi precedată de un eveniment deosebit. Vineri, 26 iunie, de la ora 8, la Cofetăria Novak va avea loc o întâlnire unde vor fi prezenți Serghei Țvetcov, Andrei Nechita, Eduard Grosu și Ana Covrig, adică o parte dintre cei mai în formă cicliști români ai momentului. Astfel, va fi o(…)


Campionatul Național de Trial 2015, programat la Miercurea Ciuc

Campionatul Național de Trial 2015, programat la Miercurea Ciuc

În paralel cu Campionatele Naționale de Șosea, la Miercurea Ciuc va avea loc duminică, 28 iunie, Campionatul Național de Trial. Evenimentul este programat să înceapă la ora 10:00 cu o ședință tehnică, după care întrecerile vor debuta de la ora 11:00, fiind estimate să se încheie în jurul orei 16:30. Competiția este deschisă următoarelor categorii: Juniori Seniori Elite 20 Elite 26 Informații suplimentare se pot afla la numărul de telefon 0746 418 742.


Final de Jocuri Europene pentru echipa de ciclism a României

Final de Jocuri Europene pentru echipa de ciclism a României

Delegația României la prima ediție a Jocurilor Europene a cuprins și un număr însemnat de cicliști, dovedind suplimentar dezvoltarea sportului cu pedale autohton. Prezența lor alături de cei mai buni cicliști ai Bătrânului Continent a însemnat atât un prilej de demonstrare a formei sportive, dar și unul pentru adunarea de experiență valoroasă în cadrul unor întreceri de înalt nivel. Ana Covrig, pentru prima dată în tricoul României după ce a optat pentru licența ciclistă autohtonă în defavoarea celei italiene, a(…)


Precizări privind Campionatele Naționale de Șosea 2015

Precizări privind Campionatele Naționale de Șosea 2015

Ca urmare a unor informații false care sunt diseminate de către persoane care se pretind a fi reprezentanți ai Federației Române de Ciclism, ne vedem nevoiți să venim cu precizări în legătură cu Campionatele Naționale de Șosea 2015. Acestea vor avea loc la Miercurea Ciuc, între 26 și 28 iunie, conform programului care poate fi consultat accesând acest link http://www.federatiadeciclism.ro/site/wp-content/uploads/2015/06/Regulament-National-Championship-23-06-2015.pdf   Pretinsele Campionate de Șosea, concurs ce are loc la Craiova în aceeași dată, reprezintă o competiție nelegitimă, organizată de către(…)


Campionatele Naționale de Șosea, criteriu de selecție pentru Turul Ciclist al Sibiului

Campionatele Naționale de Șosea, criteriu de selecție pentru Turul Ciclist al Sibiului

Între 1 și 5 iulie va avea loc Turul Ciclist al Sibiului, competiție UCI 2.1, la care va lua parte și echipa națională a României (categoria masculin, U23/Elite). Pentru că dorim să îi includem în componența echipei pe cei mai buni rutieri români ai momentului, afară de cei care vor participa cu echipele lor de club la respectiva întrecere, vom considera ca criteriu fundamental de selecție comportarea sportivilor de la Campionatele Naționale de Șosea, programate pentru 27 și 28 iunie(…)


Sportivii paralimpici, egali în drepturi cu restul

Sportivii paralimpici, egali în drepturi cu restul

Un pas necesar pentru atingerea unui nivel de tratament echitabil în rândul sportivilor români a fost realizat după ce Camera Deputaților a modificat Legea educației Fizice și a Sportului nr. 69/2000, ridicând sportul paralimpic pe același palier de importanță cu cel convențional. Astfel, sportivii paralimpici din România vor fi răsplătiți pentru performanțele lor la același nivel cu restul, în ceea ce privește concursurile europene, mondiale și olimpice. ”Eu cred că este un nou început pentru sportivii paralimpici ai României faptul(…)


Logigan ocupă locul 33 la Jocurile Europene Baku

Logigan ocupă locul 33 la Jocurile Europene Baku

Lucian Logigan, reprezentanul României înscris în cursa de XCO a Jocurilor Europene care se desfășoară la Baku, a ocupat locul 33 în competiția la care a luat parte sâmbătă, 13 iunie. Întrecerea a fost câștigată de elvețianul Nino Schurter, multiplu campion mondial și medaliat cu argint și bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, respectiv Beijing. „A fost o cursă selectă, alături de cei mai buni sportivi ai Europei și, totodată, a elitei mondiale, așa că rezultatul a reflectat nivelul(…)


FRC organizează curs de arbitrii pentru șosea

FRC organizează curs de arbitrii pentru șosea

În lumea ciclismului de performanță, nu doar sportivii joacă un rol important, ci și cei care au grijă ca întrecerile la care aceștia participă să se desfășoare ca la carte. Dintre aceștia din urmă, arbitrii joacă unul dintre cele mai importante roluri, ei aflându-se în miezul acțiunii unei curse, mai ales în cadrul competițiilor de șosea. Deopotrivă solicitant și palpitant, rolul de arbitru se transformă într-o experiență unică cu fiecare cursă care are loc, nu doar prin prisma atribuțiilor, ci(…)


Lucian Logigan se pregătește de start în proba de MTB XCO a JE Baku

Lucian Logigan se pregătește de start în proba de MTB XCO a JE Baku

Prima probă de ciclism din cadrul Jocurilor Europene de la Baku, aflate la prima ediție, este cea de mountain bike cross-country (XCO). Cei mai buni atleți ai Bătrânului Continent se vor alinia la linia de start a cursei programată pentru 13 iunie și printre aceștia se va afla și Lucian Logigan (foto jos). Lucian Logigan, în vârstă de 27 de ani, practică ciclismul de peste un deceniu, în ultimii ani axându-se pe disciplina mountain bike-ului. În 2014, el a cucerit(…)


Primii delegați ai ciclismului românesc au plecat la Jocurile Europene de la Baku

Primii delegați ai ciclismului românesc au plecat la Jocurile Europene de la Baku

Astăzi, 9 iunie, trei din membrii delegației de ciclism a României care vor lua parte la Jocurile Europene de la Baku, au pornit spre Azerbaijan: Lucian Logigan, alături de antrenorul Marian Frunzeanu și mecanicul Petre Liviu Bogdan. Prima probă din ciclism care se va disputa la Jocurile Europene 2015 este cea de mountain bike, programată pentru sâmbătă, 13 iunie, unde va participa Logigan, susținut de ceilalți doi membri, despre competiţie urmând să revenim cu detalii zilele următoare. Restul delegaților pentru(…)


Dascălu câștigă Open de Espana Cofidis, Oprea și Logigan aduc noi puncte UCI

Dascălu câștigă Open de Espana Cofidis, Oprea și Logigan aduc noi puncte UCI

Vești bune pentru mountain bike-ul românesc după weekend-ul trecut. Vlad Dascălu (Iberobike-BH) s-a impus în cupa de XCO din Spania Open de Espana Cofidis, a cărei ultimă etapă de la Panticosa a câștigat-o, în timp ce Lucian Logigan și Tudor Oprea (Ideal-Geiger) s-au întors din Israel cu mai multe puncte UCI. Vlad Dascălu se află la primul sezon competițional serios, după cum afirmă managerul său, Marco Sufrategui, care s-a declarat încântat de prestația sportivului român din Open de Espana. Dascălu,(…)


Campionatele Naționale de Șosea 2015 se apropie

Campionatele Naționale de Șosea 2015 se apropie

Sfârșitul luni iunie este momentul desfășurării Campionatelor Naționale de Șosea conform calendarului Uniunii Cicliste Internaționale, prin urmare și Federația Română de Ciclism, afiliată forului internațional, anunță detaliile privind această cursă. Locul de desfășurare va fi Miercurea Ciuc, perioada fiind 26-28 iunie. Competițiile vor privi categoriile Cadeți, Juniori, U23 și Elite, atât masculin, cât și feminin, în cadrul probelor de fond, respectiv contratimp individual, și la acestea pot participa sportivii de performanță licențiați. Înscrierile sportivilor licenţiaţi la Campionatele Naţionale de Şosea(…)


Trei paracicliști români la Cupa Mondială de la Maniago 2015

Trei paracicliști români la Cupa Mondială de la Maniago 2015

Prima etapă a Cupei Mondiale de Paraciclism UCI din 2015 va avea loc la Maniago, Italia, între 5 și 7 iunie. Printre cei peste 350 de atleți din 36 de țări se vor afla și trei sportivi români: Eduard Novak, Eduard Moescu și Dorel Ungureanu. Fiecare dintre aceștia va participa la o categorie diferită, Novak urmând să ia startul la C2, Moescu la C4 și Ungureanu în categoria handbike-urilor H3. Toți trei au proba de contratimp, în lungime de 12,8(…)


Înscrierea curselor de mountain bike în calendarul UCI 2016

Înscrierea curselor de mountain bike în calendarul UCI 2016

În atenția organizatorilor de competiții de mountain bike – Termenul privind înscrierea curselor de mountain bike în calendarul internațional UCI pentru sezonul 2016 se apropie de scadență. Prin urmare, oricine intenționează să organizeze o competiție de mountain bike sub egida forului mondial în sezonul viitor, este rugat să ne solicite documentația necesară cât mai repede, termenul de predare al acesteia fiind de 15 iulie 2015. Adresa de contact a Federației Române de Ciclism este office@federatiadeciclism.ro.


Zeci de copii au făcut cunoștință cu ciclismul la Bike 4 Kids

Zeci de copii au făcut cunoștință cu ciclismul la Bike 4 Kids

Duminica trecută, a avut loc în Ploiești evenimentul ciclist destinat copiiilor Bike 4 Kids, coordonat de către Marian Frunzeanu. El, alături de Dan Anghelache, câștigător al Turului României în 2007, și celelalte persoane implicare în organizare i-au instruit pe cei mici în cadrul diverselor ateliere amenajate la locul de desfășurare a acțiunii. Peste 70 de copii au luat parte la activitățile programate, exersându-și îndemânarea sau învățând cum să meargă corect cu bicicleta. Felicitări organizatorilor, sponsorilor și, nu în ultimul rând,(…)


Urmează o nouă ediţie a Junior Cup, destinată tuturor iubitorilor de ciclism

Urmează o nouă ediţie a Junior Cup, destinată tuturor iubitorilor de ciclism

Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală de ciclism din România, organizează la Miercurea Ciuc a doua ediţie a Junior Cup, competiţie destinată copiilor până la 18 ani şi care are rolul de a populariza ciclismul. Junior Cup este o întrecere care se adresează nu numai sportivilor legitimaţi (cadeţi şi juniori) ci copiilor cărora le place ciclismul. Competiţia Junior Cup va fi organizată în patru etape: 6 iunie, 18 iulie, 29 august şi 26 septembrie 2015. Concursul este deschis tuturor sportivilor, băieţi(…)


Andrei Nechita îmbracă tricoul galben la Grand Prix Gemenc în Ungaria

Andrei Nechita îmbracă tricoul galben la Grand Prix Gemenc în Ungaria

Rutierul Tuşnad Cycling Team, Andrei Nechita, a câştigat sâmbătă prima etapă a Grand Prix-ului Gemenc, din Ungaria, unde echipa participă cu cinci sportivi, îmbrăcând astfel tricoul galben. În prima etapă a cursei s-a dat startul din  centrul orașului Szekszard, aceasta având un traseu de 125 km, care a inclus trei sprinturi intermediare şi trei căţărări de categoria I. După 40 km, s-a format o evadare cu 30 de ciclişti, între care s-au aflat şi patru rutieri Tuşnad Cycling Team. După 60(…)


La Zărnești are loc Cupa 1 Iunie

La Zărnești are loc Cupa 1 Iunie

Seria de competiții cicliste din luna iunie este deschisă de o cursă care are loc în Zărnești. Ziua internațională a copiiilor este o bună ocazie pentru mișcare pentru toată lumea, motiv pentru care clubul Torpedo va organiza Cupa 1 Iunie. Întrecerea este deschisă tuturor cicliștilor licențiați (copii, juniori, seniori), existând pe lângă aceasta și o categorie rezervată amatorilor. Traseul va fi un circuit stradal în lungime de câțiva kilometri, care va fi parcurs de mai multe ori în funcție de(…)

© FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE CICLISM 2016 - Toate drepturile rezervate