În calendarul competițional al Federației Române de Ciclism au survenit câteva modificări, dar odată cu acestea și ocazii noi pentru sportivi să își pună în valoare forma sportivă. Astfel, Cupa Națională a României de Șosea pentru Copii continuă cu 4 etape luna aceasta, iar toate dintre acestea vor avea separat şi categorii de cadeţi şi juniori.

8

Etapa cu numărul doi din Cupa Națională a României de Șosea pentru Copii se va desfăşura la Ploieşti, în data de 9 iulie. Întrecerea va presupune parcugerea a mai multor tururi pe bulevardul Castanilor.

Proximele două etape vor fi cele din cadrul Novak Cycling Academy Cup I și II, adică 15 și 16 iulie, competiții care folosesc, în premieră pentru ciclismul din România, pista de biatlon a Complexului Cheile Grădiștei. Două zile de curse de câte o zi vor pune la încercare picioarele concurentelor și concurenților, și vor conta pentru etapele a treia și a patra din Cupa Națională a României de Șosea pentru Copii, dar vor oferi și cadeților și juniorilor posibilitatea de a-și testa forțele pe un circuit dificil și tehnic.

Cea mai recentă intrare în calendarul Federației Române de Ciclism o reprezintă Cristian Grand Prix. Organziată de ACS Savorya, întrecerea va fi o cursă de tip criterium pentru toate categoriile de participanți și va conta pentru etapa a cincea din Cupa Națională a României de Șosea pentru Copii. Ghidul tehnic al cursei poate fi găsit accesând link-ul din calendarul FRC.